Кухните - 39 тема

• 78 470
  • 795
  •   1
Отговори
# 255
  • sofia
Не ползвам керамични котлони, но има едни стъргалки за стъкло - няма ли да свършат работа? С подобна махам стикера за годишния преглед на колата (шофьорките ще ме разберат за какво говоря Laughing) маха го от раз и не е надраскано изобщо стъклото.
За мазнотии - меглиото, пръскам, изчаквам 10 мин. и с мекото на гъбата се обира всичко (от инокс). Ползвала съм и препарат за фурна, от тези които се разпенват, но много мирише. Иначе пак от раз маха мазнотиите.

# 256
  • Балчик
Покривалото и гръбчето ги взех преди няколко години от Ла редут, не знам дали са налични още.

А я да питам аз тук за мелниците. Моята изгоря преди известно време и сега се оглеждам за нова. Кой каква ползва и доволни ли сте. Избирам между- In sink erator oт Ибей и Евролукс или Франк. Също се чудя дали да е 1/3 или 1/2.Има ли някой 1/3- много ли е слаба? Не искам да се прецакам втори път.

# 257
Аз  имам на Еуролукс, доволна съм. Това 1/3 и 2/3 нищо не ми говори май. Когато я купувах имаше 3 възможни мощности, взех средната.
Единствено проблем имах с бутона, взехме безжичен ( мъжът ми го избра, той е на принциша за най скъпото, дори и да не е нужно). Струваше около 30 лв и се наложи смяна. Не знам дали с обикновения би имало проблем, най вероятно не.

# 258
  • Балчик
2/3 е твоята, щом си взела средния вариант.На мен като че ли не ми се ще да взимам Еуролукс. По-склонна съм да взема от Ибей, но гаранция няма да има. newsm78 Някой има ли отзиви за Франк?

Аз имам монтиран бутон, но имам подозрения, че точно от него ми изгоря мелницата. Cry

# 259
И аз съм с плот на Горение.Ползвам го сравнително често,но не го почиствам винаги след ползване.
Добре,че казахте от къде да си купя тези стъргалки,че от кога търся ooooh!(нямах в комплекта като го купих)
Моя плот го чистя само и единствено с Циф крем,но търкам и с обратното на гъбичката.
Веднъж пробвах с обезмаслител и останаха мазни петна, който са някакси ''попили'' в самия плот и не могат да се махнат вече Close
Сега като видях,е има и на Сано такъв препарат мисля да го пробвам(доволна съм от другите им почистващи препарати)

# 260
Нормално е котлоните да се включват и изключват, докато работят. Мисля, че всички керамични правят така.
Аз използвам керамични на Горение е на АЕГ. Забелязала съм, че при мен се изключват, като се накапят с нещо, например ако отворя капака на тенджерата и капне капка върху плота.
За почистването - изпробвала съм десетки препарати, от едни съм по-доволна, от други изобщо. Веднъж във  форума питах как да почистя на Тефал фритюрника, който готви без мазнина, че с никой обезмаслител не ставаше, и една дама ми препоръча Мистър Мускуло за кухни. Е, родих се с този препарат. Имах един рафт, пълен с почистващи препарати за кухня, а този е универсален и замести всички, чисти всичко - тенджери, плотове, плота зад печката на стената, който иначе трудно почиствам и керамичните котлони много лесно се почистват.

# 261
  • София
2/3 е твоята, щом си взела средния вариант.На мен като че ли не ми се ще да взимам Еуролукс. По-склонна съм да взема от Ибей, но гаранция няма да има. newsm78 Някой има ли отзиви за Франк?

Аз имам монтиран бутон, но имам подозрения, че точно от него ми изгоря мелницата. Cry

Защо, Евролукс не са лоши, поне такова ми е наблюдението...опитайте и с Тека мелниците, също не са лоши.

# 262
...опитайте и с Тека мелниците, също не са лоши.
Нашата е на Тека. Използваме я от година и половина, на ден по около хиляда и няколко пъти, проблеми никакви не сме имали.

# 263
На тема кухненско обзавеждане съм. Да чета!

# 264
  • София
Възползвам се да попитам за мелниците, тъй като не съм ползвала такава благинка досега и не съм наясно.
Чудя се, ако няма монтиран пневматичен бутон как се пуска мелницата? ОК ли е въпросния бутон (който струва 100 лв и не съм убедена, че ще го вземем) да е монтиран на отцедника на мивката?
За тези, които имат малки деца и мелница - има ли проблем с безопасността?
Въобще, как се работи с това нещо?  Embarassed

Иначе, надявам се, че майстора ни вече е започнал да работи по нашата кухня и чакам с огрооооомно нетърпение, направо броя дните  Grinning

# 265
pina честита кухня, чета коментарите и ще се пръсна - не мога да ги видя тези снимки - а защо незнам.Може ли да ги качиш пак , за да я видя и аз???

# 266
Защото не можеш да ги намериш или не се отварят? При мен се отварят. Може временно да е имало проблем.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=605620.135

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 06:17 от celika

# 267
Не ползвам керамични котлони, но има едни стъргалки за стъкло - няма ли да свършат работа? С подобна махам стикера за годишния преглед на колата (шофьорките ще ме разберат за какво говоря Laughing) маха го от раз и не е надраскано изобщо стъклото.
За мазнотии - меглиото, пръскам, изчаквам 10 мин. и с мекото на гъбата се обира всичко (от инокс). Ползвала съм и препарат за фурна, от тези които се разпенват, но много мирише. Иначе пак от раз маха мазнотиите.

Баща ми си взе такова ножче за винетки, но и то беше около 6 лв май, не съм го пробвала на котлона си обаче, той така си го пази човечеца  Laughing

Pina, и аз не мога да я видя бе, а така ми се ще Embarassed

# 268

Че защо от него? Аз нищо не разбирам от електричество, но не е ли механичен този бутон? Аз от е-бей не пазарувам, но ако единствената причина за да поръчаш оттам е, че нещото не се намира в България пробвай и с Амазон. Те ако не друго имат желязна политика по отношение на връщане, рекламации и т.н.

Таря, проблем с безопасността няма според мен. Или поне не е по голям отколкото всеки друг уред, нож и т.н. Бутонът е добре да се монтира някъде нависоко, така че децата да не го стигат.  Иначе възрастен няма как да се нарани случайно- над мелницата на сифона, през който падат отпадъците и водата, има гумени ресни ( не точно ресни, но не ми хрумва по подходяща дума).  Те предпазват да не изтървеш нещо голямо вътре. Сами ножове и въртящото ренде са надълбоко, за да ги стигнеш трябва да бръкнеш навътре, което се предполага, че никой здравомислещ няма да направи. Иначе ако падне нещо твърдо ( монета или вилица) или се препълни мелницата сама спира.

# 269

Баща ми си взе такова ножче за винетки, но и то беше около 6 лв май, не съм го пробвала на котлона си обаче, той така си го пази човечеца  Laughing

Има такива ножчета в железарските магазини, в домашните потреби, в левчетата. Не са нищо особено, дават ги за стъргане на стъкло. Все пак стъклокерамичните котлони са стъкло. Не пречи да се ползва каква да е стъргалка за стъкло. 1-2 лв. струва. И с бръснарско ножче става, но е по - неудобно, защото наклона на дръжката е друг, а и по - има риск да надереш котлона, трябва да се внимава.
Аз ползвам ножче от едно комплектче, което си взех от магазин Левче, в комплекта има макетно ножче, малка стъргалка, голяма, още едно друго за не знам какво  Crazy и нещо като резец за дърворезба. Целия комплект беше 3 лв. взех си голямата стъргалка, другите оставих на мъжа ми да си ги ползва.
Котлоните не са ми се надрали, и рисунките по тях си стоят. Не е от стъргането според мен, а от препарати, които се ползват. Някоя от съставките е разяла боята, с която е нарисуван котлона.

Да ви кажа с тия мелници все правя асоциации с някои американски трилъри нали знаете, пъха си ръката човека да извади нещо и някой натиска бутона на мелницата  Confused Бррр...
То е някаква идиотска параноя от моя страна, де, май много страшни филми гледам  Wink

Общи условия

Активация на акаунт