Осми клас - приятели нови очакват ме в клас

• 60 499
  • 732
  •   1
Отговори
# 660
Права си, 1/3 неизвинено отсъствие е при 15 минути закъснение и тя няма право да го гони за останалата част от часа. Не знам как стои въпроса с това при почнало класно дали може да се включи. По скоро мисля, че не може и да му го даде да го прави в друг ден. Поне при нас, ако детето не е присъствало на контролно или класно, му се дава да ги направи в друг ден.

Не знам дали ще има ефект да спориш с класната. Може кротко да я попиташ не е ли това само закъснение и защо да трябва извинителна бележка, но ако синът ти не е присъствал през целия час, независимо че тя го е изгонила, ще ви трябва бележка, за да му извиниш отсъствието. Просто говори с нея да направо класното друг ден.

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 09:56 от Летисия

# 661
Здравейте, трябва ми съвет... Днес сина ми трябваше да има класно по английски, но се успахме и закъсня с 10 мин... Класната му(учителката по английски), го изгонила и му казала, че му трябва бележка... Доколкото съм наясно при закъснение до 15 мин. първи час се пише закъснение и не може да те изгонят... Според мен наказанието му за закъснението е 1/3 неизвинено и непълно класно, т.е. по-ниска оценка... Не мисля, че е била права да го гони и се чудя дали да вдигна голям скандал или да й угодя и да му напиша бележка?! Хем той й е в ръчичките, хем си мисля че не е редно да я оставям да своеволничи... Дайте съвет как да постъпя...

Напиши бележка, слагай я в чантата и с нея в училище. Лично говори с госпожата по английски. Това е абсурдно, вярно че е класно, вярно че сигурно е много важно. Но е и вярно, че може да го остави да прави друг час, когато ще ползва цялото време на часа за това. Не оставяй детето, ама не се давай и на госпожата. Аман от "строги и принципни" даскалки. Нищо лично, сигурно госпожата е страхотна  Peace Ако това не помогне, отивай при директора.

# 662
  • Варна
Дъщеря ми, както и всички от класа им, явили се на олимпиадата по немски в неделя, минават на областен кръг. Браво на децата и на класната им по немски, която ги подготвяше два пъти в седмицата!

Koko6kata разбира се, че няма право да го гони от час. Намерила кога да нарушава правилника, точно на класното! Аз бих поговорила с нея, като й цитирам правилника и да видим какво ще каже. Обаче ми се струва, че освен да представиш бележка и после синът ти да направи класното сам, няма други варианти. Thinking

# 663
Благодаря, ganis! Аз лично го закарах до входа на училището и го оставих там 7 мин след започване на часовете и той на бегом хукна към класната стая, защото той по принцип е точен и почти никога не закъснява, а и много добре знаеше, че има класно и това закъснение не е добре... Сега се оказва не само че не е правил класно, а и ще има 2 неизвивени... Не зная как да постъпя...

# 664
Ясмина поздравления за успеха на дъщеря ти  Peace Да е спокойна и уверена в себе си и успее и на областния кръг  Hug
Умни са ни форумните децата, спор няма  Embarassed

# 665
  • София
Кокошката, отиваш и говориш с класната. Има си правилник за вътрешния ред, нали така?

# 666
Ясмина, браво на дъщеря ти и успех на втория кръг  Peace

Koko6kata, аз просто бих извинила отсъствията и бих помолила класната детето ми да направи класното. Няма какво да се занимаваш. Явно вече отсъствието е написано и тя няма как да го извини без бележка.. Просто между другото може да и споменеш, че все пак синът ти е закъснял само 10 минути, а не да го е нямало целия час.

# 667
Koko6kata, щом и ти си участвала в "закъснението" говори непременно с госпожата. Кажи й как стои въпроса, сигурно детето е казало, но тя нека го чуе и от твоята уста. Кажи й в колко часа лично ти си го оставила пред училище и че ти е много неудобно за ситуацията, в която си поставила сина си. Сигурна съм, че ще разбере че не се е опитвал да кръшка. В крайна сметка сме хора, на всеки се случва да се успи  Embarassed Ако това не помогне обаче, може да отидеш при директора. Не че той/тя може да свърши кой знае какво, но пък може да реши спора да има ли отсъствия или не. Можела е да го остави в часа за да няма отсъствия и друг път да му даде да прави самостоятелно класното.

# 668
Благодаря на всички, които се включиха! Тъй или иначе вече е късно за разговори с нея-ако тя му напише закъснение, то изниква въпроса, къде му е класното?! Очевидно си оставаме с двете неизвинени, които ще трябва да ги оправяме, защото иначе се води избягал от класно, което е още по лошо....
В интерес на истината съм много доволна, че точно тя му е класна-страхотен учител и доста строг! Твърда е в принципите си и ще ги научи на дисциплина... Именно за това много се чудех как точно трябва да постъпя... Хем я подкрепям, хем...

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 10:30 от Koko6kata

# 669
Благодаря на всички, които се включиха! Тъй или иначе вече е късно за разговори с нея-ако тя му напише закъснение, то изниква въпроса, къде му е класното?! Очевидно си оставаме с двете неизвинени, които ще трябва да ги оправяме, защото иначе се води избягал от класно, което е още по лошо....
В интерес на истината съм много доволна, че точно тя му е класна-страхотен учител и доста строг! Твърда е в принципите си и ще ги научи на дисциплина... Именно за това много се чудех как точно трябва да постъпя... Хем я подкрепям, хем...

Всъщност точно фактът, че е имало класно, променя нещата. Я ми кажи на олимпиада пускат ли закъснели? Не, не ги пускат. А класното е същото и даже по-важно. Влизането на закъсняло дете означава да му се обяснява темата, да се настанява, да вади листове и прочее разсейващи вече концентриралите се деца неща. Ми за мен е съвсем нормално закъснял за класно да не бъде пуснат в час. Не от злоба или прекалена принципност, а заради другите деца.
А бележката е нужна за да има основание да му даде да прави класното сам в друго време.

# 670
  • София
Момичета, има ли къде да проверя резултатите от олимпиадата по испански? Беше в събота на 17.12  bouquet

# 671
Огромно благодаря на Летисия и Lennyh!  Hug  bouquet  bouquet

Малко съм изненадана; проучих ситуацията в Русе, повечето са по Opportunities for Bulgaria. I двете системи са ОК, само да учат хлапетата...

# 672
  • София
Нашата Олимпиада по НЕ беше вчера. Мони каза, че сравнително е била лесна и е доволна.
Беше 3 астрономически часа.

# 673
  • Варна
Не разбрах така как изчезна мнението ми, което публикувах сутринта, силно се надявам, че не е било изтрито... newsm78

# 674
  • Пловдив
Вашите деца ще ходят ли на олимпиада по МАТ? Илияна е питала в тяхното училище и госпожата и казала, че не знае да има олимпиада Shocked

Общи условия

Активация на акаунт