Какво има след смъртта извън християнския догматизъм

• 44 586
  • 684
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Да уточня, говорех за хипнозата. Дразнят ме изсилени, неподготвени изказвания. Поне това е нещо, което е реално. Не е като да търсим мъртвец за интервю като доказателство.
Защото тук май много малко хора са склонни да разсъждават, да обменят мисли. Всеки втори пост е "ама това не е доказано". Ами не е. Иначе защо да се напъваме да мислим по въпроса.

Но Фройд се цитира като доказателство...  Tired И когато чувството е любов никой не желае даже да се замисли, но всяко друго усещане се заклеймява като "празнина за запълване"... Въпрос на избор, все пак.

# 211
  • София
Да подпомогна Лиляна с хипнотичните и лутания, само дано не иска да и го превеждам...: http://en.wikipedia.org/wiki/Hypnotherapy#Definition_of_a_hypnotherapist

# 212
  • Ямбол
Да подпомогна Лиляна с хипнотичните и лутания, само дано не иска да и го превеждам...: http://en.wikipedia.org/wiki/Hypnotherapy#Definition_of_a_hypnotherapist
Благодаря, пак.
Все пак не съм била далече в предположенията си за внушение, а самата дума "хипноза" означава "сън".

А кой цитира Фройд като доказателство?

# 213
  • София
....Все пак не съм била далече в предположенията си за внушение, а самата дума "хипноза" означава "сън".
....

Само това ли успя да си преведеш?...

# 214
Искам и аз да напиша нещо за хипнозата. Въпреки, че ме съмняваше това да беше хипноза. Като пубертет и мен като повечето връстници ме вълнуваха теми за живот след смъртта, хипнози, Кики и подобни мистерии. По това време беше излъчен един материал за една жена, която след катастрофа хипнотизира хората и те разказват какво виждат от миналите си животи и даваха на живо как протича такъв сеанс. Аз внимавах какво точно казва жената като хипнотизира хората и преди да започне да им говори за светлина, която виждат над главата си, ги водеше до състояние на релакс с една техника, с която аз релаксирах от една аудио касета, на която от едната страна беше аеробика, а от другата един мъж води релаксацията. Извиках една приятелка и я попитах дали иска да я хипнотизирам и първо водих релаксацията като от касетата и след това като жената, която хипнотизираше. За моя изненада, се получи. В продължение на няколко години се опитвах да "хипнотизирам" 20-тина човека да речем и само при 2-3 нищо не се получи. После просто пораснах и забравих за тази работа. От една страна си мислех, че това не е никаква хипноза и приятелите нещо ме мотаят, защото как така в миналите животи все се виждаха като аристократи, благородници, творци, един не се видя като прислужник или обикновен селянин. Интересно беше, че едно момиче беше болно от астма и в това състояние видя как я горят на клада и се задушава. Тогава си мислех, че това е причината за болестта й сега. Към момента, разбира се, мисля, че това са пълни глупости. Друго, обаче ми е интересно и до днес не мога да си намеря обяснение. Всички, при които се получи, когато описваха тунела, през който минават и след това през цялото време, се държаха по един и същи начин - първо клепачите им трепереха бързо през цялото време и все говориха с паузи, изживяваха нещата, правеха гримаси, напрягаха се, все едно първо виждат нещо или се взират. От къде знаят всички да се държат така и от къде им е дошло на ум това с клепачите? Отхвърлям вероятността да са го споделяли един на друг, защото повечето са от различни градове и не се познават.

# 215
  • Ямбол
Виж, Ивонска, не се срамувам, че не владея добре английски, но и няма да те карам да превеждаш. Достатъчно ми беше в началото определението. Щом изначало се започва с внушение, то може да се внуши всичко - и хубаво, и лошо.

Един въпрос от предходния ми пост остана без отговор.

# 216
  • София
Виж, Ивонска, не се срамувам, че не владея добре английски, но и няма да те карам да превеждаш. Достатъчно ми беше в началото определението. Щом изначало се започва с внушение, то може да се внуши всичко - и хубаво, и лошо.
....

Пусни си на Гугъл преводач цялото, за да добиеш представа кой, как и от кога употребява хипнозата. Стига безсмислени нападки. Достатъчно ти е началото, защото ти допада и защото ти е недостъпно продължението...

Тук можеш да понаучиш академично това-онова за хипнозата, ако си оправиш английския: http://www.smuc.ac.uk/undergraduate/clinical-hypnosis/index.htm; и тук: http://www.hypnotherapytrainingnewyork.com/Milan_NY-NYC_Hypnosis_NewYork.php

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 13:33 от ivonska

# 217
  • София
..... От една страна си мислех, че това не е никаква хипноза и приятелите нещо ме мотаят, защото как така в миналите животи все се виждаха като аристократи, благородници, творци, един не се видя като прислужник или обикновен селянин.....

Това наистина не вярвам да е било хипноза - аристократите, благородниците и другите приказни герои съвсем не са това, което ние си представяме... Отделно, че експериментите ти са били опасни! Да ти призная, тръпки ме побиват от смелостта, с която хората се пробват в какво ли не - от управлението на страната до викане на духове.

# 218
smileme каква е тази смелост от твоя страна и от  страна на тези дето са се подложили на това.Това е супер безотговорно ами ако се беше случило нещо какво щеше да правиш и накрая стана ми интересно ако наистина са били хипнотизирани как са излизали от това състояния.
ОФ наистина настръхвам..... Shocked

# 219
Не знам, Бонита, аз бях в пубертетските години и не съм мислила, че може да има някакви рискове. А какви са те? И аз не знам дали са били хипнотизирани. Връщаха се по обратния ред, както бях видяла в материала, че го прави жената. Сега ако цитирам конкретни думи или какво точно съм казвала, сигурно няма да е съвсем точно, защото са минали петнайсетина години от тогава, но мисля, че казвах нещо от сорта, че сега всичко остава зад теб, почвах обратно броене и казвах, че след това ще отвори бавно очи. Беше много странно, защото преживяваха емоционално по време на така наречения сеанс. Не знам дали е било хипноза, защото след това си спомняха какво са видели, а ако при хипноза се спомня какво си видял, защо тогава се правят записи?

# 220
  • София
Записва се пълната хипноза.... При онази на алфа ниво помниш и дори мислиш.

Пълната хипноза е опасна. Подсъзнанието ти е "отворено" и може да се "рови"....

# 221
Да взема да попитам за хипнозата - тези, които не могат да бъдат хипнотизирани /защото, на мене ми беше заявено, че просто не мога да бъда хипнотизирана/, що за хора са?

# 222
  • София
Да взема да попитам за хипнозата - тези, които не могат да бъдат хипнотизирани /защото, на мене ми беше заявено, че просто не мога да бъда хипнотизирана/, що за хора са?

Заблуда: Слабоволевите хора са по-податливи на хипноза
Факт: В действителност най-добрият субект за хипноза са интелигентните хора, които имат способност да се концентрират.

От тук: http://www.hypnoza.org/%D1%85%D0%B8%D0%BF%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B0.html

# 223

Заблуда: Слабоволевите хора са по-податливи на хипноза
Факт: В действителност най-добрият субект за хипноза са интелигентните хора, които имат способност да се концентрират.

От тук: http://www.hypnoza.org/%D1%85%D0%B8%D0%BF%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B0.html

Мерси Ивонска. Установих истината за себе си  Peace

# 224
  • София
Попита - отговорих. Нямам намерение да те водя по пътя към теб самата и съжалявам, че отговора не ти харесва. Все пак, неспособността да се концентрираш не задължително те слага в категория, противоположна на интелигентността!   Peace

ПП. Сега ще долети някой религиозен фанатик да те окуражи колко силен характер си...  Mr. Green Peace

Общи условия

Активация на акаунт