Великобритания - тема37 Есенен листопад

• 42 625
  • 727
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета,от 14 септември сме вече в Лондон,но чак днес ни пуснаха нета и тая вечер ще е дълга........... имам много да чета близо 25 страници  #Crazy  smile3529 .Надявам се вече по често да се включвам в темата  Simple Smile

# 616
  • в света на илюзиите
*Jane*, къде може да видим за повече информация ? Аз искам да отида в Battersea, но ми трябва точен адрес, a google нищо не казва по въпроса.
Bony Fish, информация ще имат в посолството защото е под техния патронаж. В момента не знам нищо повече по въпроса  Embarassed На нас ни раздадоха една програма с това инфо, което написах. Така или иначе като ми се обади детето ще има по-точни данни и ще ги напиша, само че ще е като пристигнат на острова, че все още са в Люксембург. Ще опитам да разбера часа на концерта в ботаническата градина и ще се включа  Hug

# 617
  • София
Здравейте, момичета! Ние скоро (следващия месец) ще се преместим в Лондон, мъжът ми си намери работа в Vauxhall и сега търсим квартира, но цените в района са убийствени. Има ли някой, който да живее в този район (или някъде близо)? Дали можете да препоръчате квартал с поносими наеми и добри транспортни връзки до там? Благодаря ви предварително!   bouquet

# 618
Момичета снощи до 3.20 часа четох,много сте писали  Wink.Тая сутрин получих добри новини,моята щерка ще започне училище на 1.11.2011,другия понеделник сме на среща в училището да се запознаем с класната и да разгледаме обстановката.Да ви почерпя по този случай и да се надявам малката да и хареса и да ходи с желание
http://store.picbg.net/pubpic/97/43/e95169631b9d9743.jpg

# 619
.....Би ли ме насочила как да си намеря  хомеопат .
Ами, за съжаление не мога да те насоча, защото сме едва от три месеца тук и аз действам с моя от България. Говорим си по Скайп! Хубавото е, че тук има хомеопатични продукти почти във всяка аптека  Peace
pavleta-reni честито (хахах, до къде стигнахме, да си честитим, че са се обадили за Задължитеното училище  Mr. Green ) Ние утре сме на така бленуваната среща за дребната, а в четвъртък е вече на училище...
Каката ходи от една седмица, много добре се справя, по-напред е доста с материала от тях и според нея е доста лежерно за момента.

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 14:46 от Ana Mu

# 620
pocahontas80, нищо чудно, че са скъпи квартирите. То навсякъде в и около Лондон е скъпо, но работата на мъж ти е почти на центъра. Най добре си свали картата на метрото и от там се ориентирай кои квартали ще ви харесат за пътуване. Аз бих ви препоръчала югоизточните, но и там цените ще са подобни.

Разгледай и какви връзки с влакове има. И на метрото и на влаковете можеш да видиш точно колко време ще ви отнеме пътят.

pavleta-reni, честито Simple Smile

# 621
Днес заведох Лора за първи ден в нърсерито. На нея й хареса, имаше много играчки, но аз останах леко втрещена  Confused То е обсъждано доста пъти тук, ама чак такова нещо не очаквах - всички деца със сополите до брадичките, мажат и бършат с ръкави /а имаше навсякъде пакети със салфетки оставени/, кашлят и си кихат едно на друго в лицата.... Sick За външните обувки вътре вече се примирих, ама с тия сополи... ooooh!
Здравейте, момичета! Ние скоро (следващия месец) ще се преместим в Лондон, мъжът ми си намери работа в Vauxhall и сега търсим квартира, но цените в района са убийствени. Има ли някой, който да живее в този район (или някъде близо)? Дали можете да препоръчате квартал с поносими наеми и добри транспортни връзки до там? Благодаря ви предварително!   bouquet
Аз ти препоръчвам южните квартали 3-4 зона. Така ще си взима карта само за 2-4 зона и ще му идва по-евтино, важното е да не пресича 1-ва зона, че т-та идва скъпо тогава.

# 622
  • София
Здравейте момичета. Извинявайте, че така нахлувам във въшата темичка, но имам страхотна нужда от съпорт. Става въпрос за следното: през декември живот и здраве очаквам втората си принцеса и започнах с подготовката. Харасала съм една количка, която е значително по-евтина при вас, но проблема е, че е само с лично предаване, а се намира в Cheltenham. Има ли някоя от вас, която евентуално би могла да ми съдейства. То все още не се знае дали ще се добера до нея де, но надеждата умира последна. Ще продължавам да се опитвам да спечеля някой търг.

# 623
Лъки, има бг куриерски фирми, които правят доставки до Бг и също така могат да вземат пратката от адрес срещу допълнителни 10-20 паунда.

# 624
  • София
Да проверих доста такива фирми, които за съжаление са в Лондон. Техните тарифи са 0.50лири на миля в едната посока което прави 100 лири само, за да я вземат - отделно се калкулира транспорта до българия и 8% от стойността на стоката. Така за нещо което струва 150 лири ще трябва да платя 300.
Затова и се принудих да пиша тук.

# 625
Тая сутрин получих добри новини,моята щерка ще започне училище на 1.11.2011

Успех на детето! И успех на другите дечица, които се присъединяват сега към класовете си!

Ана Му, моля те, кажи къде намираш хомеопатичните? Аз се съсипвам да нося от България на всяко ходене, въобразявайки си, че тук няма такива!  Crazy По обикновените рафтове ли (наистина не съм видяла) или говориш с аптекаря?

h_o_p_e, ти си една майка, която се намира в България, а детенцето ти е тук, нали правилно разбирам? Гледам с каква грижа и любов се интересуваш от детето и търсиш начини да помогнеш и да си адекватна в съвета си и си мисля ... какво свято нещо е майката... Бързо да се оправя детето, тук настинки колкото искаш, но тя ще се справи!

Шу, да са живи и здрави бабите! Нали 2 здрави деца са ти предали, другото го остави!  Joy

# 626
Ана Му, моля те, кажи къде намираш хомеопатичните? Аз се съсипвам да нося от България на всяко ходене, въобразявайки си, че тук няма такива!  Crazy По обикновените рафтове ли (наистина не съм видяла) или говориш с аптекаря?
Монопрепаратите намирам в Holland & Barrett, разнообразието там е по-голямо иначе в Буутс също има щанд, понякога в Лойдс фармаси. Но за сега само в Холанд енд Барет съм намирала това което търся а и има и книга в която можеш да прочетеш кое за какво е.

# 627
  • Bristol
Каката ходи от една седмица, много добре се справя, по-напред е доста с материала от тях и според нея е доста лежерно за момента.
Year 10 ли е твоята сега? Гледам, че с моят са набори Wink Синът ми се подготвя за GCSEтата в момента. Следващата седмица ще има едно по английски. Точно приключи да чете книгата Of Mice and Men на Стайнбег и за мое учудване му харесала   Thinking Crazy

# 628
Lucky  намери телефон на фирма Арамекс и ги питай може ли да ти доставят тази пратка от Англия до Бг.Аз скоро пращах на моята дъщеря голям кашон  с багаж до 30 кг,само че от Бг до Англия и струваше 72 лв.Много съм доволна,всичко,което беше вътре пристигна невредимо.
Идват на място и вземат пратката без допълнително заплащане,но трябва изпращащият да е фирма,защото искат данните.

Мари,да,аз съм в Бг,а дъщеря ми скоро замина за Англия,то детенце,ама на 19 вече, там още не е свикнала никак,на моменти може би се притеснява от езика и аз затова се интересувам,за да знам какво мога да и кажа,къде да търси,за да и е по-лесно.

# 629
Merry 10 е да. Госпожата, която я въвеждаше в нещата ме успокои, че била интелигетна млада жена и нямало за какво да се притеснявам, като я слушаше как се оправя на английски. А аз честно да си кажа нямах представа дали ще може да се оправя с езика, а тя го прави доста добре. Била е 1 ден в този клас, на "чужденците", но те там започвали от начало и повече няма да ходи. Другия четвъртък са и казали, че ще прави самостоятелен тест по математика за да видят къде да я сложат, а GCSE -то по английски ще бъде след три седмици. И слава богу, щото току що са и дали книгата - да видим как ще се справи с четенето!?!? Аз не съм много хепи с училището нещо, но това е друга тема. Добре, че се включи ти, да измъкна малко информация от нея, че тя е доста разсеяна, като се има предвид възрастта  Mr. Green
А днес едно черно момче я ощипало по дупето и избягало. Тя беше леко стресната как да реагира, но аз и казах, че може да се разправя и да се оплаче също. Между другото тя казва, че те се държат доста агресивно и настъпателно. Искали да и пипнат кожата, косата, показвали си "плочките" и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт