Великобритания - тема37 Есенен листопад

• 42 610
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
  • в света на илюзиите
Маpи,   bouquet  bouquet  bouquet
Друго си е информация от извора  Heart Eyes

# 661
Мерси на Мари и *Jane*   bouquet
Мари страхотен е този календар на събитията , ще има прожекция на Тилт през ноември, супер.

# 662
*Jane* и Bony Fish,  моля!  Blush
Ние ще ходим в събота от 16 часа. Ако някой от форума ще е в залата, обадете се, за да се запознаем!

# 663
  • Варна
Здравейте, Имам следния въпрос. Предстои ми до месец да се преместим с децата в Англия при нашия тати, който работи там и към момента е там / в едно градче югозападно от Лондон/. Траябват ли ми някакви документи за децата, за да мога да изля извън страната с тях? Питам, защото познати ми казаха, че ми трябвали някакви пълномощни от съпруга ми. Ние до сега не сме ходили при него.
Също да питам, какви други документи от БГ за децата ще ми трябват в Англия? Нещо свързано с имунизации, здр. осигуровки и т.н.?

# 664
Днес ни беше първия ден в училище (на малката ми дъщеря)...милата беше толкова притеснена, държа се за крака ми през по-голямата част от времето! После стоях на едно столче, докато тя си играеше, но през две три секунди хвърляше поглед дали съм там. Казах и, че отивам да преместя колата и се уговорихме с учителките да ми се обадят ако има проблем. За сега не са звъннали, но аз съм неспокойна, а най-вероятно и тя. Милата не разбира нищо от това, което и говорят...оф, оф вероятно не съм първата, но да се оплача за да ми олекне.

# 665
Pesa, http://www.bulgarianembassy-london.org/index.php?option=com_cont … 67&Itemid=135 това е линка на бг посолството в англия. Виж в линка декларация за пътуване на деца с придружител. Мъжа ти трябва да попълни тази форма, да принтира и да отиде с нея в посолството. Няма нужда да си запазва час. Само вижте работното време. Става същия ден или след няколко дни ако желае. Незнам колко струва,но мисля че беше £22 за същия ден. Формуляра на Декларацията е написана от 2 лица, но той ще изтрие второто и ще попълни само неговите данни под декларатор 1, а твоите данни под придружител. Децата трябва да имат паспорти и тои да знае тяхните и твоите данни от паспорта. Преди 2 дни пътувах с точно такава декларация. Направи копие на декларацията. Искат копието на летището. Остава там, а ти връщат оригинала. За други документи не знам какво може да ти трябва. За имунизациите е хубаво да имаш документ, но не се изисква за градини и училища по принцип.

# 666
  • Варна
        Extraordinary D, много благодаря за отговара   bouquet. Супер изчерпателен, не очаквах толкова светкавична реакция, но ето, че добри хора има навсякъде. Извинявай, ако ставам досадна, но как мъжът ти ти изпрати оригиналната декларация?
Боже, кой знае колко много въпроси ще имам завбъдеще.....Започва се...преселението на народите.... Confused

# 667
Ana Mu, детето ще се справи, ще видиш! Те на тези годинки много бързо заучават език, дано да са били добри с нея децата, поне нещичко мъничко да е харесала и ще потръгнат дните. Аз бих взела на моето нещо дребничко, с което да я посрещна от училище - за награда, че е била герой и е минал "първият" учебен ден в Англия - балонче, цветенце, някакво лакомство... А ти хубаво да си я нагушкаш като се прибере. Сигурно и двете ще имате нужда точно от това!  Hug

Pesa, за пълномощното имаш вече обяснено подробно. Може да се изпрати по пощата с услуга "срещу подпис", има и куриери от рода на диейчел и други, или по някой приятел, който ще се прибира. За други документи - имунизационни карти (за информация само, ще те питат и търсят, за да ви приравнят към тукашния имунизационен календар), евентуално кръщелни от църквата за децата и вас (ако ще се записвате в училище и то се случи да е англиканско или католическо), дипломи за теб (ако искаш да се реализираш в някаква сфера).

# 668
Pesa имат ли децата паспорти? Аз лично накарах  нашето джи пи да направи превод на имунизациите на децата.

# 669
Аз превода на имунизациите си направих сама, тоест то трябва само да се изпишат четливо имената на ваксините и датите  Wink
Паспорти ако нямат - не знам дали ще може да ги извадиш без мъжа ти, май за първи паспорт не разрешават с пълномощно. Документите мъжът ми ги прати с обикновенната поща и дойдоха до Бг за 4 дни.

# 670
А може ли ако детето ми е ортодоксално християнче да ходи на католическо училище  newsm78

# 671
  Да добавя набързо, че може първи паспорт с пълномощно, аз така извадих лятото. Като ходи за Декларацията за пътуване в посолството да направи и такова пълномощно. Имат бланки и на място, но ако иска и предварително може да си я направи. Pesa  почети и назад темите, повечето неща за новодошли сме ги обсъждали много пъти и може да ти е от полза, успех  Peace

# 672
А може ли ако детето ми е ортодоксално християнче да ходи на католическо училище  newsm78

Не мога да кажа дали е така за всяко едно католическо училище, но една приятелка е проучвала за сина си и в набелязаното католическо училище казали, че първо влизат децата с католическа вяра, след това ортодокс и след това всички останали вероизповедания. Предполагам освен всички други фактори. Аз лично не съм се интересувала.

# 673
  • Манчестър

Може.....моя син ходи в католическо училище и е ортодокс....имахме късмет да се доберем до място...

# 674
Една приятелка се нуждае от семеен консултант-терапевт /но да е бг/, някой случайно да има идея,има ли практикуващи българи тук и съответно някакви координати newsm78
Мерси   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт