Бургаски мами:) - 2 част

• 28 902
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
jantary, prava si lekar trqbva pri sekcio, a pri normalno akusherka. Dok idva po4ti nakraq i vadh bebeto i za6iva. A akusherkata puska sistemite i meri tonove, vaobshte pravi 90% ot rajdaneto! Uspeh na vsi4ki, koito sana pregled! A tezi, koito 4akat rozovi ga6ti  babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 van4e, da si gi nqmame takiva! Spi si spokoino! Imah predvid 4e oksitocina se zadeistva s namalqvane na adrenalina i ottam i pove4eto ve4erni rajdaniq, no 6tom ne si vlqzla v 38 sedmica ne se 6a6kai, po4ivai si pove4e. Rajdaneto sekcio e ko6mar i ako se naloji Du6epeev e nai-dobriq ne se samnqvai! A za razmerite na beb4eto-ne vqrvai! To4no predi operaciqta mi kazaha 3 kg, a Mihaela se rodi 3,500, polovin kg ne e malko!

# 616
  • Където морето целува небето...
Ееее, Ванче, чакай поне в 9ти да влезеш и тогава. Иначе виж и Душепеев какво ще ти каже. Все пак две мнения е по-добре от едно. Радвам се, че всичко е наред и може да родиш нормално. Ако все пак клониш към секцио не се замисляй. Ти най-добре си знаеш.
Женка пробвай с клин за бременни и туники за НЕбременни. По "обикновенните" магазини има много голям избор. Просто взимаш голям номер. Хубави блузки за бременни има в lc waikiki. Аз си взех една от закачливата им колекция.
Влади - то за секцио както и GJK писа не е необходим избор. Ако е планово си го пишеш за дата на която е дежурен твоят лекар и отиваш тогава. Това е масовата практика.

# 617
Здравейте и от мен, момичета  newsm03 ,

Много теми сте обсъждали виждам newsm10 

Сузито - и аз искам да разбера повече от някоя мама за раждане при Попов... нооо уви, едва ли ще намерим някой да разкаже от личен опит. Той със сигурност знам, че изражда и нормално и секцио. Изобщо не се съмнявам в компетентността му, а по-скоро в останалия персонал.. акушерките, анестезиолога и болницата все пак.. за мен са важни тези неща. Много сте прави, че ако едно нормално раждане върви по вода, не се налага доктора да се намесва. Също бях ви писала, че мисля да моето да е нормално с епидурална, а ми казаха, че той разубеждава.
Иначе в нета съм чела две, максимум 3 разказа за раждане в Поморие - всички са доволни, но не е било наскоро... Една позната на позната е раждала там, при него - и акушерката се е държала -отвратително! ... но това не е особено достоверно инфо след като не е от 1-во лице ...
Та пак искам да помоля, ако някой има информация за Поморие, нека да ни пише  Rolling Eyes

Джануари, искрено съжалявам за това, което е преживяла твоята приятелка  smile3518
Наистина вината не е на Ризова за резултатите, но пък какво значи да откаже да й пусне изследване??? Нито е по ЗК тва изследване, нито й коства кой знае какво да й напише там каквото трябва !! За какво са тези лекари , ако за всичко сам трябва да настояваш и сам да си се информирал предварително !!!!!!!!  smile3513

Искрено се надявам твоята приятелка да е добре сега   newsm17

Благодаря за коментарите за Дорийска - всичко, което съм чувала за нея се потвърждава - най-вече, че е много меркантилна !!

Но интересното е, че и аз чета форума на ДМ и там никой не се е оплакал от АГ там... Знаете ли какво съм си мислила, не се смейте обаче ........ Дали не контролират форума от болницата ...   ?!?newsm48

# 618
  • Бургас
Сузи, права си, дори не е нужен избор на екип ако си секцио, макар че доста мами го практикуват /поне аз доста познавам/. Аз не проследявах бременността си при Душепеев. Запознах се с него в 9 месец на един запис на тоновете. Тогава той ми каза около 12 дни преди термин да отида на преглед при него в МБАЛ и като ме видя навсякъде /тонове, ехограф и вагинално/ каза - секцио на 11-ти, желателно е да нямаш претенции към датата. Ами то и да имах, бебка твърдо реши още от 10 вечерта да излиза  Mr. Green  Накрая си тръгнах от болницата и дори не разбрах къде е касата, нито стотинка не ми поискаха за секциото. А като попитах Душепеев той ми каза "Да не го занимавам с глупости" Mr. Green

# 619
Добър вечер или по-точно добро утро!!!
Преди малко се прибрахме - бяхме с един приятел на кино/късна прожекция/, а после и на кафе и то утрото приближи... Утре сигурно ще спя до обяд Whistling
Ванче, моля ти се - не с тези мисли, че нали знаеш и на мен к'во ми е в главата, ама съм с 2 месеца назад и... Пък и ти не давай зор - на беборанчо си му е добре на топличко, я го виж момъка колко голям е станал Hug
А някой да има информация и наблюдения как протича нормално раждане в МБАЛ и изобщо какви са недостатъците там - на болницата, на персонала, на условията, на всичко, за което не се сещам? Ще взема да ида един път на отворените врати, та да се реши спора в главата ми - КЪДЕ?
Айде, бегам да легам, че клепачите тежат... Лека и от мен!

# 620
Едната братовчедка роди преди година там. Уж остана доволна, не се сещам кой я изражда. Какво не ми хареса - изписването, трябваше да е в 11ч по обед. Всички родилки бяха слезли. Братовчедката със секцио. Стояха прави до 13ч. Аз умалях, а родилките не ги знам. Нямаше пейка или стол, на които да седнат.

# 621
  • Бургас
Добро утро, мами!

Как сте?
Аз отново съм с течение и си лежа и чакам мъжа ми следобед да се върне и да ходим някъде на преглед, но ако се върнем към 17 часа, ние докато отидем някъде, то ще стане 18 часа.Та отново не знам при кого мога да отида.
Георгиев знаете ли до колко часа работи?

# 622
Добро утро майчета:)

Ама вие наистина сте нощни птици:)Simple SmileSimple Smile. Много сте изписали снощи - това е хубаво  Hug

Женка - радвам се, че и ти си се разписала. Относно дрехите и аз мисля да се насоча към клинче с туника. За сега съм си купила клинчета, остават туниките. Може и да отида да разгледам някой ден за тях на Младост.

Ванче - скица такава  Joy Я се дръж виж го юнака колко голям е станал. Радвам се, че плацентата ти си е вдигнала и сега вече можеш сама да си решиш как ще раждаш:) Честита ти покупка за бебчо:)Simple SmileSimple Smile Милата как само ти се пазарува нали:)

Влади - браво на теб Simple Smile Пак разходи принцесата на кино, кафенце по хладничкото и сега спинкаш нали. Grinning Да ти кажа май двете днес след като започваме 27 г.с. влизаме в  седми месец по това, което намерих. Дано всичко е наред до края  Praynig

1 месец: 1-4 г.с.
2 месец: 5-8 г.с.
3 месец: 9-13 г.с.
4 месец: 14-17 г.с.
5 месец: 18-21 г.с.
6 месец: 22-26 г.с.
7 месец: 27-30 г.с.
8 месец: 31-35 г.с.
9 месец: 36-40 г.с.
Виждам, че се колебаеш къде ще раждаш, макар че си мислех че си решила за девата.

УСПЕХ УТРЕ НА ФМ НА КРИС И ДЕЙЗИ  Praynig

Хайде хубав ден на всички и до после:)

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 08:39 от tania_burgas

# 623
  • Бургас
Добро утро, мами!
Аз отново съм с течение и си лежа и чакам мъжа ми следобед да се върне и да ходим някъде на преглед, но ако се върнем към 17 часа, ние докато отидем някъде, то ще стане 18 часа.Та отново не знам при кого мога да отида.
Георгиев знаете ли до колко часа работи?

Георгиев приема до 18:00, като взема пациенти и извън часовете ако е нещо спешно и ти се чака. Звънни на акушерката му и питай дали няма някой час свободен- понякога се освобождават от отказали се. Peace

# 624
Добро утро,момичета. Laughing
Бонбонче,под "течение" имаш предвид,че кървиш ли?Ако е така обилно ли е или само зацапване?Червено,бледо или кафеникаво е на цвят? Ако е така почивай си и стискам палци всичко да е наред с бебчо,плацента и прочие.Никога не съм ходила при Георгиев.И без час да отидеш в някой частен кабинет към края на приема на пациенти не вярвам някой да те върне с оплакване и при положение,че ще ти вземе парите.Защо не отидеш в "Девата" щом така и така ще плащаш?Там предполагам по всяко време има дежурен на кабинет.Чакам успокоителни новини от теб. Hug
alexa_,факт е,че в темата за "Девата" се пише в почти във всички случаи или добро или нищо.Там има настоящи,бивши,че и надяващи се да станат бъдещи служители в болницата.Срещала съм и негативни мнения,но повечето бяха за прословутото вече чакане след предварително записан час за преглед.За раждане не съм чувала лоши отзиви,но и смеят ли да не се държат добре лекарите при положение,че собственика на болницата директно пита родилките имат ли оплаквания.Имаше и доста оплаквания за някакви два прегледа на родените бебчета по 50лв,при които на достта от бебетата е открит някакъв ортопедичен проблем и трябвало да си закупят и някакви специални ортопедични "гащички" или нещо подобно.Друг проблем,който също съм срещала е,че при парите за престой има разминаване.Аз лично имам усещането,че в темата за МБАЛ се пише по-свободно откъм негативни мнения.В темата за "Девата" съм чела едно оплакване от потребител и след него няколко "наскачали" срещу мнението му.Честно казано аз лично не вярвам на мнението само на един потребител или си имам нещо наум за новорегистирани такива.В МБАЛ ме притеснява това,че все още има корупция.Но там съм с особено мнение дали и ние пациентите не сме с вина за нея.Аз лично засега смятам да си родя в МБАЛ без уговорки и пари "под масата".Но не мога да кажа,че съм спокойна с този си избор.Чисто интуитивно смятам,че това е правилният избор за мен.В "Девата" ме е страх,че ще отида за нормално раждане и ще ме срежат по една или друга причина.Най-много ме е страх,че ще се наложи по-дълъг болничен престой ако има някакъв проблем с мен или бебето и раждането ще ми излезе една четирицифрена сума,която за нашето семейство си е проблем.Другото,което все изпъква като факт е,че там отидоха точно доктори,които бяха най-меркантилните и практикуваха т.нар "уговорки" за раждане.Честно казано ако знам,че всичко ще е наред с мен и бебето ще родя в Поморие,дори при наличието на две бургаски болници.Дори и Сливен предпочитам,само да не бях с термин зимата.И всичко това заради нашите АГ. Confused
Извинете ако съм досадила,ама кой друг ще ме разбере по-добре от вас.Приятен ден. Hug

# 625
Добро утро момичета   smile3525 ,

Бързам да се похваля с успеха си този път - имам час за Попов в 17.40 днес и то от 3-тия път !!!  newsm20 

Ако има и друга мама с час за днес да пише - може да се засечем.
Сега изчитам какво сте писали последно, че нямах търпение да се похваля първо.
Очаквайте включване!!

Успешен и усмихнат ден на всички пожелавам  newsm44

# 626
Шок.бонбонче - според мен не е Георгиев човекът точно в твоя случай. Бях му пациентка, но той неглижира прекалено проблемите при една бременност, а в случая ти отиваш с някакъв проблем.
Знаеш вече кой бих ти препоръчала - ако ти се чака идвай при Попов без час днес, след като мъжа ти се прибере. Доктора и до 19.00 приема, а може и до по-късно. А ако дойдеш към 17.50 в кабинета му, аз ще те пусна да влезеш пред мен Wink
Ако ти е далече Поморие, пробвай при Душепеев според мен. Много добри неща писаха за него напоследък.

Дейзи, и моят термин е през най- лютата зима - нач. на февруари. Затова автоматично отпадна Варна, за МБАЛ - аз пък там съм с много резерви, направо ме е страх от тази болница!! Заради случай на приятелка това лято, а и не само.. заради многото страховити истории също. Искрено се надявам всяка от нас да е взела най-правилното решение за себе си и най-вече  newsm17  Господ да е с нас!
Аз засега съм, знаете, между ДМ и Поморие.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 09:36 от alexa_

# 627
  • Бургас
И аз не знам дали с това течение мога да пътувам до Поморие, иначе съм навита.Аз си виках и да звънна, няма да мога да се уредя за час и затова не пробвах.Така или иначе щях да ходя до Девата, че моя доктор бил след 19 часа и съм пред дилема.

# 628
Трябваше да пробваш, не е толкова трудно, просто трябва да си упорита и да започнеш малко преди  09.00. Да ти кажа разликата с Ветрен не е толкова голяма откъм разстояние.
А кафеникаво ли е течението и колко е обилно? Болки имаш ли?

# 629
Здравейте!
Бонбонче и моето мнение е, че не си за Георгиев, ама ...
Можеш да отидеш в някоя болница - Девата. Св. София или МБАЛ, където се предполага, че при проблем ще ти обърнат внимание и ще са ангажирани с проблема ти, най-малкото, за да си пазят раб.място, а в частния кабинет - да, пак ще ти вземат същите пари, но дали ще е ефективно?
Няма значение какво ще решиш - всеки си има мнение, стискам палци само всичко да е наред и с теб, и с бебо и да пишеш Praynig
Alexa_, цитати слагаш като дръпнеш с мишката под прозореца за отговор - там са мнениеята на др.мами и горе в дясно на всяко  има бутон "вмъкни цитат".
Танче, аз седми месец си смятам от датата на термина, т.е. 2-ри. То толкова засичания, толкова вариации - свят ти се завива #Crazy
И Ваня, помисли си за раждането - може пък да избереш нормалното Peace

Общи условия

Активация на акаунт