Кухните - 39 тема

• 77 955
  • 795
  •   1
Отговори
# 90
 Laughing Супер щом си се научила. Аз май ще взема стандартни дръжки.

# 91
  • Все на втория етаж

Какво е препоръчителното разстояние между мивката и котлоните?

Аз съм завършила вътрешна архитектура, но беше отдавна.  Laughing  Поне 60 см. трябва да има. Кухните винаги ги проектирахме мивка-плот-печка. Разположението е препоръчително да е така мивка-плот-печка от ляво на дясно, като за плот, разстояние до печката вече може и да е повече см. Зависи разбира се и с колко място разполагаш. Моята сама си я проектирах , като на хладилника му обърнахме вратата, защото нямаше как да го отварям иначе, много ми е тясно местенцето, но иначе си спазих стандарта от едно време  Simple Smile

# 92
Момичета, търся идеи в нета на кухня в цветове венге (тъмничко) и нещо светличко с вграден хладилник и барплот. Аз съм харесала и искам да е само в два цвята,т.е. гърба и плота да не са някакви... различни, но не мога да го обмисля откъм цветове Simple Smile.
Разчитам на вашите идеи..

# 93
И аз да питам по въпроса за дръжките. Моята кухня почти е готова и бях предвидила нормални дръжки върху вратичките. Дали мога да не ги слагам тях, а да сложа от алуминиевите кант-дръжки, ето такива http://www.rosi.bg/kant-drajka---2425-1209.html. Предполагам, че вратичките трябва да се "снижат" т.е. отрежат, за да се сложат кант-дръжки, не могат да останат както са си сега  newsm78

И дали някой знае място с голям избор на дръжки, като изключим Салекс и Роси, там съм гледала?
Искам прозрачни или бели дръжки, по-дълги, не като топче или нещо подобно. Засега съм харесала само едни в Салекс за по 7лв., а ми трябват 20, та сметката от 140 лв. не ми се нрави  Mr. Green

Или къде са на разувма цена алуминиеви дълги дръжки?

# 94
  • София
И аз да питам по въпроса за дръжките. Моята кухня почти е готова и бях предвидила нормални дръжки върху вратичките. Дали мога да не ги слагам тях, а да сложа от алуминиевите кант-дръжки, ето такива http://www.rosi.bg/kant-drajka---2425-1209.html. Предполагам, че вратичките трябва да се "снижат" т.е. отрежат, за да се сложат кант-дръжки, не могат да останат както са си сега  newsm78

И дали някой знае място с голям избор на дръжки, като изключим Салекс и Роси, там съм гледала?
Искам прозрачни или бели дръжки, по-дълги, не като топче или нещо подобно. Засега съм харесала само едни в Салекс за по 7лв., а ми трябват 20, та сметката от 140 лв. не ми се нрави  Mr. Green

Или къде са на разувма цена алуминиеви дълги дръжки?

Същата (май) дръжка я има и при Дикам (http://dikam.com/bg/index.php?option=com_content&view=articl … id=43&lang=bg), но със сигурност няма да минете само с цената на дръжките. Освен че трябва да се скъсяват вратичките, то трябва и да се фрезоват - дръжките имат един нут, който трябва да влезе в канал...
А относно това откъде можете да вземете по-евтини кант-дръжки от тези трите фирми...ами надали ще намерите на по-добри цени, това е моето мнение и никой не задължавам с него - да си кажа предварително Simple Smile

# 95
ЗДРАВЕЙТЕ, МОМИЧЕТА  ЧЕСТИТИ НОВИ КУХНИ МНОГО СА ХУБАВИ. ИСКАМ ДА , ВИ ПИТАМ НЕЩО НЯКОЯ ОТ ВАС АКО МОЖЕ ДА МИ ПОМОГНЕ СНОЩИ ЗАБЕЛЯЗАХ ЧЕ ПЛОТА С КОТЛОНИТЕ МАЙ НЯМА ХИЧ ДА МИ Е УДОБЕН , ЗАЩОТО  Е ДВОЙКА И ГОЛЯМАТА ПЛОЧА СЕ ПАДА ОТ ВЪТРЕШНАТА СТРАНА И АКО СЕ ПЪРЖЕ НЕЩО ВСИЧКО ЩЕ ПРЪСКА НА ГЪРБА. ХИЧ НЕ СЕ СЪОБРАЗИХ С ТОВА КАТО ГО КУПУВАХМЕ, НО ТОГАВА МИ ПРЕПОРАЧАХА ТАКЪВ , ЗАЩОТО ДЕФАКТО 4 КОТЛОНА НИКОГА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ. ТО СИ Е ТАКА АМА СЯ ХИЧ НЯМА ДА МИ Е УДОБНО. НЯКОЯ ОТ ВАС ИМА ЛИ ТАКЪВ ПРОБЛЕМ , ТО НЕ ЧЕ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ АМА ВСЕ ПАК. нАПРАВО СЪМ  БЯСНА  #Cussing out

# 96
Да, това за мен беше водещо - големият котлон да е отпред - изборът не е голям на такива двойки.
В твоя случай - нямало проблем да се монтира наобратно -
тогава копчетата ще са отвътре, което пак е неудобство, но не такова, като това котлонът да е отвътре.
Аз лично така щях да монтирам, ако не бяхме намерили голям котлон отпред.

# 97
  • sofia
В твоя случай - нямало проблем да се монтира наобратно -
Не на обратно, настрани. Така копчетата ще са отстрани и ще има място за всякакви размери тенджери и тигани.

# 98
Аз нарочно не го монтирах настрани, защото така заема от ширината на плота, а плотът ми и без това не е голям. Големият котлон е отвътре наистина. Да се цапа много, ми не знам, цапа се нормално, то няма начин да не чистиш като ще пържиш примерно.
На мен и страницата на хладилника ми е веднага след края на плота, не съм слагала страница от гръбчето на кухнята, за мен е безсмислено, щото дали ще чистя страница от ПДЧ или хладилник, все нещо ще чистя от мазнотии. А май и хладилника е по - лесно да изчистя  Thinking

Ето снимка от моята кухня. На 5 години е и още има недовършени неща, плотът е със супер шарка, изобщо не личи прах, мръсно и т.н. Чистя го де, но не му личи и ако е мръсен  Crazy

http://media.snimka.bg/8955/024164455-big.jpg?r=0
Ето как е от другата страна:

http://media.snimka.bg/8955/024164594-big.jpg?r=0

Последна редакция: чт, 01 сеп 2011, 12:15 от rosy_bosy

# 99
Един такъв въпрос : има ли голяма разлика ако горен ред шкафове отстои на 50см вместо на 60 спрямо долен ред  Rolling Eyes

# 100
  • София
Моите котлони, също са монтирани по ширина, защото не ми трябваше плот, а удобство. Но пък сега, когато котлоните не работят зад тях си използвам плота спокойно Simple Smile

# 101
  • София
ЗДРАВЕЙТЕ, МОМИЧЕТА  ЧЕСТИТИ НОВИ КУХНИ МНОГО СА ХУБАВИ. ИСКАМ ДА , ВИ ПИТАМ НЕЩО НЯКОЯ ОТ ВАС АКО МОЖЕ ДА МИ ПОМОГНЕ СНОЩИ ЗАБЕЛЯЗАХ ЧЕ ПЛОТА С КОТЛОНИТЕ МАЙ НЯМА ХИЧ ДА МИ Е УДОБЕН , ЗАЩОТО  Е ДВОЙКА И ГОЛЯМАТА ПЛОЧА СЕ ПАДА ОТ ВЪТРЕШНАТА СТРАНА И АКО СЕ ПЪРЖЕ НЕЩО ВСИЧКО ЩЕ ПРЪСКА НА ГЪРБА. ХИЧ НЕ СЕ СЪОБРАЗИХ С ТОВА КАТО ГО КУПУВАХМЕ, НО ТОГАВА МИ ПРЕПОРАЧАХА ТАКЪВ , ЗАЩОТО ДЕФАКТО 4 КОТЛОНА НИКОГА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ. ТО СИ Е ТАКА АМА СЯ ХИЧ НЯМА ДА МИ Е УДОБНО. НЯКОЯ ОТ ВАС ИМА ЛИ ТАКЪВ ПРОБЛЕМ , ТО НЕ ЧЕ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ АМА ВСЕ ПАК. нАПРАВО СЪМ  БЯСНА  #Cussing out

Според мен това не е никакъв проблем.
Моя е 4-ка и пържа на големия вътрешен./Имам и външен такъв/ Защото по-добре да ти пръска на гърба, отколкото на пода. Дори съм доволна. Преди като пръсне и задължително ме гореше. Сега не винаги стига до мен. И не ми остават петна. Като приключа и поизстине, пръскам с Меглио и после забърсвам.
Не се шашкайте толкова. Прави ми впечатление, че много терзания има в тази тема.
И от опит да споделя, аз ползвам 3 котлона. Според мен тройка е най-добре. Е, може и два разбирасе  Hug

# 102
Моите котлони, също са монтирани по ширина, защото не ми трябваше плот, а удобство. Но пък сега, когато котлоните не работят зад тях си използвам плота спокойно Simple Smile

Краси, но за какво го използваш това пространство  newsm78 То като са на ширина котлоните, мястото зад тях не е ли около 20 см.ширина, че и по - малко даже, аз и тоя вариант мислих като слагах котлоните, но реших, че ще ми е твърде далече това свободно място за да режа на него примерно, а за постоянно да сложа неща - например бурканчета с подправки, много ще се мазнят там  newsm78

Един такъв въпрос : има ли голяма разлика ако горен ред шкафове отстои на 50см вместо на 60 спрямо долен ред  Rolling Eyes

Разликата е точно 10 см.  Laughing  Принципно естетически изглежда по - добре 60 см. разстояние, но не пречи и на по - ниско да са. Само да не си удряш главата в ширма като готвиш.
На теб защо ти е да намаляш разстоянието ?

# 103
  • София
Трябваше да уточня  Embarassed
Ами слагам си тостера например, общо взето за неща, които не се задържат дълго Simple Smile
Аз си търся нещо като плот, които да ги покрива, както се покриват мивките, напр., ако знаете нещо подобно, казвайте Simple Smile

# 104
Е, какво пречи от материала от който ти е гръбчето да ти изрежат плотче и да кантират.
А и като ти направиха дупката за котлоните, не ти ли оставиха парчето от плота. Аз така си имам "Термоплот" парче с размера на котлоните, но не покривам котлоните с него /те моите и не стават де, щото имат борд и изпъкнали копчета/, ползвам го за подложка за горещо, върху мивката го държа  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт