Колко бързо се възстановихте след раждане

• 6 982
  • 55
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Раждах нормално, без упойка. Конците ми ги махнаха на седмия ден и после всичко си беше по старому Simple Smile и на мен много ми придърпваха. Лохии имах 4 дни, коремът се прибра напълно около 4 месеца след раждането, а килограмите (+30) ги свалих без диета за половин година.

При всяка жена възстановяването е различно - зависи от много фактори  Peace

# 16
  • Бургас
Родих нормално, без упойка.Доста време придвижването, ставането, сядането ми беше трудно, заради шевовете, които имах и това положение траеше около 2 месеца при мен.Преди това не се чувствах адекватна за каквото и да било.Всичко си е строго индивидуално и до организъм.

# 17
И аз родих нормално с упойка и само два часа след раждането препусках като кобилка из стаята и нямах никакви проблеми. В болницата лежах само 2 дена, понеже родих на 22 декември и ревнах на док, че няма начин на Бъдни вечер да съм в болница, след като ме прегледа ме пусна. Имах и вътрешни и външни шевове, които си паднаха от самосебе си. Корема ми се прибра след 5-6 дена, но килограмите започнах да свалям едва след 6-тия месец, когато спрях да кърмя.

# 18
Аз родих секцио,но за възстановяване доста бързо беше станах на 7-я час след операцията на другия ден вече1е сменях пелени и си ходих малко опъваше,но не беше лошо.Корема ми все още не се е прибрал напълно тъй като качих 25 кг. и имам още 7 за сваляне,но не бих казала,че се възстановявам трудно.Психически се възстанових веднага щом видях малкия(въпреки,че пак си бях малко по-нервна от преди).А конците ми ги свалиха на 5-я ден,но трябваше да ходя на физиотерапия 10 дни.

# 19
  • На морето!
Родих нормално с епидурална. На 5тия час след раждането излязох и изкарах един час с близките си. права. Кпремът се прибра на 2рия месец. От изписването си се гледаме двамата и не ми е било проблем. Мобилизирах се и се справих.

# 20
Родих нормално, с епидурална която въобще не ми подейства Rolling Eyes(но това е друга тема). На втория час ме изправиха на крака и ме накараха да вървя, но за истинско възстановяване физически мога да говоря едва след 10-на дни(след свалени конци от епизотомия и позатихнали хемороиди). А психически се възстанових доста по-късно. А що се отнася до външно естетическо възстановяване - коремът ми се прибра напълно едва след годината, а иначе имам да си свалям още 9 кг Mr. Green.

# 21
  • в Надежда-та
Нормално, около.....2ч. след раждането Mr. Green
Еуфорията беше огромна и нямаше време да се мотая с пъшкане и охкана Laughing
Нямах търпение да ми ги докарат да си ги огредам, нагушкам и кърмя  Heart Eyes

....уф чак се развълнувах като се сетих

# 22
Малко ми е трудно да отговоря така. Кое по-точно те интересува?

Родих нормално и коремът ми се прибра доста бързо. Шевовете също зараснаха бързо, акушерката беше доволна и ми махна конците на 5тия ден след раждането,  защото адски ми дърпаха Simple Smile

по-конкретно ме интересува физическото възстановяване, тъй като се замисляме за второ и ест има дилема, но както казаха някои мами, всичко е индивидуално

# 23
Повечето жени, които познавам - раждали по-късно - по-трудно си връщат фигурата. И е нормално.

# 24
Даже нямах време да се замисля, погнаха ме грижите, но пък поддържах високо кръвно няколко месеца след това.

# 25
Аз родих със секцио, по спешност. Относно килограмите - бързо се възстанових, на третия месец тежах 50 кг. Що се отнася до болката - първата седмица много ме боля. Постепенно отшумяваше, но доста време усещах една тъпа болка ако някой ме натиснеше точно където е шева.

# 26
Родих секцио.Възстанових се много бързо.На втория ден ме вдигнаха от леглото и не спрях да ходя. Момичетата които слушаха съветите на лекарите и само лежаха се възстановиха доста трудно.Ама аз съм си инат и ходих много.Още на изписването си вървях изправена,само малко ме опъваха конците,но като ги свалиха на 8-мия ден вече нямах никакви проблеми.

# 27
  • София
При първото секцио се възстанових сравнително бързо - на третия ден не си личеше, че съм оперирана. 
При второто секцио се възстанових още по-експресно - след 24 часа тичах по коридорите да си търся отрочето Wink

# 28
  • София
Родих и двата пъи със секцио и се възстнових напълно след около 1месец, а за кг, за около 9 месеца след всяко раждане.

# 29
Абе то и аз откакто ме преместиха от интензивното - не спирах, не съм лежала, но това не значи, че не ме е боляло, не ми е било некомфортно и дори гадно. Това си е операция все пак!
Според мен авторката не пита това обаче.
Тя пита за възстановяването, тоест за мен това значи - във форма  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт