Какво има след смъртта извън християнския догматизъм

• 44 385
  • 684
  •   1
Отговори
# 165
  • София - Рим и обратно

Ако аз ти кажа, че Юпитер се състои предимно от синьо сирене, но е извън възможностите на човешкия мозък да обясни как и защо - няма да ми се вържеш, нали?
Сериозно ли смяташ, че човешкия мозък е в състояние да възприема всякаква информация? ВклЮчително от всякакви честоти, измерения?
Е, ако допускането е несериозно, то тогава отричането е ограничено.

# 166

Ако някога сте виждали човешки мозък, очевидно е, че двете полусфери са напълно разделени една от друга. И съм донесла за вас един истински човешки мозък. Та това е един истински човешки мозък. Това е предната част на мозъка, задната част на мозъка с гръбначната “връв” (spinal cord) висяща и това е как би стоял на моята глава. И като погледнете мозъка, очевидно е, че двете мозъчни полукълба са напълно отделени едно от друго. За тези от вас, които разбират от компютри, нашето дясно полукълбо функционира като паралелен процесор. Докато нашето ляво полукълбо функционира като сериен процесор. Двете полукълба си общуват поможеду си чрез корпус колосъм (corpus collosum), който се състои от 300 милиона аксонни нишки. Но освен това, двете полукълба са напълно отделени. Понеже преработват информацията по различен начин, всяко полукълбо мисли за различни неща, грижат се за различни неща и смея да кажа, че те имат много различни личности.

Нашето дясно полукълбо е изцяло за настоящия момент. Изцяло е за точно тук точно сега. Нашето дясно полукълбо мисли в картини и учи кинестетично чрез движенията на нашите тела. Информация под формата на енергийни потоци се влива едновременно чрез всичките наши сетивни системи. И след това експлодира в този огромен колаж от това, как изглежда този настоящ момент. Как този настоящ момент ухае, какъв вкус има, как се чувства и как звучи. Аз съм енергийно същество свързано с енергията навсякъде около мен чрез съзнанието на моето дясно полукълбо. Ние сме енергийни същества свързани едни с други чрез съзнанието на нашите десни полукълба. И точно тук, точно сега, ние сме братя и сестри на тази планета, тук, за да направим света едно по-добро място. И в този момент ние сме перфектни. Ние сме цели. И ние сме красиви.

Лявото ми полукълбо е много различно място. Нашите леви полукълба мислят линейно и методично. Нашето ляво полукълбо е изцяло за миналото и изцяло за бъдещето. Нашето ляво полукълбо е предназначено да вземе този огромен колаж на настоящия момент. И да почне да избира детайли и повече детайли и повече детайли за тези детайли. След това то категоризира и организира цялата тази информация. Свързва я с всичко, което сме научили от миналото и проектира в бъдещето всички наши възможности. И нашето ляво полукълбо мисли с език. То е онзи продължителен диалог в главата, което свързва мен и моя вътрешен свят с моя външен свят. То е този малък глас, който ми казва, “Хей, трябва да си спомниш да вземеш банани като се прибираш у дома и да ги изядеш на сутринта”. То е тази пресметлива интелигентност, която ми напомня кога да пусна прането. Но може би най-важното, то е този малък глас, който ми казва, “Аз съм. Аз съм”. И докато моето ляво полукълбо ми казва, “Аз съм”, аз се отделям. Аз ставам отделен солиден индивид отделен от енергийния поток около мен и отделен от вас.

оттук http://nde-bg.net/blog/jill-bolte-taylor/

viva_nova    bouquet

# 167
  • Варна
Не се обиждай, но именно заради цитатите се преместихме в друга тема. Предполагам всеки може да си намери информация и да си чете. Тук се очаква да пишем по-скоро мнения или собствени преживявания.

# 168
  • Ямбол
Наистина, книги и писаници из Интернет и книжарниците има в изобилие и всеки може да ги намери и прочете.
Интересно е, когато имаш близки или лични преживявания.

# 169
Ще ви разкажа още един сън с починали близки. Бях бременна с дъщеря ми, легнах си на обяд, че не се чувствах добре. Заспала съм, и сънувам баба и дядо /вече покойници/ в къщата им, нещо нареждат, суетят се около масата. Помислих си "О, Боже, ще посрещат някой". И какво мислите, след два часа слизам да пазарувам и разбирам, че комшийката от долния етаж е умряла  #Crazy Не бяхме близки с нея, но тя се държеше добре с нас, уважаваше ни.

# 170

Ако аз ти кажа, че Юпитер се състои предимно от синьо сирене, но е извън възможностите на човешкия мозък да обясни как и защо - няма да ми се вържеш, нали?
Сериозно ли смяташ, че човешкия мозък е в състояние да възприема всякаква информация? ВклЮчително от всякакви честоти, измерения?
Е, ако допускането е несериозно, то тогава отричането е ограничено.

Разбира се, че не смятам такова нещо. Просто аргументацията не ми харесва. Защото това, че човешкият ум има граници не може да бъде използвано като доказателство, че нещо е еди-как си. Освен ако няма причинно-следствена връзка между двете неща - а аз такава не виждам.

Да, не разбираме много неща и вероятно огромната част от тях никога няма да разберем. Това не значи, че просто трябва да запълним празнотите с достъпни за човешкия ум измислици. Нали?

# 171
Jp, по цял свят хората имат различни преживявания, свързани с "онзи свят", затова не говорим за измислици, а за необясними явления. Неща, които са извън материалния свят.

# 172
  • Ямбол
А твоите преживявания с "онзи свят", viva_nova, са свързани само със сънищата?

# 173
  • София - Рим и обратно

Разбира се, че не смятам такова нещо. Просто аргументацията не ми харесва. Защото това, че човешкият ум има граници не може да бъде използвано като доказателство, че нещо е еди-как си. Освен ако няма причинно-следствена връзка между двете неща - а аз такава не виждам.

Да, не разбираме много неща и вероятно огромната част от тях никога няма да разберем. Това не значи, че просто трябва да запълним празнотите с достъпни за човешкия ум измислици. Нали?
Ами щом го разбираш, за какви точно доказателства говориш?
Аргументацията, дали ти харесва или не, няма значение, с това разполагаш Laughing Никой не ти е опрял пистолета да вярваш, да разбираш или да ти харесва.
Ако те интересува - четеш, има по темата тонове литература и си разсъждаваш.
Както по-рано в темата се шегувахме - няма как да извикаме някой лЮбезен мъртвец, че да сложи доказателствата на масата.
Ако пък държиш на недостъпна за човешкия мозък информация, отиваш при реинкарнатор /опитен, защото е доста опасно/, подлагаш се на хипноза и я имаш информацията. Мен лично, малко ме е страх.

# 174
  • Варна
Ако пък държиш на недостъпна за човешкия мозък информация, отиваш при реинкарнатор /опитен, защото е доста опасно/, подлагаш се на хипноза и я имаш информацията.

Не, не е много ясно какво точно имаш, чела съм, слушала съм подобни разкази - не мисля, че е "информация", освен, ако се има предвид, че разказите са информация за способностите на човешкия мозък под хипноза. Или  - информация за уменията на хипнотизаторите. Но как това е информация за това "какво има след смъртта"?
Както и сънищата - дават информация за мозъка ни, нищо повече засега. Което, между другото, никак не е малко и е много интересно.

# 175
  • София - Рим и обратно

Не, не е много ясно какво точно имаш, чела съм, слушала съм подобни разкази - не мисля, че е "информация"...
Mисля, че това само човекът подложил се на хипноза, може сам за себе си да твърди - дали би могла да е достоверна информация или само игра на посъзнанието.

# 176

Нещо не те разбирам. Разбира се, че за да считам, че нещо е вярно, имам нужда от някакви аргументи, които звучат смислено.

Ти нямаш ли нужда? Просто вярваш на всеки, който ти каже "Това е еди-как си, ама ти си твърде глупава да го разбереш"?

И съм чувала, че под хипноза могат да ти внушат неща, които никога не би се сетил, че не са ти хрумнали на теб. Не знам дали е вярно - но не ми звучи като хипнотизираният да е най-надеждният източник на информация какво точно му се е случило.

# 177
А твоите преживявания с "онзи свят", viva_nova, са свързани само със сънищата?

Слава Богу, да, само със сънищата Wink

# 178
  • София - Рим и обратно

Нещо не те разбирам. Разбира се, че за да считам, че нещо е вярно, имам нужда от някакви аргументи, които звучат смислено.

Ти нямаш ли нужда? Просто вярваш на всеки, който ти каже "Това е еди-как си, ама ти си твърде глупава да го разбереш"?

Ами значи просто не го приемаш, не вярваш и точка Simple Smile. Нищо лошо няма да не вярваш в тази теория.
Какво не разбираш? Аз пак ще те попитам - какъв вид доказателства очакваш? Отговори ми без да ме разбираш Mr. Green Наистина ми е интересно.
А кой говори за "глупост" и за "глупави" тук? Това, че човешкият НИ мозък не приема всякакви честоти, глупост ли е?
Ето - казваш, че си чула еди какво си за хипнозата. Защо това го вярваш, а другото не? Убедила ли си се лично? Как са ти го доказали?

# 179
Ами значи просто не го приемаш, не вярваш и точка Simple Smile. Нищо лошо няма да не вярваш в тази теория.
Какво не разбираш? Аз пак ще те попитам - какъв вид доказателства очакваш? Отговори ми без да ме разбираш Mr. Green Наистина ми е интересно.
А кой говори за "глупост" и за "глупави" тук? Това, че човешкият НИ мозък не приема всякакви честоти, глупост ли е?
Ето - казваш, че си чула еди какво си за хипнозата. Защо това го вярваш, а другото не? Убедила ли си се лично? Как са ти го доказали?

Ми обикновени доказателства - измервания, изследвания, хипотези, експерименти, модели - както се доказват тези неща в съвременната наука.

Аз въобще не считам думата "глупава" за обидна в случая. Да, щом не можеш да разбереш нещо, значи си твърде глупав, за да го разбереш. Това е факт.

Какво значи мозъкът да приема честоти всъщност?

За хипнозата - не вярвам нищо за нея. Така съм чувала - нямам идея дали е вярно. Аз самата дори не знам дали хипнозата е възможна.

Общи условия

Активация на акаунт