Автоимунен тиреоидит на Хашимото (20)

• 73 445
  • 723
  •   2
Отговори
# 600
Здравейте момичета 

Новите ми резултати са: 
  TSH 0.545uU/l      -        0.27-4.20

Преди 45 дни резултата ми беше 2,5  ,  с хипофункция съм и приемам еутирокс , а сега нещата май са се променили , борим се за бебче а този резултат пречка ли е ?

Не, не мисля, че е пречка, явно дозата на Еутирокса ти е дошла в малко повече, ще я намалят и ще стигнеш желаните ст-сти ТСХ. Но посети своя ендокринолог не отлагай нещата и не се шашкай, вс е наред  Hug
Peace
Ех че хубаво е, когато се прочете за намаляне на доза! Hug
Знаем, че трябва да е около 1-ца, но дори и този резултат има вероятност да счетът за нормален. Hug Май и Дездемона имаше зелена светлина на такъв резултат?!
И дано да е така! Hug

# 601
Здравейте момичета 

Новите ми резултати са: 
  TSH 0.545uU/l      -        0.27-4.20

Преди 45 дни резултата ми беше 2,5  ,  с хипофункция съм и приемам еутирокс , а сега нещата май са се променили , борим се за бебче а този резултат пречка ли е ?

Не, не мисля, че е пречка, явно дозата на Еутирокса ти е дошла в малко повече, ще я намалят и ще стигнеш желаните ст-сти ТСХ. Но посети своя ендокринолог не отлагай нещата и не се шашкай, вс е наред  Hug
Peace
Ех че хубаво е, когато се прочете за намаляне на доза! Hug
Знаем, че трябва да е около 1-ца, но дори и този резултат има вероятност да счетът за нормален. Hug Май и Дездемона имаше зелена светлина на такъв резултат?!
И дано да е така! Hug

Оооо Мереленда   bouquet  Hug аз обаче, не съм лекар затова най-добре и бързо при ендото!  Той ще каже така ли е и как да е!:hug:

# 602
Да де, затова и писах :
Цитат
има вероятност да счетат за нормален.
Докторите да сметнат за такъв! Hug

# 603
Здравейте на всички Hug
Желая ви от все сърце по скоро да достигнете желаните резултати Hug
Извинявам, че нахлувам в темичката ви, но тотално се обърках от толкова четене и тъй като имам всички симптоми(без сърцебиене) от първа страница реших да помоля вас за помощ Praynig
Съвсем случайно правих ехография профилактично и заключението е дребни кисти 2-3мм в двата лоба. Това ме накара да се замисля на всички останали симптоми, които доскоро отдавах на ежедневното напрежение, децата, умората. Ендокринолога каза, че има съмнения за понижена функция, но ми пусна само TSH,  резултата е: 2.38mlU/ml  референтни граници 0,27-4,20,a аз си направих и FT3, резултат 7,90pmol/l,референтни 3.1-6.8 и FT4-16,20pmol/l,референтни 12.0-22.0. Имам час за следващата седмица, ако може да ми кажете да пускам ли допълнителни изследвания, какво значи леко завишения ФТ3, другите явно са в норма? Възможно ли е,ако имам анемия(хемоглобина ми е 95,а желязото 3 и нещо, при минимум 7(не е пред мен изследването в момента) да оказва някакво влияние на жлезата? Благодаря ви предварително  bouquet

# 604
Аз само бих те посъветвала да посетиш ендокринолога и да не го мислиш предварително. Резултата няма да коментирам, а само ще спомена, че има доста състояния на щитовидната жлеза. Някои преминават в хиперфункция, други в хипофункция, някои преминават и през двете и се лекуват за 2-3 месеца, някои са временни състояния, които не изискват и лечение или изискват само проследяване и още, и още видове, които само ендокринолог може да определи след преглед и лечение. А може и да не се наложи и лечение, а проследяване.
Според мен хормоните са достатъчни за първоначално изследване. Ако той прецени ще ти поиска и други след като ги види.
Принципно се пускат ТСХ, ФТ4 и ФТ3 и ако има изменения ендокринолога вече ще ти каже какво и що да си пуснеш още.

# 605
petia_05,
Не се притеснявай излишно. Важно е, че си открила проблема и с консултация при ендокринолог, ще реагирате адекватно. За контракциите и болките -трябва и много много да почиваш, т.е. да лежиш. Миналата ми бременност мина много тежко в това отношение от начало с болезнени контракции, чудна миома и хормони, който чак в края влязоха в норма, при много висока доза лекарство. ТСХ писала съм беше стигало и 8. Имам чудно здраво и активно и умно момченце:))) Така че, моля ви момичета, разбира се, че има определени рискове, но наистина всичко е индивидуално. Казвали сме и друг път колко жени здрави раждат деца с проблеми, поради различни стечения на обстоятелствата или генетичи проблеми за които не знаят. Всичко може да се случи на всеки. Важно е да се реагира след като се знае, че има проблем.

И сега по-добре да не ви споделям за препятствията през които минавам, но имам вярата че всичко ще е наред:)

lariva - най-добре ние да не гадаем, лекарят ще прецени от какви изследвания имаш нужда и имаш ли, и ще прецени какво да предприеме.

За котешкия нокът - майката на моя приятелка след две операции на възли на щитовидната жлеза и при появата а трети, реши да пие котешки нокът - имало значение обаче дали е корен или цвят и след няколко месеца на прегледа не го намерили. Нямам представа дали е възможно да изчезне по други причини, но така или иначе не се е налагало да я режат отново.

Поздрави и без паника:)

bouquet

Последна редакция: сб, 15 окт 2011, 12:28 от PIPILOTE

# 606
Благодаря ти! Аз за корен се интересувам! Hug
Много добра новина за майката на приятелката ти! Grinning

# 607
  • В най - голямото село
В сряда си пуснах хормони:

МАТ - 96,7
ТАТ - 15
ТСХ - 2.5
ФТ4 - 7.5
ФТ3 още не е готов, защо само той се бави толкова  newsm78

# 608
  • София
А какви са реф. ст-ти?

# 609
http://www.sibir.bg/index.php?page=displayTopic&id=2560&tid=32310 линк с интересно инфо за ЩЗ, може и да сте го чели, но аз намерих и някои неща дето не съм  Mr. Green

# 610
# 611
borspa много интересен сайт, благодаря ти  Peace  Hug

# 612
Здравейте ,момичета  bouquet
В петък бях на преглед при ендокринолог
ТСХ-13,34 /0.4-6.0/но въпреки ,че пия Еутирокс  от шест месеца не се чувствам добре.От лекарството получавам страничните действия.Казах на лекарката ,че повече не мога да го пия.
ИИИИИИ познайте какво ми каза тя: Има по-хубаво лекарство,но трябва да си го вземеш от Гърция.
Щях да получа удар от щастие newsm44 newsm44 newsm44 представяте ли си имало и много по-хубави лекарства ,но в чужбина(аз го знаех де)но не и ,че има за Хашимото с такова впечатление ме оставиха лекарите ,а и всички вие пиете Лтирокс или Еутироксин.
Сега съм пуснала връзки на всякъде за да си го внеса от Гърция.Трудно ми е и е доста скъпо ,но съм щастлива крепи ме надеждата ,че отново ще се чувствам добре .Лекарството се казва LIOTHYRONIN(T3) ето вижте гоhttp://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=http://dailymed.nlm.nih.gov/dailymed/drugInfo.cfm%3Fid%3D10973&ei=OOGbTrLcLo2f-wa2lOziBQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=5&ved=0CEIQ7gEwBA&prev=/search%3Fq%3Dliothyronine%2Bsodium%2B25%2Bmcg%26hl%3Dbg%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:bg:official%26channel%3Ds%26biw%3D1024%26bih%3D578%26site%3Dwebhp%26prmd%3Dimvns

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 11:35 от sesil22

# 613
Сеси тази връзка не е активна, т.с чудя се, как да я видим съответно и лекарството? А, за ст-ста на ТСХ при теб мисля, че си предозирана от Еутирокса  ooooh! От колко време го приемаш? И първоначално каква беше ст-ста ти на ТСХ?
Аз, искам да ви помоля, мили мои, "пак" да ми стискате палчета, че смятам утре сутрин да ида да ме боднат пак за едно ТСХ за пробичка, ама нещо съм се сдухала и много-много ме е страх, този път каква ст-ст ще видя  Sick

# 614
Съжалявам момичета ,но не се получава връзката която изпращам.Напишете го в гугъл и ще прочетете ,има доста статии за лекарството.

Общи условия

Активация на акаунт