Подготвителните модули на СМГ "Паисий Хилендарски"

• 164 339
  • 953
  •   1
Отговори
# 150
От сайта на СМГ:

СЪОБЩЕНИЕ ЗА РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦАТА, ПОСЕЩАВАЩИ КУРСОВЕТЕ ПО МАТЕМАТИКА В СЪБОТА

Уважаеми родители,

За ваше улеснение и за по-добра организация от 12.11.2011г. ,изчакването на децата след завършване на съответния курс ще става в двора на училището.Входът от към улица"Искър" ще бъде отворен!

# 151
  • София
Фран Джонсън, много сложен взе да става разговора с теб. Аз моята равносметка си я направих още в средата на учебната година, още тогава видях проблема в курса  и го споделих тук. Ние не сме и се натискали за СМГ, признавам си, просто търсехме курсове за състезателна математика, каквито няма в кварталното училище.

А не можеш да ме убедиш, че дете, което винаги е много много напред в класирането на състезанията, няма да влезе в СМГ. Ясно е , че може и да се представи зле един път, но благодарение на новия правилник за прием, такъв проблем вече няма.

Да не спорим вече. На мен идеята ми беше, че няма идеален преподавател, децата са различни и родителите трябва да решат сами дали да ги подготвят у дома допълнително. Споделих и че с Тодорова трябва да се внимава, ако детето не е прилежно. За Златилов знам, че е същото, и той си работи с будните деца, а другите си преписват.
За Гигова знам, че ако дете не участва в часа, се обажда на родителите да го обсъдят. За Петя Тодорова също съм забелязала, че си знае децата и обръща внимание на пропуските им.

# 152
От сайта на СМГ:

СЪОБЩЕНИЕ ЗА РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦАТА, ПОСЕЩАВАЩИ КУРСОВЕТЕ ПО МАТЕМАТИКА В СЪБОТА

Уважаеми родители,

За ваше улеснение и за по-добра организация от 12.11.2011г. ,изчакването на децата след завършване на съответния курс ще става в двора на училището.Входът от към улица"Искър" ще бъде отворен!

Стига бе! Не мога да повярвам. Миналата седмица на СМТ вътрешно бях убеден, че някое дете ще получи сериозни травми в ужасяващия хаос. Повече от година се чудя що за идиотизъм е да се отваря само този вход откъм малката улица и да не се използва значително по-широкия през двора.
От една страна, дразнещо е, че им трябваше толкова време за да се вземе елементарно решение, касаещо не само комфорта, но и безопасността, но от друга - важното е, че все пак е взето. Браво.

# 153
  • София
Входът откъм улица Искър е откъм двора ли?

# 154
Входът откъм улица Искър е откъм двора ли?

Има карти, които биха отговорили на въпроса ти!

# 155
  • софия
Като се сетя за лудницата на Черноризеца не мога да не отбележа случка която се разигра пред очите ми.Един от татковците буквално седна в скута на друг мъж и го притисна на предният капак на колата само и само вторият да не прескочи огражденията и да се пререди  Joy .Такава опашка от три колони от двете страни на вратата не бях виждала  newsm78.Всяка събота сутрин преживявам ада с търсене на място за паркиране и след това чудене къде да го изчакам.Варианта с чакането в двора ми харесва.

# 156
А не можеш да ме убедиш, че дете, което винаги е много много напред в класирането на състезанията, няма да влезе в СМГ. Ясно е , че може и да се представи зле един път, но благодарение на новия правилник за прием, такъв проблем вече няма.

Споделих и че с Тодорова трябва да се внимава, ако детето не е прилежно. За Златилов знам, че е същото, и той си работи с будните деца, а другите си преписват.

Първо, съмнявам се каква част от софиянчетата, които редовно са по първите места на състезанията, не ходят на курсовете в СМГ. Вероятно само такива, които ходят на друг вид уроци. Но дете, което се готви само, не може да печели олимпиади. Вервай ми Naughty

Да намираш кусури и на Златилов вече е нагло. Това е един от най-уважаваните преподаватели все пак. И не е негова вината, че някой не внимава или само преписва. Школите в СМГ се водят доста академично, едва ли не като в университет. А в университета някой преподавател някога да се е грижил дали студентите внимават? Разбери, че това не е задължително обучение като в училище и целите и методите са различни. Учителите са там да преподават, а не да са пъдари.

# 157
  • София
Според мен първият пробен е декември и сигурно на 17ти.
На 27.11.2011г.-тренировъчен тест по математика за 3,4 и 7 клас!! -сайта на СМГ

# 158
  • София
Споделих и че с Тодорова трябва да се внимава, ако детето не е прилежно. За Златилов знам, че е същото, и той си работи с будните деца, а другите си преписват.
Да намираш кусури и на Златилов вече е нагло. Това е един от най-уважаваните преподаватели все пак. И не е негова вината, че някой не внимава или само преписва. Школите в СМГ се водят доста академично, едва ли не като в университет. А в университета някой преподавател някога да се е грижил дали студентите внимават? Разбери, че това не е задължително обучение като в училище и целите и методите са различни. Учителите са там да преподават, а не да са пъдари.
Не мисля, че някой търси кусури на който и да е. ЕйМиМи казва, че при тези преподаватели не можем да разчитаме само на курса и трябва да проверяваме дали всичко са разбрали децата и да дообясняваме ако се наложи, за което аз й благодаря. Всички мнения на родителите, чиито деца са минали курса са полезни за нас, които тепърва се захващаме с него.

# 159
  • София
Знам две деца, които са все първи по състезанията и не ходеха на курсове в СМГ миналата година. Едното влезе на едно от първите места, другото дори не кандидатства. Но не се заблуждавайте, че и с вашите ще е така.

Следете резултатите от тренировъчните изпити, и ако има пропуски, помагайте им. Ако не са ви ясни задачите, питайте тук, има много мами, които могат да помогнат с начините за решаване.

Черна станция, на обичаните тук Златилов и Тодорова не търся кусури, казвам си мнението за тях като за учители на 10 годишни.  Един преподавател е добър, ако може да заинтригува учениците и да им поднесе правилно материала. Не виждам какво може да помогне на 4токласник някой велик математик, който просто решава на дъската диофантово уравнение. Това и аз мога да го правя.

# 160
  • Sofia
Един преподавател е добър, ако може да заинтригува учениците и да им поднесе правилно материала.
Донякъде си права  Peace. Има преподаватели , които работят само с напреднали деца. Те вървят напред , обясняват , и който разбрал - разбрал.
 Именно това са учителите , които са най-търсени. Предполага се , че състезатели стават тези деца ,на които математиката им идва отвътре и просто имат нужда от знания.
 За съжаление в групите има доста деца , които ходят там само заради родителите си. Може би затова учителите посвещават времето си на тези , които имат желание и талант.
 Имам 4 годишен опит с курсове по математика и наесен , живот и здраве започвам пак  Wink

# 161
Черна станция, на обичаните тук Златилов и Тодорова не търся кусури, казвам си мнението за тях като за учители на 10 годишни.  Един преподавател е добър, ако може да заинтригува учениците и да им поднесе правилно материала. Не виждам какво може да помогне на 4токласник някой велик математик, който просто решава на дъската диофантово уравнение. Това и аз мога да го правя.

Пак повтарям - по идея тези курсове не са за деца, които имат нужда някой да ги заинтригува. Тези курсове са за вече заинтригувани деца. А че родителската амбиция ги е направила на курсове за кандидатстване не е вина на СМГ. Само допреди 5 години човек можел да си запише детето при Златилов даже и по средата на годината. Тази истерия е от скоро.
А след като се прових открих, че некадърният Златилов може да се похвали, че негово дете е прието в СМГ без изпит на двойно основание - спечелило е два от турнирите, даващи право на влизане без изпит.

# 162
  • София
Е, къде прочете, че е некадърен Златилов? Много го уважавам още от моите ученически години. Откак съм го родила мойто първото, си мечтая да го запиша при него на курс.
За истерията, мога само да кажа, че набор 1997 е много по-малък от 2000 и преди 3 години едва ли е имало повече от 200 деца на курсовете.

# 163
  • софия
Пробният изпит за 3 ,4 и 7 клас е на 27.11.2011г в СМГ от 09.00ч .Записване за него в канцеларията до входната врата.Предупреждават да се води детето в 8.30ч.

# 164
Заплащането на втори модул по банков път:

http://smg-bg.info/index.php?option=com_content&view=section … 13&Itemid=181

Общи условия

Активация на акаунт