Великобритания - тема37 Есенен листопад

• 42 614
  • 727
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте и от мен Simple Smile Може ли да чуя вашето мнение по въпроса... Извинявайте, че е роман, но наистина мнението ви ще ми е от полза.

Значи приета съм в университет в Лондон, но тъй като последната година, че и отгоре имах много нерви - какви ли не сертификати, матури, проблеми вкъщи, притеснение от заминаването ми съвсем сама там се понаплаших. Началото на август ходих на профилактичен преглед да ми вземат кръв и взех, че припаднах и оттогава не съм същия човек - за първи път ми се случва и не мога да спа като хората, преди 10 часа сън не ми мърдаха, сега по 5-6; не се храня добре, от притеснението да не припадна пак и други глупости, които си мисля, взех, че направих една нервна криза (напрежение в гърдите, пръстите на ръцете ми изтръпнаха и т.н., може да се е случвало на някого) и се наплаших още вече, вече един месец докато стана и сядам на един стол и чакам пак да ми се разтреперят ръцете. Остана ли сама, като ме стегне гърлото, учестява ми се дишането, пресъхва ми устата и тръгвам да се панирам, направо ужас. Трябваше да съм заминала вече за UK, но се отказах и не заминах, толкова хора останаха разочаровани и това допълнително ме кара да се чувствам зле.

Според вас, ако замина, тъй като не съм се отписала още, мислите ли, че може да ми повлияе добре на стреса? Всички ми казват, ще ти мине, само ще е по-дълъг периода на "възтановяване" и че после ще съжалявам, но просто ме е страх, Знам, че ще има и други студенти около мен, с които  ще се разсейвам, но вечер като остана сама в стаята си или когато трябва да уча и да се засредоточа, пак тръгнат да ме преследват страшни мисли и пак ми стане нервно, какво ще правя?! Страх ме е да не стане по-зле... Дори ме е страх в самолета да се кача, защото, ако ми призлее докато летя и няма кой да ми помогне, ще се побъркам. Знам, че съм здрава и нищо ми няма, всичко е на психична основа - стрес или не знам точно какво е.

Знам, че е лична история, но просто искам да чуя мнението на хора, които са преживели раздяла с БГ и са усетили живота на толкова хиляди километри...

# 61
  • Русе
   Здравейте, дами Simple Smile
   Искам да ви питам как стои въпроса с лекарствата в UK - аз имам проблем с щитовидната жлеза и пия хапчета за нея. Те могат ли да се купуват без рецепта от аптеката, а ако не - личният лекар ли я издава или трябва да се ходи при специалист?(мернах по-напред, че преглед при такъв специалист струва 500 паунда Shocked)

# 62
Ще се пробвам още веднъж да си задам въпроса, пък може някой да вземе да отговори...
Налага се да изпратя обемен пакет около 50 килограма от UK(London) за Германия. С коя компания бихте ми препоръчали да го направя и колко би ми струвало това? В googlе не намерих нищо по въпроса, което да ми свърши работа, но сигурно не търся както трябва.
Автобусите пътуващи Юк - Бг минават и през Германия. Провери им маршрутите и виж дали няма да ти свършат работа. Това е най-евтиния вариант.

# 63
Ще се пробвам още веднъж да си задам въпроса, пък може някой да вземе да отговори...
Налага се да изпратя обемен пакет около 50 килограма от UK(London) за Германия. С коя компания бихте ми препоръчали да го направя и колко би ми струвало това? В googlе не намерих нищо по въпроса, което да ми свърши работа, но сигурно не търся както трябва.
Автобусите пътуващи Юк - Бг минават и през Германия. Провери им маршрутите и виж дали няма да ти свършат работа. Това е най-евтиния вариант.
Мерси за отговора.
Изпращане по автобус не е опция, твърде несигурно е. Искам пратката да е застрахована, така че в случай на загубване или повреждане, да се дължи обещетение. Тоест обикновена куриерска/спедиторска фирма трябва да е, от типа на DHL... но предполагам има местни куриерски фирми, които имат по-нормални цени.

# 64
A S I A,ако не е твърде лично защо избра раждането в частни болници,особено в ЮК?Знам,че разлика тук няма.

А относно хигиената,от септември започвам работа за няколко часа в родилноto отделение на Southmead Hospital като доброволец и ще ви кажа каква е от първа ръка  Mr. Green все пак стандарта трябва да е еднакъв за всички болници.Дано пак не ми върнат тоя CRB check че вече ми писна от тия документации,а и референците не са ми готови.

Не мога да разбера какво ми става обаче от както сме се прибрали постоянно съм гладна и ровя в хладилника.Налитам на всичко що видя и полудях за шоколад.Да не е заради смяната на климата,нямам обяснение,само знам,че пак ще се освиня  Crazy

# 65
Мерси за отговора.
Изпращане по автобус не е опция, твърде несигурно е. Искам пратката да е застрахована, така че в случай на загубване или повреждане, да се дължи обещетение. Тоест обикновена куриерска/спедиторска фирма трябва да е, от типа на DHL... но предполагам има местни куриерски фирми, които имат по-нормални цени.

В Royal Mail провери ли?Цените би трябвало да са по-нормални,а услугата на същото качество...

# 66
Сбъдваща мечти,

Ще се поразровя от тук и ако открия нещо ще ти пиша на лични..

Фльор,

Психичното здраве, също е здраве и щом имаш такива панически атаки
е най-добре да се консултираш със специалист. Лекуват се или поне се контролират.
Никой не може да ти гарантира къде и как ще се чувстваш добре.
Ела. Виж как го преживяваш. Винаги можеш да се върнеш..
Задай си въпросите-Какво става, ако остана в БГ, какво, ако замина...
Успех ти желая..

Mimeto78,

Тук здравеопазването е безплатно, прегледът при специалист-също.
Цените са за частни прегледи, защото до специалист се стига трудно.
Лекарства, различни от парацетамол, в повечето случаи се изписват с рецепта.
Вземи си на първо време твоите си лекарства да си имаш,
докато се ориентираш тук и посетиш местен лекар.

Зевзекова,

Защо ти връщат CRB check-а? Аз имам поне 10, никакви проблеми..
Пък на това със шоколада му се вика лакомия, не климат  Heart Eyes
Шегувам се сега, нещо овулации, цикъл...
Като почнеш работа, няма да мислиш за манджи..
Аз поне, покрай започването другата седмица, така ми се е свило,
не ми се яде и смъквам, дрехите ми виснаха за седмица само...
Дано да е за хубаво започването в болницата  Peace

# 67
Сбъднати мечти,
Няма ли куриерска фирма в Германия, която да праща до ЮК - със сигурност ще имат и обратне курс?
Зевзекова,
Честит ти стаж Mr. Green Моят "чек" много бързо стана, виж за какво ти го връщат, при мен само се обадиха два пъти - дали съм си сменяла адреса и как ми е било името, преди да се омъжа, та мож еи това да е Peace За яденето - като дойдохме, бая си похапвах, сега пък ми е ок, та сигурно ще се нагодиш.
Да питам - знам, че някой писа, но пропуснах Crazy - ако може да ми препоръчате фирма за пращане на неща от Лондон до София? Т.е. с офис в Лондон, а не извън М25, ако може Mr. Green
Толумби,
Вземи яж и не се притеснявай, ще те обичат и ще ти се радват Hug Ако не ти се яде съвсем, ходи да си купиш нещо новичко и за фръцкане pletka 4470

# 68
# 69
Здравейте, мами от Великобритания!
Бих искала да ви помоля за съвет. На 7 ноември се налага да спим за една нощ в Лондон във връзка с концерта на Ред Хот Чили Пепърс, който ще е в О2. Бихте ли ми препоръчали евтин и удобен вариант за спане на 3 души? Проверявах някакви хотели, но ми се стори доста скъпо. В хостел никога не съм спала - добри ли са условията?!
Благодаря предварително!

# 70
Благодаря за отговорите! Свършихте ми работа. Ориентирах се.

# 71
  • Лондон
A
A S I A,ако не е твърде лично защо избра раждането в частни болници,особено в ЮК?Знам,че разлика тук няма.
.

towa 6egi4ka li e Shocked

# 72
A
.

towa 6egi4ka li e Shocked

Това ми го е казвал човек,който работи в тукашна болница повече от 10 години и аз питам от къде да знам  Crazy
Толумби,връщат го заради адресите,не мога да си спомня точните дати на напускане и влизане.За 6 години сменихме поне 5 адреса,винаги продаваха къщите в които се нанасяхме и като казах това,утре се изнасяме пак и естествено причината е ,че къщата е продадена,просто лош късмет  Twisted Evil

Фльор,наистина е добре да потърсиш помощ от специалист,но ако се откажеш сега от това образование,според мен по-късно много ще съжаляваш.Пожелавам ти да вземеш най-доброто решение в твоя случай  Hug

# 73
Satriani ,

Не знам какво е за теб скъпо/евтино..
В под форум На път има тема за пътуване в УК, много полезни съвети и за хотели..
Аз харесвам този, на центъра е, точно срещу метрото, намирам го за евтин:
http://www.travelodge.co.uk/hotels/info?hotelId=342
В хостел не бих спала, но това си е за мен..аз дори във фитнеса не обичам да ми се мотаят хора..

velv,

Ако купя още един парцал, аланглето ще вдигне ръце  Whistling

Зевзекова,

Поради причината със забравянето на адресите,
си имам списък с всички, на които съм живяла с датата на изнасяне..
Лош късмет имате вие с тези квартири, не ви ли дават поне обезщетение
за предсрочното напускане..

# 74
Здравейте, мами от Великобритания!
Бих искала да ви помоля за съвет. На 7 ноември се налага да спим за една нощ в Лондон във връзка с концерта на Ред Хот Чили Пепърс, който ще е в О2. Бихте ли ми препоръчали евтин и удобен вариант за спане на 3 души? Проверявах някакви хотели, но ми се стори доста скъпо. В хостел никога не съм спала - добри ли са условията?!
Благодаря предварително!
http://www.accommodationlondon.net/en/accommodation/private-rooms/
виж и тези, макар че не съм ги ползвала ми изглеждат добре като цена.

Общи условия

Активация на акаунт