Аранжиране на маса -тема 4

• 194 739
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • Плевен
Здравейте,аранжорки! Hug
Много отдавна не съм се включвала в темата , но най-редовно ви следя и се радвам на красивите ви творения.Браво на вас!  bouquet
Аз напоследък нищо не съм правила, само едно повторение на последната ми маса с макове Embarassed

Хубав ден от мен!

# 676
Здравейте дами,аз също не съм правила нищо напоследък,но затова пък хвърлям по едно око,вие как се справяте.Мога да ви кажа,че отлично както винаги... Peace
Сега като застудее,си мисля,че ще имам повече време за аранжиране...надявам се. Simple Smile

# 677
  • Банкя

Това не са мое производство, на един съсед .Но са много вкусни освен ,че са красиви.

Иначе си купих черни салфетки -за хелоууин..... и оранжеви за тикви....

# 678
Момичетааа, никакви ви няма!  Rolling Eyes

Две есенни маси от мен:

# 679
Показвам само проба. За вечерта ще залепя високите свещи за дъното на чашките и няма да са килнати така. В чашата посредата предвиждам да сложа леко букетче от сини цветя, нещо като камбанки си представям, някакви дребни тип полски цветя. За съжаление ми се струва, че няма да намеря нищо подобно по магазините и цветния пазар и ще трябва да мина с нещо бяло, май  Thinking  Масата ще я правя за 5-ма, само за пробата е за 3-ма, като чашите за вода/безалкохолно ще са тези, но чашите за вино ще са други.

Наскоро правих маса с това в средата

но не я снимах. Може да се нарече есенна, беше и с жълтите и зелени платнени салфетки, които сте ми виждали на други снимки. Посудата - същата, аз друга нямам.  Аууу, чашите за аперитива забравих на предната маса, ще трябва и те да са там за вечерята.

# 680
Пина, как мина вечерята? Снима ли масата в готов вариант? Харесва ми купата с ядките и свещите, още в другата тема.  Peace Успя ли да се пребориш със свещите? От чашите за вино биха се получили чудесни свещници за малките сини свещи.  Simple Smile

Горска маса от мен  Grinning. Това са едни свещи, които бяха в чашки и беше вече невъзможно да бъдат запалени.:

# 681
Еййй, не ми беше хрумвало тези ниските свещи да ги сложа в чаша за червено вино! Пробвах сега и стои много красиво. Ще го имам предвид за друг път. За сега ще останат в чинийчиците, защото не искам да има твърде много високи неща наведнъж на масата като декорация, че може да е красиво, но не е практично. Иначе вечерята е в петък. Аз от рано редя и пробвам  Laughing Оглеждах цветния пазар и както си и мислех сини цветя няма никакви. Последно в петък преди обед ако се появи нещо...  Thinking  Ще снимам задължително. А от чаши как почиствате восък, ако залепне, с топла вода ли?

# 682
Чашата накисвам с топла вода и веро, после измивам пак с веро и гъба, после и през миялната минават на 50 градуса.  Лесно се маха. Peace

# 683
  • Австрия
Пина.. Снима ли масата в готов вариант?

И на мен ми е интересно  Blush

Включвам се малко късно, но... бих разменила местата на свещите т.е. малките в чашките, където се виждат дългите свещи, а тях самите.. ако няма подходящи (за тънки свещи) свещници - бих ги спестила. Изключително приятен е цветовия акцент  Heart Eyes И приборите са много нежни.

p.s. Хоппа.. редактирам се:

Значи, в петък. Дано намериш подходящи цветя, Пина. Ще е много красиво  Peace

Представям си букет от синя еустома  Heart Eyes

Скрит текст:

Или синя градинска анемония  Heart Eyes

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 26 сеп 2012, 14:48 от DimS.

# 684
Ягодка, мерси!

Това нещо, еустома, го има по магазините и пазарите, но само в бяло, зеленикаво и сякаш розовеещо съм мяркала. В синьо - не. Анемония, пък, хич не съм виждала. При нас няма голям избор на цветя, да не казвам, че съвсем свит ми се вижда.  Thinking Вероятно дребни бели рози ще избера или леко кремавеещи - такива видях, че има. Иначе съм решена да сложа всички свещи, иска ми се да е по- пищно, пък и с букетчето в средата високите свещи ще са ефектни и ще стоят по- логично от колкото е в момента.  Thinking

# 685
  • Австрия
Сега се сетих за сентпаулията - подарък ми беше и около нея се завъртя и масата  Crazy

Скрит текст:

Но в случая - няма да пасне саксия  Naughty

Сещам се още за хортензия, градинска незабравка.. не се ли намират? Те имат лек нюанс към светлосиньо и със свещите - мммм  Sunglasses

Скрит текст:

Биха могли да се комбинират с дребни бели цветове - розички, 'кученца'.. ситни хризантемени - 'есенчета' май се наричаха..

Последна редакция: ср, 26 сеп 2012, 13:43 от DimS.

# 686
О, да, синя хортензия!!! Crazy Ще бъде точно на място! http://media.snimka.bg/5677/017609969.jpg

# 687
DimS, не можеш да си представиш колко малко цветя има тук  Simple Smile Хризантеми, едри, но не и сини. Рози - дребни и едри. Много малко карамфили. Лилиуми и малко еустома. Само в един магазин има хортензии, в момента имаше дори сини, но бяха бая завехнали, а цената им е по 10лв на стрък. Няма да го бъде.
Масата ти с теменужката е много сладка!  Simple Smile

Виждала съм тук от тези храстчета, които добавят в букетите за 'пълнеж', гарниране на основните цвета. От тях и сини. Не се знае дали ще има, но дори да има ме притеснява това, че те са повече зелени - стебла, листа, и съвсем малко синьо дребничко по края. Освен евентуално да взема от тях, да ги ошмуля от листата, за да няма много зелено и да ги добавя към белите цветя (които най- вероятно ще купя) колкото да има някаква кореспондеция с другите сини неща.
Друга възможност е да сложа лилави цветя, но не ми се иска. Лилави се намират, но аз синьо исках.

Вижте на какви идеи попаднах:

Не ме изкефиха и не бих ги приложила, но не бях виждала до сега и може на някой идеята да му допадне и да му дойде на място.

Ама стига с тез'  хортензии бе хора!  Simple Smile Толкова много ги харесвам! Твърде скъпи са ми, ако изобщо ги има.

# 688
  • Австрия
Ами.. не съм била от няколко години в родината, а пък и в магазин за цветя - никак  Blush

Но хортензии, вярвам, ще могат да се намерят сега. Аз толкова ги харесвам... двора на баба бе пълен с тях, та и особено мил емоционален заряд има в тях  Heart Eyes Аз съм За! - особено тези, които са хармония между лилаво, светло синьо и лек виолетов дъх...

Ще дадат обем, височина, а и могат да бъдат комбинирани с нещо ситно, бяло, елегантно..

Последна редакция: ср, 26 сеп 2012, 13:49 от DimS.

# 689
  • Банкя
Може да боядисаш бели рози като ги потопиш в синя боя.Да не е много силна ,че да не се оцветят листата.Сладкарска боя може да използваш.Или просто пусни свещите в чаши със  синя вода да плуват.

Общи условия

Активация на акаунт