Кухните - 39 тема

• 77 949
  • 795
  •   1
Отговори
# 540
Както казах- и моите са далеч, от естетична гледна точка   Wink, и аз не съм отслабнала  Mr. Green

# 541
Кухнята е достатъчно голяма и не виждам проблем да не се направи както трябва.

# 542
И при мен не е спазен реда хладилник - мивка - печка, но пак е удобно, защото кухнята не е в една редица или Г- образна, а са два срещуположни реда, та се получи даже много удобно.

# 543
  • София
И моето мнение е че повече от 2 плитки чекмеджета не са нужни. В едното си държа вилици, лъжици и т.н., а в другото са ми големите черпаци и всичко останало, защото нямам тръба на която да ги окача.

Тъй като имам и един шкаф с рафтове за робота ми (чекмеджетата малко отнемат повече от пространството и прецених, че за робота си е ок рафт) и за да не нарушавам визията ... дълбоките чекмеджета ги направихме едно в друго (долното е с един голям фронт, отваря се то, след което се отваря горното дълбоко чекмедже)

https://picasaweb.google.com/116459163547056372764/14042011?auth … 95326584275168882

Bliss, имаш мивка за под плот - точно такъв въпрос имах скоро. Би ли казала от какъв материал са тя и плота?
Благодаря!

# 544
Да, реда и да не е спазен, когато кухнята е малка и всичко ти е близо пак е по-удобно.

# 545
Мивките могат да се вграждат под каменен, гранитен... и други плотове от сходни на тези материали.

# 546
Smarfietka_ ,
по-удачно ми се струва
1.хладилникът да е в другия край- до съдомиялната машина ( естествено с врати отварящи се в другата посока- тоест към мивката - повечето хладилници са с обръщащи се врати);
2.високият шкаф със фурната да е на мястото на хладилника
3. котлоните по-принцип не е много добре да са точно до страницата на шкафа- като се готви пръска, има много пара и пр.  и ще се цапа доста- а и може да уврежда материална на шкафа- зависи от какво е.
4. Не ми е ясно точно как се използва шкафът в ъгъла на двата плота- не ми се струва много удобно, а и прекъсването на плота също не е много удобно. По-добре е да продължат горния ред шкафове до края- наистина последния ще е по-труден за ползване, но там винаги може да са неща, които по-рядко се ползват. Разбира се ако си има причини за такъв шкаф-разни инсталации и пр. това е друга работа.
5. Не виждам къде има комин да се включи абсорбаторът, но е добре котлоните съответно да са по-близо до него- иначе тръбата или трябва да мине през шкафа и отнема много място, или над шкафовете и се вижда, което е кофти.
6.Не виждам къде е предвидена микровълновата печка- ако не ползвате такава е ок, но иначе е добре да се помисли конкретно място за нея- или вградена или ниша(шкаф) в която да се сложи.

Съветът ми е да си представиш в тази кухня къде разполагаш всичко което ежедневно ползваш- куненска кана, тостер, стационарен миксер или машина за хляб- всеки си има своите най-необходими инструменти. Не го ли предвидиш след това се трупат грозно на неподходящи места, или ежедневно ги вадиш и прибираш- досада.
А и си предвиди повечко контакти над плота- за да се избегнат разклонители и превключвания- представи си кои ще са постоянно зает (тостер, напр.) и кои ще са свободни.
Разбира се, всичко си е въпрос и на навик- човек каквато и да му е кухнята свиква да я ползва, но понякога има неща които много му пречат.
Разбира се това си е мое мнение, надявам се нещо да ти е от полза,
Поздрави Simple Smile

# 547
....

Последна редакция: пн, 19 сеп 2011, 14:42 от Анонимен

# 548

Всичко зависи от кухнята...ако е 4 кв. м., нито има как да се спази това правило, нито има значение, защото всичко ти е на една ръка разстояние.   Но ако е голяма, си е от серизона важност.

И моето мнение е че повече от 2 плитки чекмеджета не са нужни. В едното си държа вилици, лъжици и т.н., а в другото са ми големите черпаци и всичко останало, защото нямам тръба на която да ги окача.

Тъй като имам и един шкаф с рафтове за робота ми (чекмеджетата малко отнемат повече от пространството и прецених, че за робота си е ок рафт) и за да не нарушавам визията ... дълбоките чекмеджета ги направихме едно в друго (долното е с един голям фронт, отваря се то, след което се отваря горното дълбоко чекмедже)

https://picasaweb.google.com/116459163547056372764/14042011?auth … 95326584275168882

Bliss, имаш мивка за под плот - точно такъв въпрос имах скоро. Би ли казала от какъв материал са тя и плота?
Благодаря!

Мивката е на Бланко - взех я много изгодно на 1/2 цена на промоция. А плота е технически камък. Не стават такив мивки за ПДЧ плот. Само за изкуствен или естествен камък. Овен това такива мивки не са много удачни за мелници, защото се лепят и от вибрациите не е ясно какво ще се случи.

# 549
  • София

Благодаря!

Много приятна кухня   bouquet
И мен ме интересува материала на плота какъв е и наранява ли се лесно, изглежда супер!

# 550
Smarfietka_ ,

Функционална не е добре организирана тази кухня.
Много тичане ще види домакинята докато сготви Simple Smile
Правилният поход е : Хладилник --> Мивка --> Печка/Фурна.
Това правило произлиза от "пътя на продуктите" Simple Smile
Може да се направи къде къде по правилно и по-красиво.
Дайте повече въображение и в дизайна Simple Smile

Peace

И този вграден бойлер... въобще шкафовете в ъгъла до прозореца - не може ли да не са там...  Rolling Eyes

# 551
  • София

Всичко зависи от кухнята...ако е 4 кв. м., нито има как да се спази това правило, нито има значение, защото всичко ти е на една ръка разстояние.   Но ако е голяма, си е от серизона важност.

Благодаря!

Мивката е на Бланко - взех я много изгодно на 1/2 цена на промоция. А плота е технически камък. Не стават такив мивки за ПДЧ плот. Само за изкуствен или естествен камък. Овен това такива мивки не са много удачни за мелници, защото се лепят и от вибрациите не е ясно какво ще се случи.

Благодаря ти, Bliss!  Simple Smile

# 552
  • гр.Пловдив
Пускам проектче, което shadowman ми направи. Сега очакваме вашите мнения, по-добри идеи и варианти. Благодаря предварително.

http://1239.snimka.bg/architecture/idei-za-kuhnya.619340.25064748

Идеята е в ъгловият шкаф, който ще се отваря - да е бойлера

# 553
На талашитен плот не може да се монтира или по скоро не че не може но понеже талашита е уязвим от вода ако някой го направи ще е грешка. Проблема е че няма как да се импрегнира надеждно плота по отвора който се изрязва в него за мивката.

По този въпрос имам какво да кажа. Аз по погрешка (от и-бей) си купих кухненска мивка за под плот при положение, че плота ми беше вече купен ПДЧ. Направо щях да се гръмна  Shocked Обаче... реших да я монтирам като обикновените мивки за над плот, понеже не исках да купувам друга-да давам пак пари, пък и тази цвета беше точно какъвто исках и тук в БГ почти няма такива или ако има са на цени ...  #Crazy Та се получи да идеално, снимки малко по-късно във времето на цялата ми кукличка, пардон кухничка  Mr. Green

Последна редакция: пн, 19 сеп 2011, 16:04 от merrlyn

# 554
Момичета има ли отделна тема за уредите за вграждане.(имам предвид фурна, плот и абсорбатор)..за много кратък срок трябва да си избера, а от гледане вече се оплетох като пате в качлища...

Страхотни са ви кухните, дано и моята да се получи добре, вече нямам търпение Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт