Кухните - 39 тема

• 78 420
  • 795
  •   1
Отговори
# 180
  • Русе
arnavonit, мястото голямо, такова съм си го измислила, сега като ми казват цени ще има да гледам  Shocked. Това е само частта от кухнята, продължава Г-образно помещение към трапезарията и хола. Тази колона гледа именно към трапезарията, но май не си личи много. А барплота ще е висок, но няма такъв в програмата, долния плот няма да се вижда откъм хола.

tasi, не мога да я измисля тази микровълнова, най-вероятно ще е именно на някой плот, но дали точно отдолу или на барплота и аз не знам още  newsm78. А шкафчетата над прозореца няма да ги има, няма и място де факто, получават се много малки, ще си продължава само таванчето с лампите. А прозореца няма да се сменя защото е нов, такъв съм си го проектирала, такъв е и сложен Wink, достатъчен е. А пък шкафове ми трябват, имам доста неща, сега част от тях дори са прибрани и не мога да си ги ползвам.

Очаквам още критика и съвети.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2011, 10:20 от Meggysan

# 181
  • София
Мегисан
Имаш толкова място, а кухнята ти седи някак разпиляна.
Помислила ли си за остров - имаш място доста.
Може да пуснеш шкаф колона до хладилника с МВ, ако искаш и фурната.
Има много картинки в нета с остров и прозорец на мивката.
Мисля, че би станало супер.

http://krasivdom.com/2010/11/30/%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D1%8F-% … 1%8F%D0%B2%D0%B0/
http://krasivdom.com/2009/12/28/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D … 5%D0%BD%D0%B8-ii/
http://www.comfort.bg/bg/interesno/view/1400.html
http://bg-mebeli.com/7-ku.html
http://www.google.bg/imgres?q=ostrow+kuhnq&um=1&hl=bg&am … 3fSICg&zoom=1

Последна редакция: сб, 03 сеп 2011, 13:02 от geryger

# 182
  • Русе
Защо да ти изглежда разпиляна? Не знам защо, но не искам остров, предпочитам барплот, колкото и да не е "модерно"  това. Като е остров остават по-малки пътечки измежду основната кухня и острова, а аз предпочитам да е по-широко. Освен, ако кухнята не е поне 30 кв.м. Wink А и колкото и да е странно не искам фурна на горно ниво. Сега общо взето съм си намислила кое къде ще се подрежда, повече гледах да се съобразя с моите нужди, какво ползвам и колко често. Знам и че не е спазено условието за хладилник - мивка - печка. Не ме притеснява, сега пак съм така и нямам проблем. Даже умишлено търсих да не е така. Изглежда и малко тъмно, но всъщност не е така.

# 183
"Остров" винаги може да се сложи допълнително, ако прецениш, че ти е нужен, след като вече ползваш кухнята.

Wink

# 184
  • Русе
"Остров" винаги може да се сложи допълнително, ако прецениш, че ти е нужен, след като вече ползваш кухнята.

Wink

Е, то не е чак толкова голямо мястото все пак, че да има и барплот, и остров Wink. Самата част на кухнята е 3,30/3,70, като е П-образна остава място по средата от 2.50(че ще има и радиатор от срещу мивката) /2,10. И като се завъртим 2-ма достатъчно едри хора, си мисля, че си е добре като място. Пътечки от по 1-1,2 са ни тесни Wink

# 185
  • София
Ама разбира се, ти си решаваш, кое как и защо.
Разпиляна ми е някак  newsm78 и тази колона от дясно ми се струва не удобна.
А, за какво ти е този барплот, за какво ще се ползва?
На мен ми се струва не удобен барплотта за плозване. От гледна точка на работен плот и от гл.т. за хранене.
Аз съм с кухня 280/240см и имам остров 140/80см. Пътечките са ми с ширина 80см и 100см и не ми е притеснено. Вече една година ползвам кухнята и ако трябва да я направя отново, пак така бих я направила.

Не ми става ясно кухнята отделно помещение ли е, или заедно с холова част? И това са размерита на кухнята, като отделно помещение ли?

# 186
  • Русе
Ето помещението, тези размери са само на кухнята (долу вляво, барплота няма да е такъв завит). Тази колона е така, за да я ползвам нещо като шкаф бюфет откъм трапезарията, че там няма място къде да сложа. И именно това имам предвид за тези пътечки, и при теб са малки, поне за мен, разбира се. Сегашната ми е около метър, ами тясно ни е, едри хора сме, а и двамата се въртим постоянно в кухянта. А и децата като са наоколо става страшно Wink. Затова държа сега да е широко.

# 187
geryger, всеки си харесва различни неща.  И не мисля, че барплота е НЕУДОБЕН за ползване. Те си имат трапезария и не мисля, че ще го ползват чак толкова много. (Иначе също не харесвам барплот. Ама и остров не харесвам, освен ако кухнята не е много голяма, каквито в нормално жилище тук няма.)

# 188
Аз бих го оставила така както си го направила на проекта ти.
Просто да си е ред шкафове и отгоре плот.Отдолу пак ще имаш място за ''боклуци'' Mr. Green,а отгоре ще можеш да сложиш туй онуй.
И аз не харесвам висок барплот.

# 189
  • София
geryger, благодаря за линковете.Аз събирам идеи за класическа бяла кухня.Харесвам острови, на картинка.На живо никога не съм виждала.

Meggysan , аз кой знае какъв коментар не мога да направя, защото съм много зелена в тази насока. Само мога да ти препоръчам при обиколката да минете непременно и през Тера арт. Аз днес ходих до фирменият им  магазин в София.Невероятно изглеждат нещата им. Ковано желязо , дърво, различни техники на състаряване.. Heart Eyes Има един филм , чието заглавие съвпада с усещането когато влязох вътре - "The Beat That My Heart Skipped". Вярно това е първият магазин за мебели от масив, в който влизам (изключая Велингдарските чамове) , но страшно се впечатлих.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2011, 14:43 от Courage

# 190
  • Русе
Е, естествено, че всички харесвам различни неща, иначе щяхме да имаме еднакви кухни, затова е хубаво да се видят от различни гледни точки нещата, пък е ясно, че всеки ще направи каквото му харесва. Затова и са ми интересни различните мнения. Искам да попитам тези от вас, на които кухните са им с чекмеджета - не стават ли твърде дълбоки големите чекмеджета, ако са само 2 на един шкаф? Понеже ще я правя по-висока кухнята 95 см и си мисля дали да не разделя десните шкафове на 3 чекмеджета - 1 по-плитко и 2 по-дълбоки.

Courage, в списъка е на първо място. Знам, че няма да ми "харесат" цените, но все пак ще видя на място, дано и там имат нещо като шоурум. Аз за бяла (състарено бяло) кухня няма да се преборя, ще гледам нещо такова, но в червеникаво по-тъмно верояно.

# 191
Дълбочки стават.Аз на 95см имам 3 нормални и 1 дълбоко около 17 см .

# 192
Meggysan, ще станат дълбоки, освен ако не решиш да слагаш в тях чинии, тенджери.

Аз мисля 2 по 14-15 см, други две по равно остатъка.
В най-горното - прибори за хранене; във второто черпаци, бъркалки и подобни, в другите две - каквото дойде;)

# 193
  • София
Ооо не само състарено бяло..не просто шкурена боя/добавка на "патина" - има и по яки неща в червеникаво, в кафяво ( прилича на старо, леко изгнило, проядено дърво, но в хубавия смисъл).И страхотна кухня от орех.  Heart Eyes Heart Eyes  Дано да имат мостри  за да ги видиш.
Скринове,шкафове , маси, легла ..могат да ги лакират/боядисат в различни цветове.
Невероятни мебели.Наистина не разбирам , защо това гнусно ПДЧ държи такива цени, след като няма и частица от духа на тези мебели.
Аз лично си чакам оферта от тях следващата седмица, за много скромен проект .Без екстри като състаряване и пр.Просто дърво и боя. Трески ме тресат.  Crazy Дано мога си го позволя, защото иначе ще мина на чам сигурно. Смятам да си купя нелакиран и с променен профил на вратата чам и да си го боядисам сама.  Crossing Arms

Разглеждах модулните кухни.Стават. Но за същата цена ще си взема дърво и ще си го боядисам така,че никой няма да предположи ,че е чам.  Simple Smile

Относно чекемеджетата, не мога да помогна. При подредбата , която замислям в момента единственото ми чекмедже, ще е 30 см. Crazy

Meggysan, какво мислиш да слагаш в шкафчетата над мивката?
 А това ,май е почти като твоята кухня.  Grinning

Последна редакция: сб, 03 сеп 2011, 15:25 от Courage

# 194
  • Русе
Meggysan, ще станат дълбоки, освен ако не решиш да слагаш в тях чинии, тенджери.

Аз мисля 2 по 14-15 см, други две по равно остатъка.
В най-горното - прибори за хранене; във второто черпаци, бъркалки и подобни, в другите две - каквото дойде;)

До печката ще са така. Чиниите ще са в горните  шкафове, а в долните тави, тенджери, макар че най-използваните ще бъдат в ъгловия шкаф, а под барплота - робот, хлебопекарна, тостери, миксери и разни други. За тях се чудя дали да не ги направя пак с по 1 нормално и 2 дълбоки.

Общи условия

Активация на акаунт