Интересни книги в електронен вариант

• 231 267
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Не искам да съм груба,но не знам защо толкова се оплаквате от пдф формата.Включих си Аби Файн Рийдъра,оставих си го да работи преди малко и вече Изворът е готов.Чете се идеално.И не,не съм супер компютърно грамотна.Използвам си една програмка и всичко ми е наред.Просто човек трябва да се запознае с нея и след това ще види,че няма нужда от мрънкане Peace

Изворът в txt формат http://dox.bg/files/dw?a=47c25b8061
Калибрито съм я изтрила,затова не съм ви я направила в моби.

# 511
  • Ямбол
....Просто човек трябва да се запознае с нея и след това ще види,че няма нужда от мрънкане Peace
...
Явно не познаваш удобството да четеш други формати.
Да, ние познаваме програмите, но искаме да четем нормално, не някакъв нахвърлян гол текст.
Тези, които подготвят книгите в Читанка, след като минат книгите с твоята предложена програма, след това ги обработват, ето виж как: SFB. Този формат се прави ръчно, няма такава програма, която да го направи. Когато намериш програма да обработва така, пак мини да се обадиш.

# 512
Не искам да съм груба,но не знам защо толкова се оплаквате от пдф формата.Включих си Аби Файн Рийдъра,оставих си го да работи преди малко и вече Изворът е готов.Чете се идеално.И не,не съм супер компютърно грамотна.Използвам си една програмка и всичко ми е наред.Просто човек трябва да се запознае с нея и след това ще види,че няма нужда от мрънкане Peace
Това всеки го знае, но имаш късмет че сканът е що-годе добър, познай какво се получава, ако не е или е сниман текст. Joy

Последна редакция: ср, 29 май 2013, 12:46 от Katrine

# 513
Лятна буря, благодаря за линка. Peace
Свалих книгата на четеца, прелистих я, ами много добре изглежда. Grinning Всичко се чете идеално.
Може и причината да е, че е сканирана добре, знам ли...
Благодаря още веднъж.

# 514
Аз съм от хората, за които също няма значение формата
Достатъчно благодарна съм за свалените безплатно книги, че да ги чета и без допълнителните функции. Също така си ги конвертирам в подходящия формат без проблем.
Иначе да, по-пригледно е да се указва линка към кой сайт води, и какъв формат е книгата. Но подобни неща не е лошо да се оформят като някакви правила в началото на темата.

# 515
  • София

Браво на теб  Simple Smile

Някои читатели, обаче, предпочитаме да ползваме активно съдържание, бележки под линия и т.н. Да не говорим пък, че в зависимост от качеството на скана и шрифта на оригинала, понякога файн рийдъра се справя доста незадоволително.
И понеже ме обвиняваш в мрънкане (въпреки, че не искаш да си груба), ще подчертая, че знам какво говоря (пиша), тъй като неколкократно съм извършвала цялата процедура (от сканиране до форматиране) с книги от личната ми библиотека. За да се получи качествен краен резултат е необходимо поне едно пълно изчитане на текста. Не ми се навлиза в излишни подробности. Който се интересува, да изчете информацията в линка, даден от Лиляна.

Последна редакция: чт, 30 май 2013, 09:36 от моби

# 516
  • София
Нека всеки да ползва формата, който го устройва и е подходящ за четеца му. Просто помолих това да се уточнява, когато се дава линк към някоя книга. Не е трудно, а спестява време на четящите тук.  Hug

# 517
Нека всеки да ползва формата, който го устройва и е подходящ за четеца му. Просто помолих това да се уточнява, когато се дава линк към някоя книга. Не е трудно, а спестява време на четящите тук.  Hug

добре, че те виждам, да ти благодаря за препоръчаните "Птиците. Леденият замък....."

# 518
  • Пловдив
Момичета,не искам да влизам в никакви конфронтации.Просто досега всеки път,щом съм ползвала абито,не съм имала никакъв проблем.И с него си има бележки под линия,макар и да не се показват по най-перфектния начин Mr. Green Аз също си чета както от читанката,така и книги от амазон и не ми прави голямо впечатление какъв точно е форматът.Възможно е и да съм попадала на много добре сканирани книги,не знам.Доволна съм и ще продължавам да си ги чета така.
Запозната съм и с това как се редактират книги,но все още нямам толкова свободно време.С абито ме устройва Peace Вие си решавайте в какви формати да четете.Но аз ще продължавам да си защитавам пдф-а,че също става за четене Mr. Green

Изма,моля Wink И аз намирам конвентирането за сполучливо и скоро ще се захващам с Изворът Simple Smile

# 519
  • София
добре, че те виждам, да ти благодаря за препоръчаните "Птиците. Леденият замък....."

Радвам се, че ти е харесала! Hug

# 520
Нещо интересно от Ричард Леймън:Къщата на Звяра, Малкаса Пойнт, Плът и Нощно шоу. Форматът е пдф.

# 521
  • USA, Steak State
Нещо интересно от Ричард Леймън:Къщата на Звяра, Малкаса Пойнт, Плът и Нощно шоу. Форматът е пдф.

Благодаря!

# 522
Момичета,откъде сваляте в mobi-формат?Това е  единственото,което мога да свалям Embarassed

# 523
  • София
Момичета,откъде сваляте в mobi-формат?Това е  единственото,което мога да свалям Embarassed

Шоколадче, защо само *mobi можеш да сваляш?
Можеш да сваляш и други формати (*epub, *txt  например) и да ги преконфигурираш в *mobi.
Има програмки и он-лайн конвертори, чрез които може да направиш един формат в друг.
Мога да ти дам линк за един такъв он-лайн конвертор, който е много лесен за ползване, но чак довечера като се прибера вкъщи.

# 524

Шоколадче, защо само *mobi можеш да сваляш?
Можеш да сваляш и други формати (*epub, *txt  например) и да ги преконфигурираш в *mobi.
Има програмки и он-лайн конвертори, чрез които може да направиш един формат в друг.
Мога да ти дам линк за един такъв он-лайн конвертор, който е много лесен за ползване, но чак довечера като се прибера вкъщи.

Ето един http://www.2epub.com/

Общи условия

Активация на акаунт