Кухните - 39 тема

• 77 924
  • 795
  •   1
Отговори
# 570
Кухните са полски,хубави и евтини.Плота не е цял,а за всеки шкаф отделно.Поръчката на допълнителни шкафове и плотове може да излезе по-скъпичка.И въпреки това са в пъти по-евтини от поръчковите.
Голяма част от мебелите на Явор се намират и в Арон.
Всичко зависи колко си претенциозен и разбира се колко пари си склонен да отделиш.

# 571
merrlyn, мерси за идеите, не бях се сещала за вариант на колелца Heart Eyes

# 572
  • Раковски
Кухните са полски,хубави и евтини.Плота не е цял,а за всеки шкаф отделно.Поръчката на допълнителни шкафове и плотове може да излезе по-скъпичка.И въпреки това са в пъти по-евтини от поръчковите.
Голяма част от мебелите на Явор се намират и в Арон.
Всичко зависи колко си претенциозен и разбира се колко пари си склонен да отделиш.

Прощавай, сглобявал съм полските BRW и едни други имаше и съм съгласен, че са евтини, но само толкова. Ако под хубави се разбира на външен вид може да се приеме за вярно ако гледаме само вратите.  Нещата които са в минус са много в сравнение с кухня направена по поръчка, но се компенсира с цената. Ще дам няколко детайла за сравнение. Полските мебели се правят от 16 мм ПДЧ което е по-евтино от 18 мм ( детайлите на кухните са двуцветни, бяло и калвадос примерно), долните шкафове са без крака със страници до земята и ако пода е крив няма как да се нивелира кухнята от което идват няколко разминавания. Шкафовете са около 46 см дълбоки при възможност 56 см (като плота е 60 см), тоест се губи 10-на см. После следва плота на парчета (кухните на явор дори си мисля, че го правят с второ качество плотове или направени да са много евтини, нямат капкоулавител), няма как да се съберат плотове плътно и се получават фуги които се пълнят със силикон а той както знаем събира мизерия (един колега ги събира с лайстни ама пак не става както трябва. Мивките не са за вграждане и са за отделен шкаф и отново се получават фуги и пак се пълнят със силикон. Кухните идват без стенен плот и хората тръгват да купуват и в 99% няма такъв цвят и се взима нещо да бива, после се купува водобранна лайстна щото не се предлага. Окачването на горните шкафове за мен е калпаво и винаги съм побългарявал, едните бяха сложили окачвачи ама само са виждали как изглеждат и шкафовете при монтажа стояха накриво. Обкова макар и марков (hettich) е кофти. Дръжките са пластмасови и се изтъркват бързо. Сглобяването на шкафовете е лесно, но пък как се разминават детайлите...

# 573
  • Горна Оряховица
Пуф, доста минуси Rolling Eyes.
Благодаря ви за мннията   bouquet.

# 574
Напълно подкрепям shadowman. Още повече това лято правихме ремонт и обзавеждане на два апартамента, като на единият сложихме кухня от Явор за 300лв, а в другия кухня за 5500лв и имах възможност да наблюдавам детайлно монтажа и на двете, материалите и всичко и разликата е огромна. Ще видим с времето и експлоатацията как ще тръгнат нещата, но за кухнята от Явор направо си ме е страх.

# 575
Пина, колко линейни метра ви е кухнята?
Иначе, то е ясно, че тези по-поръчка са по-качествени, но колко хора могат да си позволят тези пари?

# 576
Линейния метър няма да даде никаква представа, още повече ценообразуването на производителя не е според линейния метър, а по съвсем други признаци. Все пак - 4,30м е.

# 577
Мерси! Да знам, че не е според линейни метри. В цената се включват и акесоарите, механизми, дръжки, материал и др. Питах, поради други съображения и един спор с приятелка  Simple Smile

# 578
Съгласна съм за минусите,но това е най-лошия вариант-криви подове,лесно изтъркващи се дръжки,проблеми с окачването и т.н.Обаче не винаги е така.Поне при нас за 2-3 години изтъркана дръжка няма,кухнята където живеехме преди бе ужасна,но шкафовете паснаха без проблеми(за разлика от сегашното жилище).
Плота също не е мръднал.Аз пазя, ама не го превръщам в мания,а напоследък в къщи е такава анархия,че правя всичко бързо и без да пазя и внимавам.Също така поне 4 пъти ми е изкипявало млякото.Резултата е жълто петно зад шкафовете,което нито ги е раздуло,нито нищо.Естествено ако плотовете бяха цели нямаше да го има,но аз не твърдя,че кухнята е идеална.
Вероятно следващата,която ще купим ще е по поръчка(такива сметки правя). Сега обаче обзавеждаме всичко и финансите не позволяват.
Това,което имах предвид е,че за 500-700 лева кухнята става.Поне на вид изглежда добре.Качеството е достатъчно добро и толкова.
На нас кухня общо 5,6 м ни излезе около900-1000 лева.
Предполагам има хора и 1000 лева им са много.
Колкото до поръчковите,нямам много информация.
На една позната за 2-4 шкафа ѝ взеха 2,500.Кухнята ѝ е малка и крива, и няма избор.Разправя се с майстори,доплащане и прочие.
В крайна сметка опира и до човека.Какво точно желае-супер качество и визия за съответната добра сума,или поносимо качество,добра визия за малко пари.
Не споря излишно,опита ми е малък признавам и ми е интересно тези,които са поръчали кухня да споделят плюсове и минуси.Особено ако са имали от евтините преди това.

# 579
Кухните могат да бъдат много разнообразни, макар че в тази тема се показват все еднотипни неща. Работа ще свърши и този модел   Simple Smile

Вчера от стара тема изрових линк с безброй снимки (явно от нета събирани) на обзавеждане и наистина си припомних колко безкрайно може да бъде разнообразието. Ако търсите вдъхновение, идеи или ви е интересно - има за всекиго по нещо:

https://picasaweb.google.com/117024076310865395447/COOKROOMDUO
https://picasaweb.google.com/117024076310865395447/KITCHENSDEVICESUTENSILS

# 580
Аз пък съм на друго мнение. Има разнообразни неща в темата. Вярно, че във всеки момент има някаква мода, която повечето следват. Но все пак има разнообразие. Не може всички да харесваме фризове или бели кухни (извини ме).
Някога преди години, всичките ми познати си правеха масивни кухни тип селска или пък английска. Тогава си беше мода, сега не толкова. Днес е на ред минималистичния стил. Въпрос на момент и вкус.

Иначе стрийминга е добър и разнообразен. Даде ми няколко идеи за декорция.

# 581
Като писах 'еднотипни' имах предвид на фона на цялото разнообразие, което предлага вселената, за което ме подсети този албум със снимки (апропо ако се кликне на авторката излизат още 10-тина албума все толкова безкрайни и все за обзавеждане).

# 582
Като писах 'еднотипни' имах предвид на фона на цялото разнообразие, което предлага вселената, за което ме подсети този албум със снимки (апропо ако се кликне на авторката излизат още 10-тина албума все толкова безкрайни и все за обзавеждане).

Да гледам и всички албуми. Явно е вътрешен дизайнер (предположение).

# 583
Здравейте, един бърз въпрос от мен.

Знаете ли дали мога да намеря мивка, при която примерно отцедникът да е от дясната страна, но отворът за изтичане на водата да се намира в лявата страна на коритото?
При стандартните мивки каналът винаги е от страната на отцедника, а не ми се иска да се лишавам от отцедник само за да мога да варирам каналът.

# 584
Не ми е напълно ясна причината поради която се налага да търсиш такава мивка.  Thinking Където и да е заустването на канала в стената, от сифона до него може да се сложи мека връзка, която преодолява разстоянието.  ( е в нормални граници разстояние, не 5 метра,разбира се )

Общи условия

Активация на акаунт