Майчинството счетоводно - 43

• 37 027
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Здравейте,
имам следния въпрос: издаден ми е 3-я болничен след раждането. В какъв срок трябва да подам молбата до работодателя за гледане на дете? Питам, защото в амбулаторната ми карта е записано само, че е 57 дни, не е посочена дата на която изтича.И кога се очаква плащане след това, има ли някакво забавяне.
Благодаря предварително за отговора   bouquet

декларацията и документите за дните от 135 до 410 се подават при работодателя две седмици преди да ти изтекат 135 те дни т.е третия болничен.
крайната дата на третия болничен може да я видиш на сайта,ако имаш пик код.или си я преброй сама-от раждането 42 календарни дни /от болницата/ и после 57 дни от педиатъра
самия болничен има дата,но си го предала,нали?хубаво е да си правиш копия на документите

# 136
Момичета, знае ли някой телефона на Бюро по труда-Пловдив на ул.Чернишевски?От сутринта звъня на 64 03 44, но никой не отговаря... Rolling Eyes

# 137
Здравейте и от мен! Ще съм ви много благодарна ако ми разясните един въпрос. Вярно ли че трябва да има прекъсване между отделните болнични или между отпуск и болничен? И по-конкретно - на 2 и 3.09 бях в отпуск, сега 5 и 6 са почивни дни и мога ли веднага от 07.09 да изляза в болничен до 20.09, а веднага след това от 21.09 в болничен за раждане, че ми казват че трябвало по 1 ден да се връщам на работа?

# 138
  • София
Здравейте и от мен! Ще съм ви много благодарна ако ми разясните един въпрос. Вярно ли че трябва да има прекъсване между отделните болнични или между отпуск и болничен? И по-конкретно - на 2 и 3.09 бях в отпуск, сега 5 и 6 са почивни дни и мога ли веднага от 07.09 да изляза в болничен до 20.09, а веднага след това от 21.09 в болничен за раждане, че ми казват че трябвало по 1 ден да се връщам на работа?

Можеш, но трябва болничният ти лист да е издаден от ЛКК (като няма прекъсване - почивните дни и отпуската не се броят, ако ще един ден да си била болнични и един да е продължението, се ходи на комисия).  Peace

# 139
  • София-Младост
Момичета, знае ли някой телефона на Бюро по труда-Пловдив на ул.Чернишевски?От сутринта звъня на 64 03 44, но никой не отговаря... Rolling Eyes
Това е телефона, но днес е официален почивен ден, чак в сряда може да ти вдигнат Simple Smile

# 140
Възникна ми един въпрос относно детските надбавки. Как се доказва  дохода  (1 година назад) ако единият родител част или всичките месеци не е работил и не е регистриран в бюрото по труда. Възможно ли е от НОИ да издадат служебна бележка, че не е имал доход? Или от друго място?

# 141
Това е телефона, но днес е официален почивен ден, чак в сряда може да ти вдигнат Simple Smile

Ама че съм... ooooh! Благодаря ти, Ала-Бала, не знаех, че и днес се почива. Embarassed

# 142
Възникна ми един въпрос относно детските надбавки. Как се доказва  дохода  (1 година назад) ако единият родител част или всичките месеци не е работил и не е регистриран в бюрото по труда. Възможно ли е от НОИ да издадат служебна бележка, че не е имал доход? Или от друго място?
С труд. книжка може да докаже, че не е работил. Чела съм, че някъде искат декларация свободен текст. По-добре питайте там, където ще подавате  документи.

# 143
Здравейте, използвах 40 дни болничен и 20 дни от ЛКК за гледане на болно дете. Може ли  бащата да ползва болничен и плаща ли се той?

# 144
  • София
Здравейте, използвах 40 дни болничен и 20 дни от ЛКК за гледане на болно дете. Може ли  бащата да ползва болничен и плаща ли се той?

Може, ако е осигурен.  Peace И той има 60 дена за гледане на дете (40+20 с ЛКК).

# 145

Писах им, направиха проверка и веднага разпоредиха плащания.  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

радвам се-ще си получиш парите за изминалите месеци накуп
какъв беше проблемът
Не разбрах, нищо не казаха.  Peace

# 146
КСО: "Чл. 45. (1) Парично обезщетение при условията и в размера на паричното обезщетение за временна неработоспособност поради общо заболяване се изплаща и за:
т. 2. гледане или належащо придружаване за медицински преглед, изследване или лечение в страната или в чужбина на болно дете до 18-годишна възраст - до 60 календарни дни през една календарна година общо за всички осигурени членове на семейството; в този срок не се включва времето за гледане на дете по т. 3 - 5;"
Казано с други думи може да ползва, но не се изплаща обезщетение. В тези 60 дни не се включват дните за карантина, гледане на болно дете до 2 год. в болница.
Ето тук може да прочетете подробности: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=366668.0

# 147
Здравейте ! Моля за помощ!!! В момента съм в майчинство и искам да си регистрирам ЕООД. Дали ще имам проблем с майчинството ?

# 148
  • ВИДИН
здравеите имам един вапрос четах назат в темата но не намерих нищо
та по маичинство съм този месец си получих паричките както винаги от 1 до 5 малката на 31 ми направи годинка та от тук на татак кога горе долу ще получавам вапросните парички че бях чела някаде че след 2 та годинка имало изменение в датите благодаря предварителнно

# 149
  • Пловдив
здравеите имам един вапрос четах назат в темата но не намерих нищо
та по маичинство съм този месец си получих паричките както винаги от 1 до 5 малката на 31 ми направи годинка та от тук на татак кога горе долу ще получавам вапросните парички че бях чела някаде че след 2 та годинка имало изменение в датите благодаря предварителнно

зависи кога работодателят ти внася осигуровките-обикновено парите за втората година се получават 15-20 число.ако закъснява с осигуровките-по-късно
сама ще видиш как се случват нещата при вас

Общи условия

Активация на акаунт