Кухните - 39 тема

• 77 896
  • 795
  •   1
Отговори
# 660
Тъй като доста често споменаваме фурни тук, искам да ви запитам, дали мога да си поръчам от някъде още една решетка за фурната, АЕГ е, старата ми Канди си имаше 2 и беше много удобно за печене на 2 нива. Прехваленото АЕГ е само с една, т.е. за да пека на 2 едното задължително трябва да е в тавата на фурната, а аз тях рядко ги ползвам, защото са големи и трудно се мият  Confused

# 661
Тъй като доста често споменаваме фурни тук, искам да ви запитам, дали мога да си поръчам от някъде още една решетка за фурната, АЕГ е, старата ми Канди си имаше 2 и беше много удобно за печене на 2 нива. Прехваленото АЕГ е само с една, т.е. за да пека на 2 едното задължително трябва да е в тавата на фурната, а аз тях рядко ги ползвам, защото са големи и трудно се мият  Confused

Тук в БГ трудно ще се намери, в Англия има много сайтове за резервни части, например това http://www.espares.co.uk/parts/cookers-and-hobs/shelves/aeg/p/1603/143 или в и-бей http://www.ebay.co.uk/sch/Ovens-Cookers-Hobs-/43563/i.html?_trkp … _sop=15&_sc=1 - там има всичко Simple Smile))

# 662
  • Русе
Онзи ден като купувах моята, пък питах за телескопични водачи евентуално дали могат да се купуват. Та ми казаха, че сервизите за съответната марка мога да се поръчат такива. Предполагам се отнася и за други неща.

# 663
Аз съм си пазарувала резервни части от фирмен сервиз. Не конкретно на АЕГ, но на други марки - да. Освен това може да се окаже, че решетка на друга фирма ще пасне на твоята фурна. Може да не ти се иска да я платиш, като чуеш цената  Confused, но това е друг въпрос.

# 664
AEG-то е това.
А миялните са тази и тази, като почти съм решила повече за втората. Даже утре може да отида да поръчам и вторник ще са при мен. Но все пак, ако някой има лични наблюдения, няма да се разсърдя.
Имам лични наблюдения - около 6 години, от миялна, подобна на тези, които си избрала. Моята е на 45 см, това е разликата. Супер са миялните, много е удобно, че се мести нагоре-надолу горната кошница - побира високи тенджери долу, чаши горе или нормални тенджери и на двете нива - удивително често се налага да се ползва. По-рядко, но ползвам и ваденето на горната кошница, за да измия тавите на фурната, които се поставят вертикално в миялната и се монтира приставката за миене на тави - също е полезно, освен ако тавите са силно загорели  Wink. Друг плюс е, че уредът не се е повреждал никога. Мие добре - аз си я поддържам със шампоан за миялни всеки месец.

# 665
Може да не ти се иска да я платиш, като чуеш цената  Confused, но това е друг въпрос.

Ох да ти кажа и аз това си помислих  Mr. Green

# 666
  • Балчик
raja_nikol, и аз все се каня да си поръчам от Ибей втора решетка, но все не и идва реда. Даже съм си записала размерите на моята в телефона, да са ми под ръка. Laughing

# 667
  • Русе
Penkailieva, мерси много, аз също имам миялна от 6 г, друга марка, но с всички "екстри", също съм много доволна, сериозно е експлоатирана, но поради причини, които съм писала назад в темата, няма да е същата марка, а исках. Дано имам същия късмет и с новата миялна. Аз след първоначалното пробване на варианти си нагласих горната кошница и повече не съм я местила. А почистването за тези почти 6 г съм го правила 3-4 пъти  Embarassed. Само, ако можеш да ми кажеш, каква е тази приставка за миене на тави, не видях такава в описанието, а и честно казано, за първи път чувам.

# 668
raja_nikol, и аз все се каня да си поръчам от Ибей втора решетка, но все не и идва реда. Даже съм си записала размерите на моята в телефона, да са ми под ръка. Laughing

Джемма, ти си оправна, ти си ми надеждата  Peace, ако откриеш пиши моля те каква е цената  Praynig, та да се кротна  Mr. Green

# 669
Приставката за миене на тави е едно пластмасово кръгло нещо, което пръска водата от задната стена на миялната с въртеливо движение. Маха се горната кошница, остава ти долната перка и това нещо се завинтва на задната стена като втора перка, един вид. Тавите лежат вертикално, то си е показано в книжката на миялната как става. Нямам фотоапарат да го снимам. Не е нещо специално, твоята миялна е голяма и може би тавите ще си легнат спокойно хоризонтално, може само на малките миялни да се слагат  newsm78

# 670
И аз предположих, че е заради малкия размер на съдомиялната - в голямата влиза нормално.

# 671
Момичета,месеци наред ви четях, черпих идеи и се наслаждавах на кухните ви.Сега няма търпение и аз да се похваля с нашата.Останаха да се монтират ел.ключовете и батерията на мивката
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2132782718347.2111045.1 … 0af634&type=1

# 672
  • Русе
Penkailieva, разбрах, нямам такова нещо сега в малката, ще видя в голямата като дойде дали ще има подобно нещо, но не би трябвало да има проблем да се събират на размер.

# 673
stelliana, много хубава кухня! Да ти е честита и с голямо удоволствие да си я ползваш!

# 674
Момичета,месеци наред ви четях, черпих идеи и се наслаждавах на кухните ви.Сега няма търпение и аз да се похваля с нашата.Останаха да се монтират ел.ключовете и батерията на мивката
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2132782718347.2111045.1 … 0af634&type=1

Много хубава кухня Simple Smile Как се водят цветовете ти и каква е мивката?

Общи условия

Активация на акаунт