Колко бързо се възстановихте след раждане

• 6 979
  • 55
  •   1
Отговори
# 45
  • в 1001-та нощ
естествено раждане без упойка, на изписване от болницата не личеше да съм раждала, с много малко коремче, което не прави впечатление, освен на мен, а с приключване на лохиите бях съвсем, като преди

около година след като родих, като приключих и с кърменето - ми дойде и МЦ и съвсем влязох в релси

# 46
  • София
Нормално и тежко раждане, излязох много подута и дебела от болницата... Уж бях добре, а 15 минутна разходка ме изморяваше. Може би след 2 седмици бях в по-добра кондиция, но още имам много килограми за сваляне. Цикълът ми е идвал 2 пъти, още кърмя. Психически бях екстра през цялото време  Peace.

# 47
Родих секцио - раздвижиха ме на 6 час от операцията, на другата сутрин трябваше сама да стана и да се кача на количка, за да ме преместят в другото отделение, вечерта качвах стълби до др етаж, за да си видя бебето. На 5-я ден като ме изписаха вече всичко се въртеше около бебето и не личеше да съм раждала, корема се прибра окончателно, когато бебо навърши 1 месец.

# 48
Като физическо възстановяване - не повече от 1 седмица. Тук не слагам лохиите, които бяха до към 2м. С второто раждане напр. - на 3-я час хвърчах из стаята и се подготвях за срещата с щерката.....

Емоционално и психическо - не повече от 1 месец - докато утихнат емоциите, докато се нагодим с Бебо, влезем в някакви релси и ритъм и пр.

Нормални раждания съм имала.

# 49
  • София
Беше ми много интересно да прочета мнението по тази тема точно на Мама Цоцоланка. От други теми ми е направила впечатление с четирите дечица и винаги, когато я срещна някъде из форума, се питам - какво ли е да родиш 4 деца? Как ли ги е раждала? И т.н. Някои жени просто са родени да бъдат майки, да раждат! Поздравления, Мама Цоцоланка!   bouquet

# 50
Два пъти нормално. Въzстанових се и двата пъти веднага, дето се вика беz да раzбера кога и как. Особено втория път, тогава нямах нито шев, нито нищо. Имах няколко килца, но на втората седмица вече бяха иzчеzнали беz да zабележа. Коремът ми и двата пъти беше просто огромен, та там кожата си остана раzлична. Но от към килограми, структура, гърди, иzобщо цялостен вид, всичко си е както преди... от почти веднага след ражданията.

Браво на теб Сова! Два пъти нормално Hug  Аз от мои приятелки знам, че втория път по-трудно се въстановява фигурата, корема по-трудно се прибирал, кг по-трудно ги връщали, но явно е индивидуално

Като физическо възстановяване - не повече от 1 седмица. Тук не слагам лохиите, които бяха до към 2м. С второто раждане напр. - на 3-я час хвърчах из стаята и се подготвях за срещата с щерката.....

Емоционално и психическо - не повече от 1 месец - докато утихнат емоциите, докато се нагодим с Бебо, влезем в някакви релси и ритъм и пр.

Нормални раждания съм имала.

Мама Цоцоланка, ти си направо Мама Героиня Simple Smile) Браво на теб, дай боже повече многодетни мами като теб и държавата да ни стимулира повече  bouquet

Последна редакция: вт, 20 сеп 2011, 17:15 от Boten Mary

# 51
Беше ми много интересно да прочета мнението по тази тема точно на Мама Цоцоланка. От други теми ми е направила впечатление с четирите дечица и винаги, когато я срещна някъде из форума, се питам - какво ли е да родиш 4 деца? Как ли ги е раждала? И т.н. Някои жени просто са родени да бъдат майки, да раждат! Поздравления, Мама Цоцоланка!   bouquet

Благодаря много за топлите думи.....И на теб, и на Sheheresada......  bouquet  bouquet  bouquet

Но моля ви, девойки......не съм извънземна, нямам претенции да съм героиня, не съм родена за майка и пр.......Напълно нормална жена и майка съм, дори лоша майка съм - питайте децата ми.......Нищо специално не съм направила.......

За възстановяването всичко е до организъм, до ген, до настройка......Напр. с 3-то раждане не знаех,че така болезнено ще ми се прибере матката.......Имах чудесно и суперско второ раждане, слеед първото пък питах екипа - Това ли е било раждането?, трите ми първи бременности бяха повече от безпроблемни - в 9-я месец съм играла федербал дори.....Та.....приех твърде лично това,че много ме болеше матката след 3-то раждане....Наложи се система да ми слагат, инжекции ми биха, Т вдигнах - а такова чудо как да е аз не вдигам, в коридора щях да припадна - и все такива екстри........Картинка за чудо и приказ бях.....Та мъж ми изчака да се увери,че аз съм добре и тогава каза на близките,че съм родила........Той бе по-изплашен и от мен.......Но......до 2 седмици след раждането всичко си остана лош спомен, кипях от енергия и добро настроение......

С 4-то вече знаех.....В торбата за болницата друго не сложих - но аулин имах......Тъй като родих през нощта - след това цял ден пак "раждах".....Но се чувствах като човек, благодарение на обезболяващите.......Бях на крака, обслужвах си бебето и бях щастлива, много щастлива.......Както е и до днес........Само отбелязвам,че не съм фен на пиенето на лекарства - с повод и без повод, но в случая реших да не се правя на мъж........

Чета за килограмите....Ами....то по килограми.....Аз съм перманентно бременна и в 9-я месец Embarassed......

За мен по-скоро възстановяването е емоционално и психическо след всичко, през което е минала една жена, а не физическо....Дори и да има някакъв проблем - в рамките на нормалното, ако въобще при проблем може да се говори за нормално - или така казано - не застрашава живота на майката и детето - той да се преодолява без паника, с чувство за хумор(винаги се смеехме, когато някоя родилка охка и пъшка като се опита да седне, а конците я дърпат, дори и да не виждаш,че тя прави опит да седне - само по пъшкането разбираш какво става), спокойно и да се вярва,че всичко ще се оправи и подреди........

Дано възстановяването при всички да е леко и безпроблемно! За да се радваме на децата си пълноценно!

# 52
И двата пъти - секцио. На изписването /на петия ден след операцията/ можех да се справям сама с всичко около гледането на детето, а след втория път - на децата. Килограмите - около 2-3 седмици след раждането. Плочките на корема - месец след раждането.
Възстановяването зависи от много неща - години, общо физическо състояние преди забременяването, по време на бременността. А също и дали след раждането ще се чувстваш като лежащо-болна или ще скокнеш и ще припнеш по задачи.

# 53
Раждах нормално и доста трудно, но за мен е по-важно всичко да е наред Simple Smile  Имам епизиотомия, 2 вътршни и 5 външни шева. Беше ми адски трудно да се движа около седмица, но час след като родих се грижех сама за малчо. Като видиш това невероятно същество и забравяш за болката Simple Smile Емоционално си бях добре ,  имам предвид, че не са ме хващали депресии и съм най-щастливия човек на света до моя малък принц Simple Smile)))

# 54
След 1-то раждане се възстанових доста бавно физически, поради mногото шевове, с които се сдобих. 2-то раждах секцио и бях на крака след 7-8 часа, изписаха mе на 3-я ден и се чувствах в страхотна физическа форmа и фучах из вкъщи като фурия, даже сестрата mи каза да успокоя mалко топката. Цикълът mи дойде веднага след като спрях да кърmя. Сега се боря с оставащите mи 5-6 килца и стягаm mускули с йога.

# 55
Родих нормално , без упойка , но съм от щастливките  - нямам нито един шев  Simple Smile
На сутринта след раждането излязох да се видя с мъжа ми , а на втория ден ме изписа доктора , защото му надух главата , че искам да си ходя  Laughing
Килограмите , които бяха само 10 свалих веднага , единственото , което не беше като преди е , че кожата на корема ми беше отпусната . Истински стегнат и плосък корем имах след шест месеца / според моите критерии / ... Иначе и мен са ме питали дали аз съм го раждала това бебе  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт