Подготвителните модули на СМГ "Паисий Хилендарски"

• 164 067
  • 953
  •   1
Отговори
# 555
въпросния рейтинг само на място в СМГ ли може да се види? защото срока за възражения е 1.06.2012. в сайта нищо.

Да и няма да го публикуват в сайта. Хубаво е да се види, особено за децата, които са се записали с две, а не с трите си имена на някое състезание.

# 556
  • София
въпросния рейтинг само на място в СМГ ли може да се види? защото срока за възражения е 1.06.2012. в сайта нищо.

Да и няма да го публикуват в сайта. Хубаво е да се види, особено за децата, които са се записали с две, а не с трите си имена на някое състезание.
Дано се намери някой добър човек с фотоапарат да снима Simple Smile
На мен ми е невъзможно да стигна до СМГ през деня. Ако, все пак, никой не го качи до утре, в петък рано сутринта ще се вдигна дотам и ще снимам.
Всъщност 1.06 се включва в срока, нали?

# 557

Дано се намери някой добър човек с фотоапарат да снима Simple Smile
На мен ми е невъзможно да стигна до СМГ през деня. Ако, все пак, никой не го качи до утре, в петък рано сутринта ще се вдигна дотам и ще снимам.
Всъщност 1.06 се включва в срока, нали?

Да!

4.Срок за възражения по допуснати грешки /имена и точки от състезанията/ в рейтинга до 01.06.2012г. включително.

# 558
моя приятелка намина преди малко в обедната почивка, качен е рейтинга долу. Поне при нас имената са ОК, само, не ми е ясно как ще си проверим точките, като СМГ ги изнасят.

# 559
моя приятелка намина преди малко в обедната почивка, качен е рейтинга долу. Поне при нас имената са ОК, само, не ми е ясно как ще си проверим точките, като СМГ ги изнасят.

Моят младеж е участвал само в Кенгуруто и поне за него са дадени точките, а не рейтинга (т.е. преобразуваните точки по формулата). Предполагам, че за останалите състезания също са дадени получените точки, а не преобразуваните.

P.S. За Кенгуруто мисля, че са правили copy/paste от официалния файл, защото името му е заедно с променения фон (както е във файла за предложените за национален кръг), така че там едва ли има грешка.

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 13:03 от inatbg

# 560
И резултатите от последната тренировка за 4 клас: http://smg-bg.info/images/stories/rez-4kl-20.05.2012.xls

# 561
  • София
Моят младеж е участвал само в Кенгуруто и поне за него са дадени точките, а не рейтинга (т.е. преобразуваните точки по формулата). Предполагам, че за останалите състезания също са дадени получените точки, а не преобразуваните.

P.S. За Кенгуруто мисля, че са правили copy/paste от официалния файл, защото името му е заедно с променения фон (както е във файла за предложените за национален кръг), така че там едва ли има грешка.

Това, което е изнесено като информация са точките на децата от различните състезания, а не изчисления рейтинг.

Относно затъмненията - от бързия поглед, който хвърлих, останах с впечатление, че са затъмнени имената на тези деца, които нямат участия в поне три състезания.

Елл, съжалявам, че не писа по-рано да проверя и за твоя син. Тази сутрин, като минах през СМГ се бях заредила с фотоапарат , но се отказах да снимам. Реших, че при такъв дребен шрифт няма да се чете, ако снимам по няколко страници накуп, а не ми се занимаваше да щракам всички тези листи един по един.
Списъците са изнесени във фойаето по азбучен ред и включват всички деца, участвали поне в едно от състезанията. На една страница са може би имената с резултатите на около 50 деца, описани с много дребен шрифт /имаше един по-възрастен господин, който разглеждаше списъците с лупа  Mr. Green/, през ред по-слабо или по-силно затъмнени, в зависимост от участията в състезанията или бог знае какво. Най-добре е човек да провери на място.

# 562
  • София
...Поне при нас имената са ОК, само, не ми е ясно как ще си проверим точките, като СМГ ги изнасят.

Какво по-точно се пита?  Thinking

# 563
Това е подходящ момент да споделя, че откакто почнах да се интересулам от това училище, все по-малко ми харесва. Сайта им е много зле, информацията там закъснява много, а ръководството не ще да си мръдне пръста за елементарни неща, като качването на информацията.
Четох в друга тема, че сградата, тоалетните и стаите им са доста зле. Имаме и познат петокласник там, на много странни неща за учителите и учебния процес се наслушах. Всичко това говори, че за училището се грижат лошо. Май единственото привлекателно нещо за мен остава средата от подбрани умни и амбициозни деца.

Всъщност аз не бих давала толкова лесно вяра на слуховете за странните неща. Не, че няма трески за дялане, но не е толкова зле. Все пак в един випуск има 120 деца, а се оплакват 5 или най-много 10. Може да има и учители чешити, с които не всяко дете може да свикне, но има и преподаватели на супер ниво, да не изреждам. Освен това никога не трябва да се вярва 100% на дете, което иска да се оправдае за нещо. Ти може да си забравила, но аз много добре помня случки с мои съученици от основното училище. Изпитват го на дъската, учителката му тегли думите с ченгел, насочва го, подсказва му, той мънка и мучи и накрая с триста мъки двамата заедно успяват горе долу да развият темата. Оценката естествено не е 6, а 4. Обаче вън пред родителите се почва "Аз всичко си казах, ама тя ме е нарочила и затова ми писа толкова" Wink
Иначе без съмнение тоалетните са много зле. Чиновете също. Сайтът е плачевен (дали са длъжни да качват рейтинги вече е друга тема). Обаче в едно училище все пак главното са средата и учителите по главните предмети, а не тоалетните и сайтът. Който мисли другояче може да избере частно училище. Записването в СМГ съвсем не е задължително.

# 564
И резултатите от последната тренировка за 4 клас: http://smg-bg.info/images/stories/rez-4kl-20.05.2012.xls

Според списъка са се явили под 300 деца. Мисля че в предните пробни изпити бяха доста повече.

# 565
  • София
Цитат
Според списъка са се явили под 300 деца. Мисля че в предните пробни изпити бяха доста повече.

Миналия път са били 321 деца. Някой от децата не са се явили, включително и тези, които имат привилегията да влязат без изпит в СМГ. Има и деца в рейтинга на kod.bg които изобщо не ходят на пробни. Може би те се явяват само на състезания, но не им е цел СМГ. Миналата година, колко деца са кандидатствали?

# 566
  • София
Миналата година, колко деца са кандидатствали?

Откакто следя изпита:
2009 - 507 деца
2010 - 641 деца
2011 - 591 деца

Но моята логика винаги е била - не ме интересуват след нас дали ще са 500 или 1000,
важни са онези първи 100 Simple Smile

# 567
  • София
Снимах рейтинга. Първият лист е излязал размазан, на другите горе-долу се вижда.  Незнам дали не е по-лесно да се отиде дотам, вместо да отваря и търси страница по страница.
А колко по-лесно ще е да го качат.... То е ясно, че не са длъжни, но защо да не съдействат на родителите, след като за самото качване не е нужно кой знае какво усилие или познания.

Резултатите от изпита на 23 дали ще ги качат?

# 568
Има и деца в рейтинга на kod.bg които изобщо не ходят на пробни. Може би те се явяват само на състезания, но не им е цел СМГ. Миналата година, колко деца са кандидатствали?

Тъй като ние сме в тази категория  Simple Smile искам да помоля, от чисто, но здраво любопитство  Wink някой да каже условието на зад.18 от последния пробен изпит. Видях, че при нея отговорите на децата варират страшно много и ми стана интересно какво и е толкова сложното на тази задача  Laughing Благодаря предварително   bouquet

# 569
Има и деца в рейтинга на kod.bg които изобщо не ходят на пробни. Може би те се явяват само на състезания, но не им е цел СМГ. Миналата година, колко деца са кандидатствали?

Тъй като ние сме в тази категория  Simple Smile искам да помоля, от чисто, но здраво любопитство  Wink някой да каже условието на зад.18 от последния пробен изпит. Видях, че при нея отговорите на децата варират страшно много и ми стана интересно какво и е толкова сложното на тази задача  Laughing Благодаря предварително   bouquet

На коледния концерт на СМГ участие взеха 40 ученика, на пролетния - 35 ученика, а на есенния - 30 ученика. Двама от учениците за участвали и на трите концерта. Следните ученици са взели участие точно на по два концерта: на коледния и на есенния - 4, на коледния и на пролетния - 3, а на пролетния и есенния - 6. Какъв е броят на учениците, взели участие в поне един от трите концерта?

Последна редакция: чт, 31 май 2012, 18:53 от inatbg

Общи условия

Активация на акаунт