Майчинството счетоводно - 43

• 36 958
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Зравейте момичета,
искам да попитам след като си прекратих майчинството след изтичане на първата година и работя в момента, мога ли пак да го пусна и да го ползвам до 2-та година на детето.

да,можеш

# 241
Elfita ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥ много ти благодаря за бързия и изчерпателен отговор!  bouquet  bouquet

# 242
  • Добрич
Момичета пак имам нужда от информация. В петък излизам вече в майчинство, т.е. в 45дневния болничен-това добре. Но работодателя ми каза че вероятно до края на месеца ще опита да продаде фирмата или ще обяви фалит и ще я закрие.Смятал да заминава в чужбина за дълго. Какво става тогава с майчинството ми?

# 243
  • София-Младост
Момичета пак имам нужда от информация. В петък излизам вече в майчинство, т.е. в 45дневния болничен-това добре. Но работодателя ми каза че вероятно до края на месеца ще опита да продаде фирмата или ще обяви фалит и ще я закрие.Смятал да заминава в чужбина за дълго. Какво става тогава с майчинството ми?
Първите 410 дни ще получаваш обезщетение, чак за втората година ще трябна да помислиш чрез ново назначаване някъде.

# 244
  • Добрич
Как така ново назначаване,нали съм в майчинство?
И през тези 410дни кой ще ми плаща здр. осигуровки-сама ли трябва?

# 245
  • София-Младост
Как така ново назначаване,нали съм в майчинство?
И през тези 410дни кой ще ми плаща здр. осигуровки-сама ли трябва?
Имах впредвид, че когато изтекат тези 410 дни няма да имате право на втората година отпуск за отгл. на малко дете, тъй като сегашният ви работодател вече е фалирал или закрил фирмата. Чак тогава ще трябва да си потърсите или нова работа, или фиктивно назначаване.
За здравните не съм особено сигурна...трябва да проверя.

# 246
  • Добрич

Много благодаря за разяснението,надявам се ако не е проблем да проверите е това   bouquet

# 247
  • В полите на Пирин планина

Много благодаря за разяснението,надявам се ако не е проблем да проверите е това   bouquet

Здравните осигуровки ще трябва да внасяш сама, ако работодателят ти прекрати договора, т.к. закрива фирмата.

# 248
Здравейте, имам следния въпрос. В момента детето ми е на 1 година и 3 месеца. След като навърши 1 година, аз се върнах на работа и в момента получавам от НОИ всеки месец по 120лв., т.е. половината от майчинството за втората година, което е 240лв. Ако сега детето ми тръгне на ясла, какво се случва с тези 120лв. Имам ли право да продължа да ги получавам? Трябва ли да уведомя НОИ, чрез някакъв документ, че детето ми тръгва на ясла? Един и същи ли е реда, ако детето ми е в държавна или в частна ясла? Благодаря ви предварително.

# 249
3ти ден 4акам отговор от НОИ, писах им на мейла, но.....

# 250
  • София-Младост
Здравейте, имам следния въпрос. В момента детето ми е на 1 година и 3 месеца. След като навърши 1 година, аз се върнах на работа и в момента получавам от НОИ всеки месец по 120лв., т.е. половината от майчинството за втората година, което е 240лв. Ако сега детето ми тръгне на ясла, какво се случва с тези 120лв. Имам ли право да продължа да ги получавам? Трябва ли да уведомя НОИ, чрез някакъв документ, че детето ми тръгва на ясла? Един и същи ли е реда, ако детето ми е в държавна или в частна ясла? Благодаря ви предварително.
Да, след като работите и детето е записано в ясла имате право на тези 120лв. Никого не уведомявате.

# 251
  • Пловдив

преди време ми отговориха от НОИ,че в този случай майката си поема здравните

3ти ден 4акам отговор от НОИ, писах им на мейла, но.....

мисля,че срока беше 7 дни-ще отговорят
нищо не пречи пак да пратиш запитването си

# 252
Здравейте мили мами,
Много бих се радвала, ако ми дадете съвет за следното:
в процес съм на опит ин витро, но съм безработна, дано забременея скоро, но ако остана безработна какво да правя?
Фиктивно назначаване и излизане в болничен върши ли ми работа по време на бременноста или
фиктивно назначаване чак в края на бремеността
Благодаря ви предварително.
П.С. безработна съм от ме.юли тази година

# 253
  • Пловдив
Здравейте мили мами,
в процес съм на опит ин витро, но съм безработна, дано забременея скоро, но ако остана безработна какво да правя?
Фиктивно назначаване и излизане в болничен върши ли ми работа по време на бременноста или

и двете вършат работа.първото ще ти е по-изгодно
нали имаш 12 м осигурителен стаж през живота си?ако,да,нямаш проблеми

# 254
Здравейте мили мами,
и двете вършат работа.първото ще ти е по-изгодно
нали имаш 12 м осигурителен стаж през живота си?ако,да,нямаш проблеми
Да, да имам много повече от 12 месеца.
Много благодаря за бързия отговор. А като ме назначат след колко дена да излеза в болничен без "да е съмнително" за пред данъчните?

Общи условия

Активация на акаунт