Осми клас - приятели нови очакват ме в клас

• 60 508
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
Stela_Bбързо оздравяване на сина ти  Peace Кофти е, че трябва да пропусне олимпиадите, но няма какво да се направи. Догодина Simple Smile

Лени, то няма много за разказване Simple Smile Било е много уморително. 3 часа без почивка. Трябвало е всички деца да се изказват. Време на всеки по 2 минути. Тя е трябвало да съкрати доста от нещата, които беше написала. Справила се е добре, но не се е получила дискусия. Другото дете говорило някакви отвлечени неща и въпреки усилията на господина да му помогне, не е успяло. Получило се е малко като доклад от нея.
И при другите двойки нещата са били горе-долу така.
Като цяло възпитателят им не е доволен, защото не умеят да правят дискусия. То е и нормално, защото те и на български кога са правили в старите си училища. Тук ги карат и на български понякога, но то не става да се научиш за 2-3 пъти и хоп, да почнеш да правиш такава дискусия на чужд език.

Ще го упражняват това, защото то е част от изпита, който държат всички подгответа от училището им в края на годината.

# 646
  • с/у ОколоМръсТното
При нас първи кръг на олимпиадата по английски ще е на последната възможна дата - 8.01. Децата ще загубят един ден от ваканцията, но няма какво да се направи.

Ние сме по-прецакани. Нашата дата е 05.01.2012г.

# 647
При нас първи кръг на олимпиадата по английски ще е на последната възможна дата - 8.01. Децата ще загубят един ден от ваканцията, но няма какво да се направи.

Ние сме по-прецакани. Нашата дата е 05.01.2012г.

Така си е  Simple Smile

Моята пък преди малко ми се обади, че искала да се записва на олимпиада по математика. Казах и, че като почне да внимава и да не допуска бебешки технически грешки, тогава може и да иде. Защо и е да ходи при положение, че на последното контролно вместо 6, оценката и заради грешки, които госпожата и дебело е подчертала с червено, че са смешни и направо и не може да повярва, че може да се допуснат - като замяна на едно число с друго(то пише 5, тя преписва на долния ред 7) и от там грешна цяла задача - падна на 4ка.

А и олимпиадата е на 23ти. Как ли пък не Simple Smile

# 648
Лети, винаги има риск, когато си партнират 2-ма души и не са добре сработени. Според мен такава дискусия трябва да се упражнява наистина, защото те все още са във възраст, в която всеки гледа да изтъква себе си и думата дискусия, не им е приоритет.
Ще се научат обаче, а иначе много интересно ми се стори, ще разпитам при нас дали правят такова нещо.
Общо взето сводките за това, какво се случва в училище са сведени до санитарния минимум при нас - като на въпроса ми "- Как мина деня?" - отговора е "Супер!"  Mr. Green Twisted Evil
Подробности не ни се полагат  Mr. Green

# 649
Лени, интересно е, а и полезно, защото така се научаваш да комуникираш, да се изразяваш, да се аргументираш. Все неща, които днешните деца, които в повечето случаи само мучат, не умеят да правят.
Те в часовете по английски са правили подобни неща по двойки, но тя винаги е била с момченцето, с което сяда, а то е много добре с езика, а и двамата са се вече сработили и много добре им се получава.
Сега обаче партньорът и е друг, не е бил мотивиран и не се е подготвил, а и тук е ставало въпрос вече не за диалози, а за защита на някаква теза и нещата не са се получили добре.

# 650
Общо взето сводките за това, какво се случва в училище са сведени до санитарния минимум при нас - като на въпроса ми "- Как мина деня?" - отговора е "Супер!"  Mr. Green Twisted Evil

Защо ли ми звучи толкова познато newsm78
С ченгел измъквам и най-елементарната информация. А преди ми разказваше "по желание" какво се е случило, споделяше онова, което намираше за интересно.
Тъй де, то си има приятели за споделянето на интересните неща, освен това те едва ли са свързани с учебния процес Simple Smile

# 651
  • с/у ОколоМръсТното
Защо ли ми звучи толкова познато newsm78

и на мен така ми звучи, но си мислех, че само моят дребен ме подлага на този тормоз.  Crazy ooooh! Tired
Мерси, че споделихте  Mr. Green Hug

# 652
Здравейте,

много интересна тема сте подхванали. Това с дискусиите е наистина много важно, разбира се доколко преподавателя ще успее да предаде идеята и технически как се правят - това е съвсем отделен въпрос. А и идеята е да се научат как се прави самата дискусия, независимо какъв е опонента - подготвен, неподготвен, знаеш, мънкащ, сричащ, нахакан и т.н. Затова трябва всеки в класа да се изреди с всеки, без значение от темата. Така може да разиграят толкова различни варианти, които в реалния живот са напълно възможни.

Общо взето сводките за това, какво се случва в училище са сведени до санитарния минимум при нас - като на въпроса ми "- Как мина деня?" - отговора е "Супер!"  Mr. Green Twisted Evil
Подробности не ни се полагат  Mr. Green
Лени, това е и при нас. Успокоявам се когато чета, че има и други деца като моята девойка. Обаче като се замисля и аз едно време не съм давала отчет на нашите, даже ми беше досадничко да ме питат постоянно какво става в училище, та затуй не го правя на проблем. Питам, ако ми отговорят подробно - добре, ако не ... здраве да е  Mr. Green

Stela_B
не .се притеснявай за пропуснаните контролни, класни и олимпиади. Детето да оздравее и да се чувства добре, другото се наваксва. Тепърва имат да ходят по олимпиади, от класните също няма да избягат. Да, гадничко е когато си се подготвял за състезание и не можеш да отидеш, но пък с това не свършва света.

Ние на олимпиада по немски няма да ходим.  Даже не знам кога е. Доволна е от немския. Сега търси някое леко сериалче по немските телевизии, или да си изтегли от нета за да слуша немската реч. Та ако някоя от вас знае ще съм благодарна да споделите. То на кабеларката има много немски програми, но все пак ако вашите деца гледат нещо конкретно, ще спестим време  Mr. Green в проучване.

# 653
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте! Някой може ли да сподели мнение за китайската паралелка след 7ми клас в 18то СОУ. Всичко, което намирам из форумите е доста старо и неактуално Sad 

# 654
Ами при нас поне, ако недай боже има някакъв проблем в края на седмицата става известен - тоест без домашно, със забележка по нещо или оценки от тестове и т.н. Бележниците с попълнени оценки идват на седмица - по-скоро 2, тестовете в повечето случаи трябва да ги видим и подпишем, тоест в час съм с основното, но друго си е да чуеш и неговата гледна точка. Но те вече си пораснаха и се поразредиха нещата .... имам предвид сериозните забележки.
kkondova имам отзиви за японската - сегашния 9-ти клас - учат яко децата. За другите не знам.

# 655
  • Вече на светло в София
Един въпрос към майките, чиито деца учат в езикови гимназии. Сега в 8 клас освен основния език, втория чужд език учи ли се в 8 клас? Например, ако детето е в Немската гимназия сега учи ли английски език? Всъщност в 8 клас в езиковите гимназии кои предмети се учат?

# 656
При нас първата година се учи само първия език. В нашия случай - английски.
От втората година почва изучаването на втория.
Предполагам, че и в другите езикови гимназии е така, защото първата година се набляга основно на изучаването на първия език за сметка на всички други предмети.

При нас останалите предмети, които се изучават първата година са - БЕЛ, математика, физическо, рисуване, музика, ИТ и Понятия и фонетика.

# 657
Здравейте, трябва ми съвет... Днес сина ми трябваше да има класно по английски, но се успахме и закъсня с 10 мин... Класната му(учителката по английски), го изгонила и му казала, че му трябва бележка... Доколкото съм наясно при закъснение до 15 мин. първи час се пише закъснение и не може да те изгонят... Според мен наказанието му за закъснението е 1/3 неизвинено и непълно класно, т.е. по-ниска оценка... Не мисля, че е била права да го гони и се чудя дали да вдигна голям скандал или да й угодя и да му напиша бележка?! Хем той й е в ръчичките, хем си мисля че не е редно да я оставям да своеволничи... Дайте съвет как да постъпя...

# 658
  • София
Няма право да го гони. Ако наистина е закъснял до 15 мин, следва 1/3 неизвинено отсъствие, ако е закъсням повече, следва цяло неизвинено.

# 659
  • Вече на светло в София
Летисия, благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт