Интересни книги в електронен вариант

• 231 282
  • 740
  •   1
Отговори
# 495

Не само да чете, може и да я изтегли. Опциите за теглене се появяват, когато преминеш с показалеца на мишката през реда на който е книгата и заглавието.
Сега линковете са достъпни, вчера водеха до празна страница. Peace

Съжалявам, ако спамя.  Simple Smile

Добавям една интересна книга за инвестицията в злато: The ABCs of Gold Investing: How to Protect and Build Your Wealth with Gold от Майкъл Косарес .

Последна редакция: пт, 24 май 2013, 11:33 от Katrine

# 496
# 497
  • София
Жълтите очи на крокодилите - тук

# 498
# 499
Запис в темата и да споделя, че "Изворът" на Айн Ранд е една от най-добрите книги, които съм чела. Виждам, че са дали линк за нея Peace

# 500
  • София
Имам молба- когато давате линк към книга, да уточнявате специфичния формат, ако няма избор на повече опции. Току-що си направих регистрация в торент сайт само за да установя, че "Изворът" на Айн Ранд е в PDF, който аз не ползвам. Peace

# 501
Може да си го конвертирате в друг формат.  Peace

# 502
  • София
Трансформирането на pdf (обикновено става дума за сурово сканирани страници) в друг формат, подходящ за електронен четец, изисква доста време, усилия и владеене на няколко програми, за да се направи качествено. Колкото по-обемна е книгата, толкова повече от гореизброеното се инвестира  Simple Smile
Според мен наистина е по-коректно да се упоменава формата  Peace

# 503
  • Пловдив
Може да си го конвертирате в друг формат.  Peace
Може, но .pdf е от форматите, които се конвертират най-трудно Peace Отделно ако изходният формат е .txt или .rtf, то при конвертиране в .mobi или .epub няма да има никакво подобрение на качеството (ще липсва форматирането, препратките и т.н.). Идеалният вариант е изходния формат да е .fb2 или .epub - от тях чрез Calibre се преминава във всички останали формати, като се запазва и цялостното оформление на ел.книга. Hug Peace

ПП. Моби, писали сме едновременно Mr. Green

# 504
  • Ямбол
Може да си го конвертирате в друг формат.  Peace
Всички знаем, че може. Но май някои все още не разбират разликата при това конвертиране, че е никаква. За четците форматите преди да са конвертирани, са пипнати специално и са поправени доста грешки. А ако искаме да се получи това, няма да има нужда да четем после готовия формат.
Затова в Читанка има ателие, в което доброволци поправят и подготвят книгите и след това ги пускат. Горките те, нима не знаят, че е толкова лесно? А? Как мислиш?

Във всяка тема го повтаряме това и все се намира някой пак да твърди, че може. Може, но не може.

# 505
Извинявайте,повече няма да се обаждам тук!  

# 506
Така е момичета..по коректно е да се уточни формата и от там нататък всеки да прецени за себе си дали да тегли или не,  сарказма който забелязвам в случая не е много на място..... добрия тон никога не е излишен.... Peace

# 507
Не разбирам защо се възмущавате толкова, аз просто казах какво къде има. Момичето преди да тръгне да се регистрира, да беше попитала тук, Лиляна попита и аз ѝ отговорих.
Тези книги, както Лиляна каза, отнемат много време да бъдат обработени. Особено за такива с над 800 страници, ще отнеме сигурно седмици. Една Война и мир, колко време я чакахме да се появи в Читанка.
Нека някой се пробва и ще рабере за какво става дума.
Досега не съм срещала Изворът онлайн, така че се предполага да е все още в "суровият" ѝ вид.

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 17:26 от Katrine

# 508
# 509

Общи условия

Активация на акаунт