Кухните - 39 тема

• 78 479
  • 795
  •   1
Отговори
# 285
Аз пак с въпрос - кои фирми за фурни имат пиролиза, освен АЕГ, и това ли е най-доброто почистване? Търся чисто черна фурна с пиролиза  newsm78.
Пиролизата е най доброто почистване, обаче:
- програмата е много дълга- около 3-4 часа, като след това следва още толкова чакане, защото изстива бавно от много висока Т
- при пиролизата трябва да са извадени страниците и скарата, т.е. тях си ги почистваш на ръка
- трябва да е почистена поне грубо, т.е. да няма парчета или прекалено много изкипяло, тъй като иначе ще си одимиш жилището.
Веднъж правих капама, но малко съм препълнила съда и имаше доста изкипяло. Пуснах пиролизата и къщата ми стана лисичарник. До такава степен, че се натоварихме всичките в колата и отидохме на няколкочасова разходка, като оставихме прозорците отворени през демеври.
С две думи, не е нещо, което съвсем ще ти спести миенето на фурна, но е хубаво да го имаш. Хубавото е, и че фурните вече са със специално покритие, което се мие по лесно.
И че има всякакви препарати.
На моята фурна освен това й се пукна и съвсем леко стъклото, но приемам, че е дефект на конкретната фурна, а не на марката или модела. Не съм го сменила още де, така си караме.

# 286
  • Русе
*sve*, супер много ти благодаря, юе показвам нагледно Wink.

raja_nikol, за съжаление нямаме такъв магазин, но ще разгледам, не бях попадала на тези модели, а едната фирма не съм я и чувала. Някой, ако има отзиви за тях, ще съм благодарна.

Рокси Ashby, знам, че е дълга програмата, знам и за страниците, че лесно се почистват, но дали ще намеря фурна с всичко каквото искам Wink. Очаквам още мнения за пиролизата или за някое друго почистване.

Мнения за марката Едеса имате ли? Че си харесах един плот http://fagor.bg/index.php?itemID=274&group=9#h1 и се чудя, а дали да има кант от страни или не, също не знам.

Иначе се спряхме на фирма и материал, от което съм много доволна. Сега да видим човека кога ще може да дойде за размери и да почват.

# 287
  • София
За смесител препоръчвам този, http://www.ebay.co.uk/itm/Bravo-Pull-Out-Kitchen-Mixer-Tap-/1705 … sh=item27b4e2fe7a

Скоро ще го покажа и монтиран, много е удобен и не много висок, че има едни като кули и пръскат прекалено наоколо  Peace
Здравейте Дами
Малко със закъснение за мен, но не и за Вас открих това.
http://www.spielparadies.de/index.asp?cat=655
Ако имате въпроси може и на лични.

Скъпа това е Grohe на много дорба цена.  Hug

# 288
raja_nikol, за съжаление нямаме такъв магазин, но ще разгледам, не бях попадала на тези модели, а едната фирма не съм я и чувала. Някой, ако има отзиви за тях, ще съм благодарна.

Аз две не бях чувала  Mr. Green, и ние нямаме, ходихме до Варна, но и моловете като сложиш пак доста по- евтино ми излезе   Heart Eyes

# 289

Мнения за марката Едеса имате ли? Че си харесах един плот http://fagor.bg/index.php?itemID=274&group=9#h1 и се чудя, а дали да има кант от страни или не, също не знам.

Meggysan, много е симпатичен и добре разположени зоните. И аз чакам мнение за марката  Peace Всъщност пише това - FAGOR поддържа голямо разнообразие от марки с цел покриване на всички потребителски сегменти. FAGOR оперира на пет континента с единадесет марки като по такъв начин задоволява потребностите и изискванията на най-широк кръг от клиенти.

http://fagor.bg/index.php?spage=aboutus#h1

Пише, че има кант - "стоманен кант от inox".

# 290
  • София
Аз пак с въпрос - кои фирми за фурни имат пиролиза, освен АЕГ, и това ли е най-доброто почистване? Търся чисто черна фурна с пиролиза  newsm78.
Пиролизата е най доброто почистване, обаче:
- програмата е много дълга- около 3-4 часа, като след това следва още толкова чакане, защото изстива бавно от много висока Т
- при пиролизата трябва да са извадени страниците и скарата, т.е. тях си ги почистваш на ръка
- трябва да е почистена поне грубо, т.е. да няма парчета или прекалено много изкипяло, тъй като иначе ще си одимиш жилището.
Веднъж правих капама, но малко съм препълнила съда и имаше доста изкипяло. Пуснах пиролизата и къщата ми стана лисичарник. До такава степен, че се натоварихме всичките в колата и отидохме на няколкочасова разходка, като оставихме прозорците отворени през демеври.
С две думи, не е нещо, което съвсем ще ти спести миенето на фурна, но е хубаво да го имаш. Хубавото е, и че фурните вече са със специално покритие, което се мие по лесно.
И че има всякакви препарати.
На моята фурна освен това й се пукна и съвсем леко стъклото, но приемам, че е дефект на конкретната фурна, а не на марката или модела. Не съм го сменила още де, така си караме.
Аз имам фурна с Пиролиза на Бош. Пирлиза има и Сименс. За Миеле незнам.
Пускам пиролизата сравнително рядко, защото не ми прелива много във фурната. Обикновено за средно замърсено. Трае около 2-3 часа. Пускам я късно вечер. Наистина се сусеща че се загрява много, но няма никакви миризми и други неудобства. Аз съм много доволна. Не се налага да разкачам нищо във фурната, защото не съм с телескопични водачи. Само вадя решетката и включвам. Като свърши и изстине достатъчно фурната се отключва.
На другия ден забърсвам прахта и съм готова за ново цапане.
Моята е черна. http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.19718394

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 16:19 от geryger

# 291
Pina,кухнята ти е много стилна,премерена и уютна!Поздравления.

# 292
  • Русе
Пише, че има кант - "стоманен кант от inox".

Видях, че има кант, но се чудя дали да бъде със или без. А за зоните - искам да има повече от 26 см, че имам големи тенджери, които ползвам често. А рядко ползвам малки тенджерки, така че се оглеждам точно за такъв с 3 зони, като едната е силно разширяема.

geryger, мерси много, винаги помагаш   bouquet. Не е чисто черна, но е добър вариант. Кой модел е твоя?

# 293
  • Балчик
Защо предполагам, че от бутона изгоря моята мелница:

Бутонът ми е ето такъв:

монтиран между мивката и кафемашината:

Предполагам е влязла вода през бутона, защото когато включих мелницата, даде на късо и токът в къщата изгасна. По-късно като го натиснах пак от там леко излезе вода.  под него беше влажно.

В Амазон не намирам модела, който искам, а и ще е по-скъпо.

За пиролизата- никога не съм оставяла фурната да стигне до състояние, в което да се налага да я почиствам ръчно преди програмата, така че пушеци и миризми- няма. Това е най-доброто почистване и най-скъпото обаче- харчи повече ток, от готвене. Пускам я веднъж  в месеца или по-рядко даже, според зависи.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 17:57 от Джемма

# 294
Иска парола.

# 295
За пиролизата- никога не съм оставяла фурната да стигне до състояние, в което да се налага да я почиствам ръчно преди програмата, така че пушеци и миризми- няма. Това е най-доброто почистване и най-скъпото обаче- харчи повече ток, от готвене. Пускам я веднъж  в месеца или по-рядко даже, според зависи.
По принцип- да, ама като е изкипяла веднъж капамата в общи линии нямаше какво друго да се направи:)
Това с неваденето на стрничните скари ме заинтригува обаче, на моята изрично си пише, че се вадят и те ( не са телескопични, а обикновени, като скарата), и самата скара.

Иначе нашият бутон на мелницата е високо горе, на гърба на кухнята, точно под горния шкаф, та не е имал досег с вода.

# 296
Meggysan-като видя такива кантове и мисълта ми е само как ще се пълнят с мръсотия.
Аз не бих си взела такъв. Peace

# 297
  • Русе
Айде сега кажете тогава какви са водачите, които се вадят и кои не. Не искам да се вадят, пускам и готово, аз съм от мързеливите Wink.

tasi, и аз така си мисля, така че май ще гледам без кант, само остава да си намеря модела.

# 298
  • Балчик
Ето тези са дето се вадят:

А нищо не се вади, когато самата страница на фурната е оребрена така,че да влиза направо решетката- като на старите фурни например. Но първите са много по-удобни според мен.  Peace И не е голяма философия да ги извадиш и да ги напъхаш в миялната. Peace

# 299
Meggysan-айде пак аз Laughing.Задължително да се вадят водачите.Пример: Днес пека пиле,отварям фурната,вътре нали се сещаш 200 градуса-ако не се вадят водачите си вреш вътре да гледаш sweating  ,а ако се вади си го изтегляш навън и е мнооого по-добре.
Има някой даже като се отвори вратата на фурната автоматично си се вади тавичката.

ето ги моите,надолу е обяснено много добре
http://www.gorenje.bg/32260

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 19:20 от tasi

Общи условия

Активация на акаунт