Майчинството счетоводно - 43

• 36 947
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив

Да, да имам много повече от 12 месеца.
Много благодаря за бързия отговор. А като ме назначат след колко дена да излеза в болничен без "да е съмнително" за пред данъчните?

трябва ти един отработен ден,за да ти влезе договарът в сила.вече със счетоводителя ще решите колко да отработиш-седмица,две

# 256
Здравейте, моля за малко помощ - бременна съм в края на 8 м. и от месец май тази година съм в болничен /самоосигуряващо се лице съм/. Влизам всеки ден да си правя справка с пик код, но до момента пише само, че болничните листове се обработват. Та въпроса ми е по принцип около коя дата се изплащат болничните?  Thinking Благодаря предварително! Просто се чудя дали да се вдигна до нои или да изчакам още няколко дни newsm78

# 257
  • София-Младост
Здравейте, моля за малко помощ - бременна съм в края на 8 м. и от месец май тази година съм в болничен /самоосигуряващо се лице съм/. Влизам всеки ден да си правя справка с пик код, но до момента пише само, че болничните листове се обработват. Та въпроса ми е по принцип около коя дата се изплащат болничните?  Thinking Благодаря предварително! Просто се чудя дали да се вдигна до нои или да изчакам още няколко дни newsm78

От м. май сте в болничен и не сте получили до сега пари?! Пишете им на мейла направо.

# 258
направо отивам там благодаря

# 259
Здравейте, на 23.10. дъщеря ми навършва 2г. Говорих с шефа ми, но той казва, че работата е намаляла много и само ще ми изплати отпуските. Въпросът ми е каво следва оттук нататък? Както се очертава зимата ще сме си вкъщи (малката много боледува и няма да посещава ясла, няма и баби да помагат), как да приключим взаимоотношенията с работодателя без да има ощетени и имам ли право да се запиша в бюрото по труда?

# 260
  • Пловдив
Здравейте, на 23.10. дъщеря ми навършва 2г. Говорих с шефа ми, но той казва, че работата е намаляла много и само ще ми изплати отпуските. Въпросът ми е каво следва оттук нататък? Както се очертава зимата ще сме си вкъщи (малката много боледува и няма да посещава ясла, няма и баби да помагат), как да приключим взаимоотношенията с работодателя без да има ощетени и имам ли право да се запиша в бюрото по труда?

не искаш да ползваш първо неплатения отпуск от 6м,така ли?
щом искаш да приключиш взаимоотношние може да стане по взаимно съгласие с право на борса 4 м по 140 лв.или да те съкратят-тогава обезщетението е според стажа и дохода ти.съкращението е по-изгодно за борсата,но трябва инспекцията по труда да разреши

# 261
Аз предпочитам да си ползвам отпуската. Финансово ще ни е много трудно, но поне ще ми се води стаж. Шефа ми иска да прекратим отношения поради намаляване обема на работа, утре ще ходим при счетоводителката на фирмата и незнам какво да очаквам.

# 262
  • Пловдив
Аз предпочитам да си ползвам отпуската. Финансово ще ни е много трудно, но поне ще ми се води стаж. Шефа ми иска да прекратим отношения поради намаляване обема на работа, утре ще ходим при счетоводителката на фирмата и незнам какво да очаквам.

тогави си ползвай платения отпуск,после неплатения и тогава да те съкратят поради намаляване обема на работа

# 263
  • София

В закона пише - до 15 работни дни от подаване на болничния в НОИ трябва да се изплати. И мен сега това ме вълнува, но тъкмо излизам в болнични... Не смятам обаче да чакам толкова време! Ако не си получа парите началото на октомври ще се разправяме с някоя служителка  Laughing

# 264
  • София-Младост
Здравейте, моля за малко помощ - бременна съм в края на 8 м. и от месец май тази година съм в болничен /самоосигуряващо се лице съм/. Влизам всеки ден да си правя справка с пик код, но до момента пише само, че болничните листове се обработват. Та въпроса ми е по принцип около коя дата се изплащат болничните?  Thinking Благодаря предварително! Просто се чудя дали да се вдигна до нои или да изчакам още няколко дни newsm78

В закона пише - до 15 работни дни от подаване на болничния в НОИ трябва да се изплати. И мен сега това ме вълнува, но тъкмо излизам в болнични... Не смятам обаче да чакам толкова време! Ако не си получа парите началото на октомври ще се разправяме с някоя служителка  Laughing
Нищо няма да постигнеш така, но ... Най-малкото първият болничен от м.09 ще ти бъде предаден в НОИ до 2 дни след подаване на данни в персоналния регистър от работодателя, чак от тогава брои 15 работни дни. След това вече неата ще се нормализират и ще си получаваш обезщетение в началото на месеца до 5-то число... Всичко това, ако става въпрос за 410 дни обезщетението за бременост и раждане.

# 265
  • София

Нищо няма да постигнеш така, но ... Най-малкото първият болничен от м.09 ще ти бъде предаден в НОИ до 2 дни след подаване на данни в персоналния регистър от работодателя, чак от тогава брои 15 работни дни. След това вече неата ще се нормализират и ще си получаваш обезщетение в началото на месеца до 5-то число... Всичко това, ако става въпрос за 410 дни обезщетението за бременост и раждане.

Ами аз вече писах преди няколко страници, че съм си занесла болничния в НОИ на 12.09 (самоосигуряващо се лице съм, внесох си осигуровките за месеца и така) Затова се надявам началото на октомври да ми ги изплатят. Казваш че изплащат обезщетенията до 5-то число всеки месец, така ли?

# 266
  • София-Младост

Ами аз вече писах преди няколко страници, че съм си занесла болничния в НОИ на 12.09 (самоосигуряващо се лице съм, внесох си осигуровките за месеца и така) Затова се надявам началото на октомври да ми ги изплатят. Казваш че изплащат обезщетенията до 5-то число всеки месец, така ли?
Помня мнението, но не направих връзка. Принципно към 4.10 изтичат тези 15 работни дни. Така че, ако всичко е нормално и няма проблем с някой документ прримерно би следвало началото на м.10 да си получиш първият превод.

# 267
Здравейте!
Имам следното питане относно срока на изпитване. Знам, че се удължава при ползване на болничен, съответно с броя на дните, които си ползвал. Интересува ме дали също така се удължава с ползвания платен отпуск?
Благодаря предварително.  Simple Smile

# 268
  • София-Младост
Здравейте!
Имам следното питане относно срока на изпитване. Знам, че се удължава при ползване на болничен, съответно с броя на дните, които си ползвал. Интересува ме дали също така се удължава с ползвания платен отпуск?
Благодаря предварително.  Simple Smile
Да.

# 269
  • Русе
Момичета,
имам въпрос.
Възможно е вече да е обсъждано, извинявам се, ако е така...
Възможно е да съм член на избирателна комисия на изборите през октомври. Имам ли право на това, при положение, че съм по майчинство в момента?

Общи условия

Активация на акаунт