Майчинството счетоводно - 43

• 37 062
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,мами!Въпросът ми е следният - върнах се на работа когато синът ми стана на година и шест месеца и съм подала в НОИ каквито декларации е трябвало,сега е на година и 10 месеца и тръгва на ясла,трябва ли да подавам пак нещо в НОИ и какво?Благодаря ви много!

# 151
  • Sunshine state
Момичета,пред голяма дилема сме.Мъжът ми предложи,ако искам той да излезе по "майчинство",а аз да се върна на работа.Видях,че има такова нещо.Има ли някой с подобен опит?  Thinking

# 152
  • Пловдив
Здравейте,мами!Въпросът ми е следният - върнах се на работа когато синът ми стана на година и шест месеца и съм подала в НОИ каквито декларации е трябвало,сега е на година и 10 месеца и тръгва на ясла,трябва ли да подавам пак нещо в НОИ и какво?Благодаря ви много!

не,не трябва
ще си получаваш 120 те лв както досега

Момичета,пред голяма дилема сме.Мъжът ми предложи,ако искам той да излезе по "майчинство",а аз да се върна на работа.Видях,че има такова нещо.Има ли някой с подобен опит?  Thinking

бащата може да поеме детето след 6 я му месец
и ще получава обезщетене въз основа на неговите заплати 18 м назад
помислете дали ще ви е изгодно

# 153
  • Sunshine state
Да,осигурен е много по-добре от мен.Значи след 6-тия.Ок,мерси за отговора.   bouquet

# 154
  • sofia
Здравйте момичета, имам няколко процедурни въпроса.

След 2 седмици синът ми тръгва на ясла - има ли определен срок в който трябва да уведомя НОИ.
Тъй  като няма да се връщам на работа в същата фирма, понеже тя беше изкупена и практически на съществува- мога ли да си ползвам 40те дни отпуска натрупани за 2те години?
Ако не си намеря работа, мога ли да се запиша в бюрото по труда, в какъв срок?

Дано да сте ме разбрали. Благодаря!

# 155
  • Пловдив
Здравйте момичета, имам няколко процедурни въпроса.

След 2 седмици синът ми тръгва на ясла - има ли определен срок в който трябва да уведомя НОИ.
Тъй  като няма да се връщам на работа в същата фирма, понеже тя беше изкупена и практически на съществува- мога ли да си ползвам 40те дни отпуска натрупани за 2те години?
Ако не си намеря работа, мога ли да се запиша в бюрото по труда, в какъв срок?

Дано да сте ме разбрали. Благодаря!

от момента на тръгване на ясла трябва да се върнеш на работа/отпуск/болничен.да,може да си пуснеш пл отпуск.сега ти взимаш майчинство,нали?с молбата за отпуската попълваш прил 12 и прил 4 за 120 те лв.
да,ако останеш без работа може да се запишеш на борсата-срока е 7 дни от прекратяването на ТД

# 156
  • sofia
Да, взимам майчинство.

Разбрах всичко. Благодаря Елфита!!!   bouquet

# 157
Здравейте мами!  Hug

Имам следния въпрос относно обезщетенията: Т.к. на 10 Ноември ми започва 45-дневния срок преди термин, а аз съм на работа от 15 Ноември миналата година на заплата 2300лв. (или около 2900-3000 бруто), а преди това не бях в БГ, то ще ми се смятат около 6 месеца на минимална + 12 на максимален доход, т.е. около 1300 лв. средно според калкулатора. Това правилно ли е?
Също така, на всеки 3 месеца съм получава допълнително бонуси в размер на около 1 заплата - та тези бонуси влизат ли в изчисленията или не, т.к. са над максималния осигурителен доход?

Другият ми въпрос се отнася за това дали ако получавам майчинство, т.к. съм работила имам право на тази еднократна помощ от 2880лв за майки-студентки или двете неща са взаимно изключващи се?
Благодаря предварително за помощта!   bouquet

# 158
  • Русе
Здравейте мами!  Hug

Имам следния въпрос относно обезщетенията: Т.к. на 10 Ноември ми започва 45-дневния срок преди термин, а аз съм на работа от 15 Ноември миналата година на заплата 2300лв. (или около 2900-3000 бруто), а преди това не бях в БГ, то ще ми се смятат около 6 месеца на минимална + 12 на максимален доход, т.е. около 1300 лв. средно според калкулатора. Това правилно ли е?- да, правилно смяташ.
Също така, на всеки 3 месеца съм получава допълнително бонуси в размер на около 1 заплата - та тези бонуси влизат ли в изчисленията или не, т.к. са над максималния осигурителен доход?- взема се всичко като сума, но само до максималния доход.

Другият ми въпрос се отнася за това дали ако получавам майчинство, т.к. съм работила имам право на тази еднократна помощ от 2880лв за майки-студентки или двете неща са взаимно изключващи се?- преди няколко страници бях писала, че няма ограничение за доход, за да си получиш помощта като майка- студентка.
Благодаря предварително за помощта!   bouquet

# 159
Мерси много за бързите отговори! Безценни сте!  Hug

# 160
Здравейте!
Имам един въпрос...
Детето ми почна ясла,а мен ме освободиха от работа по взаимно съгласие.Записах се на бюрото и ми даваха 4 мес. обезщетение от НОИ .Сега ако ме назначат на работа в някоя фирма и се водя там 10 -15 дена  и после ме съкратят (не по взаимно съгласие) , имам ли право пак на  обезщетение от НОИ?
Питам,понеже го чух това от една майка и ми стана мн. странно ...

Благодаря ви предварително!

# 161
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!
Имам един въпрос...
Детето ми почна ясла,а мен ме освободиха от работа по взаимно съгласие.Записах се на бюрото и ми даваха 4 мес. обезщетение от НОИ .Сега ако ме назначат на работа в някоя фирма и се водя там 10 -15 дена  и после ме съкратят (не по взаимно съгласие) , имам ли право пак на  обезщетение от НОИ?
Питам,понеже го чух това от една майка и ми стана мн. странно ...

Благодаря ви предварително!

Да, ще имаш право на обезщетение. По мои наблюдения това е масова практика ...

# 162
Здравейте!Искам да ви попитам колко стават осигуровките за болничен и майчинство , които бяха 20,16лв. и само здравните от 16,80 лв. от месец септември?Благодаря ви предварително!

# 163
Момичета и аз искам да попитам нещо
до 30,02,2011 съм осигуравяна на 800 лв от март до края на септември сега съм в бърото по труда и полечавам обезщетение към 630 лева .Въпроса ми е дали ме осигурават на тази сума  и как мога да си изчисля майчинството.Термина ми е на 02,05,2012.и сега ако започна работа като изтече борсата и ме осигуравят на 400 лева но веднага изляза болничен и така непрекъснато докато родя ще се вземе ли за база по високия доход от по време на борсата тъй като реално аз няма да имам работни  дни на по нисщката заплата.
Слоожно е доста но найстина имам нужда от помощ

# 164
  • Пловдив
Момичета и аз искам да попитам нещо
до 30,02,2011 съм осигуравяна на 800 лв от март до края на септември сега съм в бърото по труда и полечавам обезщетение към 630 лева .Въпроса ми е дали ме осигурават на тази сума  и как мога да си изчисля майчинството.Термина ми е на 02,05,2012.и сега ако започна работа като изтече борсата и ме осигуравят на 400 лева но веднага изляза болничен и така непрекъснато докато родя ще се вземе ли за база по високия доход от по време на борсата тъй като реално аз няма да имам работни  дни на по нисщката заплата.
Слоожно е доста но найстина имам нужда от помощ

по време на взимане на обезщетение от БТ в базата ще ти смятат 240 лв /за септември 270 лв/,а не реално полученото обезщетение
като ти свърши борсата може да започнеш работа.отработваш седмица,две и излизаш в болничен докрая.обезщетението за бременност и раждане ще ти е около 380 лв месечно

Общи условия

Активация на акаунт