Автоимунен тиреоидит на Хашимото (20)

• 72 558
  • 723
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
Здравейте!На моя близка преди 2 год.и откриха Хашимото,но тя отказва да приема хормони,напълня доста/към 20кг/.Интересува ме какви може да са последствията от ,,ината и,, и на вас,които приемате хормони как влияе в/у килограмите....Бъдете здрави!

# 61
Здравейте!На моя близка преди 2 год.и откриха Хашимото,но тя отказва да приема хормони,напълня доста/към 20кг/.Интересува ме какви може да са последствията от ,,ината и,, и на вас,които приемате хормони как влияе в/у килограмите....Бъдете здрави!

Здравей Doli  Hug съжалявам за твоята позната, но има разл случаи и съотв последствия в случай на нелекуване на състоянието и ... В смисъл, аз съм с Хипер функция на ЩЗ (ниско ТСХ) и не съм качила нито сега след ремисията кг, нито преди започване на лечението, нито 8 месеца след него ...
А иначе в темата болшинството от момичетата са с Хипо функция т.с високи ст-сти на ТСХ и имаха проблеми откъм кг (но смятам, че те са по-малкото зло отколкото др негативни последици върху сърцето и др органи вследствие на нелекуване на проблема) но, по някакъв начин се справят с тях с лек спорт или с подходяща диета напр 90 дневната.

# 62
  • Sofia
Благодаря за отговора  bouquet

# 63
  • София
Kогато ми откриха Хашимотото бях напълняла с няколко килограма, нетипично за мен, защото винаги съм била доста слаба. ТСХ ми беше завишено, но бързо влезе в граници. След това забременях и качих над 25 килограма, не знам дали има връзка. Сега се боря, имам още около 7 за сваляне.

# 64
  • София
След това забременях и качих над 25 килограма, не знам дали има връзка. Сега се боря, имам още около 7 за сваляне.
Евилче,едва ли, аз качих само 10 и ги свалих седмица след раждането-5 в болница и 5 веднага след това.

# 65
  • София
Магнитче, завид! Аз бая си хапвах де, сега ми излиза през носа.

# 66
Здравейте мацки! Знаете ли нещо относно стимулацията с Клостилбегит когато има хипофункция на щитовидната? Гинекологът ми изписа да пия клостилбегит а в листовката пише да не се пие ако има проблеми с жлезата. Попитах го-той каза да се посъветвам с ендокринолога си, но някак ми е неудобно да звъня на Начев само за 1 въпрос. Иначе ТСХ последно беше 1.63. Ако някой знае нещо по въпроса ще съм благодарна Simple Smile))

# 67
  • София
The Flower   няма не ти е удобно,седни намести се да ти е удобно и се обади на Начев  Mr. Green не се шегувам,обади му се Simple Smile аз скоро му звънях дали мога да си използвам йодасепт  Mr. Green

# 68
 Laughing Магнитче, голяма си скица! Слушам и изпълнявам! Аз за йодасепта не сметнах за нужно и си го плесках по ранените крака Wink ама за клостилбегита ми се струва по-сериозно, че ше зема да се престраша, още повече като имам подкрепа  Blush
Поздрави за теб и малкия мъж!

# 69
  • Пловдив
Момичета, хайде и аз да се разпиша с нещо по-конкретно-днес си пуснах ТСХ и резултата е 1.350, доволна съм,но се притеснявам като застудее да не започне да скача хормона,че аз откакто съм на Л-тироксин съм на една и съща доза /75 мг. не отидох за лятна доза,че започнах процедура ИКСИ/. Та, засега мисля да не ходя при доктор Начев, че предполагам,че ще ме остави на същата доза,но от друга страна се надявам след някой друг месец да стартирам нов опит и дано не ми изиграе някой номер ТСХ-то. Hug

# 70
Момичета, хайде и аз да се разпиша с нещо по-конкретно-днес си пуснах ТСХ и резултата е 1.350, доволна съм,но се притеснявам като застудее да не започне да скача хормона,че аз откакто съм на Л-тироксин съм на една и съща доза /75 мг. не отидох за лятна доза,че започнах процедура ИКСИ/. Та, засега мисля да не ходя при доктор Начев, че предполагам,че ще ме остави на същата доза,но от друга страна се надявам след някой друг месец да стартирам нов опит и дано не ми изиграе някой номер ТСХ-то. Hug

Gugito Hug  много хубава  ст-ст на ТСХ  Hug Аз също, тия дни ще пускам ТСХ и Трак иии дано, дано  Praynig пък тоя път ме изненада това ТСХ и мен  Confused с една такава страхотна, като за старт на ИКСИ стойност   Peace

# 71
Стискам палци, desdemona  Hug
Магнитче, какво се случи с твоя щур хормон, нещо не съм в час.

# 72
Аз май досега не съм писала в новата тема. Е, записвам се Grinning

# 73
  • София
Стискам палци, desdemona  Hug
Магнитче, какво се случи с твоя щур хормон, нещо не съм в час.
Амиииииииии скокнал е...към 50 дни след раждане беше ок, ама сега 3 месеца след раждане скокна на 2.96,утре съм при Начев..да видим...аз толкова високо ТСХ не съм имала откакто си открих проблемът с щитовидната или м.1.1010г.

# 74
срам ме е от кога не съм писала! добре дошли на новите попълнения - в сигурни ръце сте:)
лаленце, благодаря за новата темичка.
аз да си кажа, че бебока ще е момченце.
гугито, във връзка със сезона, моето тск така и не се промени и не ми смениха дозата.

the flower, по време на стимулация с клостил...... и с други това, което се получава, е че се повлиява тсх няма смисъл да се изследва защото резултатът ще е повлиян . т.е. ако го изследваш кажи на начев, от кога си на стимулация - ако си спомням добре искаше да мине месец или два, за да отчете правилно резултата. но най-добре си го питай него.

магнитче, ти докато бременееше колко често изследваше тсх?

прегръдки на всички!

Общи условия

Активация на акаунт