Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява Хашимот?
Какви са причините за повишената TSH?
Какви са симптомите на повишено TSH и хипертиреоидизъм?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява Хашимот?
Хашимото е автоимунно заболяване, при което имунната система атакува щитовидната жлеза, възприемайки я като чужд обект. Това води до постепенно увреждане на щитовидната жлеза и намаляване на производството на хормони. Симптомите включват умора, наддаване на тегло, студени ръце и крака, суха кожа, бавен сърдечен ритъм и други. Лечението обикновено включва приемане на синтетични хормони за заместване на тези, които щитовидната жлеза не произвежда достатъчно.
-
Какви са причините за повишената TSH?
Повишеното ниво на TSH (тиреоидно стимулиращ хормон) може да бъде причинено от различни фактори като стрес, преумора, големи физически натоварвания и хормонални промени, включително бременност. В случаи на Хашимото, автоимунното заболяване може да доведе до хипотиреоидизъм, който също може да предизвика повишено ниво на TSH.
-
Какви са симптомите на повишено TSH и хипертиреоидизъм?
Симптомите на повишено ниво на TSH включват умора, нервност, тревожност, сърцебиене, трудности с концентрацията, загуба на тегло, проблеми със съня и др. Важно е да се консултирате с лекар за диагноза и лечение. Симптомите на хипертиреоидизъм могат да включват запъхтяване, нервност, повишен апетит за сладко и други неврологични симптоми. Важно е да наблюдавате симптомите и да се консултирате с лекар, ако сте притеснени.
-
Какво представлява ехографията на щитовидната жлеза?
-
Какви са причините за високи нива на пролактин?
Чака те сериозно приключение, прекрасно е и се наслаждавай на всеки момент, щото, честно казано, през повечето време хич не е лесно
и дай Боже всекиму такава радост! Лека бременност и едно/две живи и здрави бебчета на финала! 

.
,накратко разпита ме за симптомите и си водеше записки след това ми направи ултрашал и ми каза,че ЩЖ е малко увеличена и имам 2-3 вьзела,но не коментира нищо с мен,което ме учуди.След това ме изпрати в лабораторията да дам крьв и да си взема от регистратурата час.Попитах за кога ще са готови резултатите и те ми отговориха след около 2-3 седмици.От регистратурата ми дадоха час за 9.11.2011 в 11:00 часа .Нищо друго,нямам изписани медикаменти
(особено това с "2-3 възела"
) Аз не бих била чак толкова обезпокоена на твое място, щом докторът е преценил, че може да се изчака, значи има основание.