Какво има след смъртта извън християнския догматизъм

• 44 611
  • 684
  •   1
Отговори
# 225
Попита - отговорих. Нямам намерение да те водя по пътя към теб самата и съжалявам, че отговора не ти харесва. Все пак, неспособността да се концентрираш не задължително те слага в категория, противоположна на интелигентността!   Peace

Напротив, отговорът ми хареса.  Hug

# 226
  • София
Попита - отговорих. Нямам намерение да те водя по пътя към теб самата и съжалявам, че отговора не ти харесва. Все пак, неспособността да се концентрираш не задължително те слага в категория, противоположна на интелигентността!   Peace

Напротив, отговорът ми хареса.  Hug

А, ок. Щото нищо лично. Wink Но с оглед твърденията, че за хипноза се изисква "слаба психика", беше добре да го уточним:

Ако пък държиш на недостъпна за човешкия мозък информация, отиваш при реинкарнатор /опитен, защото е доста опасно/, подлагаш се на хипноза и я имаш информацията. Мен лично, малко ме е страх.

Само хора с изключително слаба психика, да не кажа зомбита, допускат да бъдат хипнотизирани.
Да се оставиш някой да те хипнотизира означава, че нямаш абс никакъв контрол върху собственото си тяло и съзнание.

# 227
  • Sofia
Искрено завиждам на хората, които вярват, че има нещо след смъртта.
Защото моето неверие до известна степен насажда в подсъзнанието ми чувство за обреченост.
И с всяка загуба умира част от мен.
Иска ми се да намеря и най-малкото доказателство за нещо различно от червеите, но уви...
Нито "светлината в тунела", нито "хипнозата" са достатъчно убедителни.

# 228
  • София
...Иска ми се да намеря и най-малкото доказателство за нещо различно от червеите, но уви...
Нито "светлината в тунела", нито "хипнозата" са достатъчно убедителни.

Ако достигнеш до там, че да повярваш, сама ще намериш своите доказателства, но никой не може преди това да те накара с каквото и да е.

# 229
Искрено завиждам на хората, които вярват, че има нещо след смъртта.

Почвам да се чудя дали има смисъл да има нещо след смъртта.Така или иначе ние се променяме
непрекъснато, така че не сме същите каквито сме били да кажем на 8 -9-18 години.Може би няма
значение дали ще запазим съзнанието (душата) след смъртта.
А пък ако наистина има прераждане и помним простотиите , които сме творили в предишни животи -
ще стане страшно.
Според мен нашето съзнание след смъртта влиза в общото знание.

# 230
След смъртта има каквото си си надробил.
Общо взето там където "съществуваш" в съня си, подсказва за това какво те чака като заспиш завинаги.

# 231
Да взема да попитам за хипнозата - тези, които не могат да бъдат хипнотизирани /защото, на мене ми беше заявено, че просто не мога да бъда хипнотизирана/, що за хора са?

Заблуда: Слабоволевите хора са по-податливи на хипноза
Факт: В действителност най-добрият субект за хипноза са интелигентните хора, които имат способност да се концентрират.

От тук: http://www.hypnoza.org/%D1%85%D0%B8%D0%BF%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B0.html

"Факт" от сайта на "кабинета по хипноза".  Laughing
То не е много ясно доколко изобщо могат да хипнотизират там. Най-вероятно не могат, но няма лошо да се рекламират. Податливите на хипноза лесно се хващат на въдицата.

# 232
Въпросът на автора е малко нелеп, защото звучи все едно го мързи да се поразрови да разбере според другите религии какво има след смъртта  и изисква от нас да му докладваме. Laughing

# 233
Защото тук май много малко хора са склонни да разсъждават, да обменят мисли. Всеки втори пост е "ама това не е доказано". Ами не е. Иначе защо да се напъваме да мислим по въпроса.

Ама какво разсъждаване, какви мисли? Единственото, което чета, е "Аз така го чувствам". Няма и елемент на разсъждение.

Опитах се да поставя съвсем конкретни въпроси като как би изглеждала "душата" след смъртта - без цялата биохимия, която е известно, че движи емоциите, мотивацията, спомените и интелекта ни.

Никой не пожела да разсъждава върху това с мен, за съжаление.

За любовта... Ама вие сериозно ли?  Mr. Green Любовта е лъскава обвивка върху инстинктите ни - за размножаване, за отглеждане на потомство и за живот с други хора.

Моля, не ми казвайте, че любовта между човеците е някакъв вселенски принцип или движеща сила. Съвсем мелодраматично ще стане.

# 234
  • София
Да взема да попитам за хипнозата - тези, които не могат да бъдат хипнотизирани /защото, на мене ми беше заявено, че просто не мога да бъда хипнотизирана/, що за хора са?

Факт: В действителност най-добрият субект за хипноза са интелигентните хора, които имат способност да се концентрират.

То не е много ясно доколко изобщо могат да хипнотизират там. Най-вероятно не могат, но няма лошо да се рекламират. Податливите на хипноза лесно се хващат на въдицата.

Мда. Само библейските "факти" са факти... Все пак, не е много повече здравия разум да поставяш под съмнение хипнозата, но да блееш след чудния свят на Библията, като я цитираш в несвяст за неоспоримо "доказателство"!  Mr. Green

# 235
Jp, ако само преди 100 години някой беше казал, че ще дойде време, когато ще може да се отиде на другия край на света за един ден и близките му ще могат да го виждат все едно, че е пред тях и да си говорят с него, дали щяха да му повярват? Това, че не може нещо да се докаже към момента, не означава, че не е възможно.

# 236
След смъртта има каквото си си надробил.
Общо взето там където "съществуваш" в съня си, подсказва за това какво те чака като заспиш завинаги.

Flutter

Чудесно  Blush

# 237
Хайде и аз да се прехвърля тук,че ви следя.Темата ми е безкрайно интересна 

# 238
Засега прочетеното дотук ми се струва твърде оптимистично. Идеята за съществуването на реинкарнация/и, висш разум и универсален стремеж към духовно израстване е някак утешителна и прекалено близка до религиозни концепции, ако целта на темата е да избягаме от тях. В този ред на мисли, по-логично би било да се разгледат аргументите на атеистичния екзистенциализъм и абсурдизма и какви последствия имат те за нещото или нищото след умирането. Разбира се, може да заформим и архив на факсовете, които сме получили - отчетна, един вид.  Whistling

П.С. За протокола - православна християнка съм.
За момента намирам повече смисъл да се концентрирам върху живота, без да го приемам като гара разпределителна, а отговорът какво има после - не е като да има опасност да ми убегне.  

# 239

Мда. Само библейските "факти" са факти... Все пак, не е много повече здравия разум да поставяш под съмнение хипнозата, но да блееш след чудния свят на Библията, като я цитираш в несвяст за неоспоримо "доказателство"!  Mr. Green

Ще ми бъде безкрайно интересно да ми посочиш поне един мой цитат или дори позоваване на Библията.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт