Отговори
# 240
За това съм за баланса и незалитането в крайности- давам възможност да избере какво му харесва и дали изобщо му се занимава със спорт. До този момент само плуването е задържало вниманието му.

Абсолютно съгласна съм с това, както и с това:

Аз на спорта разчитам не само за здравето и за изразходване на енергия (зимата особено), но и за създаване на навици за дисциплина и спазване на правила, както и за развитие на умения да се трудиш за постиженията си. В спорта това е много важно и ако е добър учителят, детето лесно ще свикне, че дисциплината и усилията имат смисъл и дават резултат Simple Smile Особено ако е запалено по спорта.

Записах сина си на плуване, когато беше на 4,5 г. и досега продължавам да го водя. Цел- изразходване на енергия и подобряване на дисциплината. За късмет попаднахме на страхотна треньорка, строга и с индивидуален подход към всяко дете. Тази жена успя да накара синът ми, който трудно привиква към правилата, да я гледа в очите и да изпълнява всичко, което му казва. Един ден я попитах, как го прави, а тя ми отговори - "Просто синът Ви обича плуването". Отговорих й - " ...и Вас"
Колко простичко, нали? Отново стигнахме до желанията на децата и интересите им. Това в пълна сила важи и за образователният процес. Ако учебният материал бъде представян по начин, който да "грабне" децата и ако учителките намерят път към сърцето на всяко дете, резултатите, ще бъдат отлични.........Ох, май се размечтах  Rolling Eyes

# 241
  • В светлината на слънцето
Да, забравих - дисциплина и самодисциплина!  Peace Но наистина - балансът е много важен. Преди всичко бих казала.

# 242
Въобще не съм се замисляла дали иде реч за колективен/индивидуален спорт. Харесва му да рита топка, за мен си е хабене на енергия и научаване спазване на правилата. Същото се отнася и за плуването.

Tonita, ако излезеш на улицата няма начин да не се разминеш с някой тичащ в студ и дъжд или каращ колело. Спортните страници в кварталните вестници почват с новини и снимки на децата, училищните сайтове също. Все свързано със спорта. За деца под 8 г ритането на топка в събота 2 часа е под надзора на доброволци - татковци, т.е. без пари на кварталната поляна. Иначе другите му занимания на Стефи са платени.

Днес бяхме в библиотеката. Половин час една госпожа им чете приказки. Имаше бебета на няколко месеца и деца по-големи от Стефи. Взех 7 книжки от две от системите им за четене.

# 243
Ей, Мафани, тамън свикнах да те наричам Касита. Crazy

# 244
  • София
какво да разкажа за училище Светлина...детето ми беше в детската база на Одрин от 4 годишен и след като свърши предучилищна почти не сме се колебали и не сме търсили други училища и избрахме да си продължи в частното училище на Светлина.
винаги съм харесвала учителите му и бях много радостна, когато разбрах, че всички те ще се преместят в новото училище на Симеоновско шосе.
самото училище е бивша резиденция, много голямо и просторно е, с високи огради, много дървета в двора, охрана, страхотни спортни съоръжения, игрище за футбол и баскетбол. има био поле, където децата ще отглеждат зеленчуци и има идея да имат кът с домашни животни, за които да се грижат. отвътре е разкошно като база, голямо, с хубави класни стаи, всичко е много модерно като съоръжения и обзавеждане, има физкултурни салони, зала за йога, столова, храната ще се приготвя на място.
въобще бях изненадана много приятно от всичко.
училището е с лиценз от 1ви до 7ми клас засега, материалът се учи на български и английски и децата ще получат 2 дипломи. от 4ти клас ще имат възможност да изучават всякакви езици пожелание, вкл. и китайски, японски, арабски и др. не толкова популярни езици.

ще имат униформи, поръчахме ги вече и са много хубави.
една от хубавите за мен новини е, че максимално допустимата група от деца за клас е 12 човека, като е преценено, че така има възможност да се обръща внимание на всички и индивидуално.
всеки ден от 14 часа до 16 часа децата имат самоподготовка, с помощта на учителите, разбира се...но това облекчава родителите все пак да не залягат над тетрадките с децата след работа.

Ники е ходил само 2 дни досега, заради празниците, но отиде с желание и е доволен, което много ме успокои, тъй като и аз като вас си имах своите страхове от "новото" Hug

# 245
миналата година синът ми ходеше на плуване в комплекса, където живеем. баскетболът не му хареса, а до таекуондото не стигнахме, но организацията им нещо куцаше.
в училище извънкласните спортове са ужасно скъпи и освен това почват в безумни часове - примерно в 5 следобед, или в 7, а учебният ден приключва в 3 следобед. Нито да си идеш довкъщи, нито да висиш там.
искаше ми се да играе шах - той понякога играе сам, през лятото гледал и други по-големи деца в занималнята в София, и установих онзи ден, че е напреднал неочаквано. Обаче засега не съм открила школа, а вкъщи не играем добре шах.

утре ще е за първи път зацял ден на училище. Днес имаха orientation day - час и половина само за новопостъпилите деца/той идва от друго училище/, а от утре ще е целият клас. По време на тяхната среща с учителката, родителите бяха на обща среща с директор, заместник-директори, разглеждахме; следобед имаше отделна среща с учителките на 1 клас. Представиха много добре училището и основните правила. Ще има възможност и за онлайн профил на ученика, дано да обновяват нормално, но сайтът на училището и блогът на заместник-директора се обновяват съвсем навреме с всичко необходимо.

униформата няма нужда да се глади  Joy това е най-хубавото в нея, иначе тези бели фанелки не знам как ще ги опазим. И шапка задължително за навън, а обувките задължително черни, кофти, ама това са униформите.
от утре пак почвам да мажа сандвичи и да пека курабии, да приготвям макарони с минимум сос и да режа плодове в кутийки  Tired

# 246
  • София
Искам да ви питам, когато водите децата на плуване, проверявате ли ги после дали добре са си подсушили косата? Дали на бъдещите първокласници може да се разчита, че сами ще се оправят след плуването, така че да не настинат. Дъщеря ми ще имат плуване в училището и само си мисля тези деца как ще си изсушат косите и дали няма да настинат. Защото какво ще бъде това училище, ако след всеки час по плуване после са хремави и не в добра кондиция. Ако аз я водя или е в частно училище съм сигурна, че ще полагат по-добри грижи, но в държавното никой няма да ги погледне.
Та кажете, ако имате плуване в училищната програма или по-големи деца, които са били в училище с плувен басейн, как се оправяха в първи клас?
Ние имаме едно познато дете в друго училище с басейн, детето каза, че всички деца се разболели през зимата и спрели басейна newsm78

Считам, че е много полезно да има пробно училище, опознавателни дни или нещо подобно, но в двете ни най-близки училища няма такива неща. Сигурно е показателно за грижата им към децата.

С две думи ме е обхванала паника дали съм направила добър избор и все пак имам последни възможности за смяна. Simple Smile

А иначе считам, че училището е подготовка за самостоятелен живот на децата и няма по-голямо щастие от това детето да расте самостоятелна личност. Не съм настроена много ревливо.

Само ме е страх какво става с тези деца, убийства за жълти стотинки, защо така?

# 247
Защото обществото ни боледува, Таня. За съжаление, и ние сме виновни за това, което се случва. И ние израснахме, и децата ни растат във време на промени. Когато нищо не е сигурно, когато всичко се променя, няма сигурност. Имам чувството, че хората са загубили съвестта си и не могат да погледнат по-далеч от собствения си нос. И никой не го интересува за чуждото, за общото. На принципа "Не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле". Защото така е по-лесно. Много се надявам децата ни да пораснат спокойни и щастливи, без да се притесняват за това, от което ние се притесняваме.

# 248
Искам да ви питам, когато водите децата на плуване, проверявате ли ги после дали добре са си подсушили косата? Дали на бъдещите първокласници може да се разчита, че сами ще се оправят след плуването, така че да не настинат. Дъщеря ми ще имат плуване в училището и само си мисля тези деца как ще си изсушат косите и дали няма да настинат. Защото какво ще бъде това училище, ако след всеки час по плуване после са хремави и не в добра кондиция. Ако аз я водя или е в частно училище съм сигурна, че ще полагат по-добри грижи, но в държавното никой няма да ги погледне.
Та кажете, ако имате плуване в училищната програма или по-големи деца, които са били в училище с плувен басейн, как се оправяха в първи клас?
Ние имаме едно познато дете в друго училище с басейн, детето каза, че всички деца се разболели през зимата и спрели басейна newsm78

Считам, че е много полезно да има пробно училище, опознавателни дни или нещо подобно, но в двете ни най-близки училища няма такива неща. Сигурно е показателно за грижата им към децата.

С две думи ме е обхванала паника дали съм направила добър избор и все пак имам последни възможности за смяна. Simple Smile

А иначе считам, че училището е подготовка за самостоятелен живот на децата и няма по-голямо щастие от това детето да расте самостоятелна личност. Не съм настроена много ревливо.

Само ме е страх какво става с тези деца, убийства за жълти стотинки, защо така?

Косите им няма как да са мокри, защото ползват задължително шапки.  Simple Smile Много държа косата на детето ми да няма досег с морската вода. Отивайки на морето тази година, установихме, че сме забравили плувната шапка. Оттам взехме най-обикновена за 2,5 лв.- не пропусна нито веднъж. Така че, не косата е проблемът явно. А имат е сешоари в съблекалните.  Peace

# 249
Косите им няма как да са мокри, защото ползват задължително шапки.   :
Това може да стане, само ако не си потапят главите във водата. Ако се плува така, както трябва, няма начин косата да остане суха, въпреки шапката. Какви ли не шапки съм купувала и евтини и по-скъпички, резултата е един и същ - мокра коса.

Тити, бих ти препоръчала шахматна школа, но кажи за кой район се интересуваш?

# 250
  • София
На моите под шапките са им що-годе сухи главите. Особено на каката, има много коса, шапката е опъната много добре и не влиза вода. Малкия е с по-малка глава, къса косичка и на него повече му влиза. Но пък и неговата изсъхва за минутки.

# 251
  • София
Синът ми ходеше на плуване в 55то докато басейнът все още работеше.
Малката-още от детската градина от 2ра и 3та група ходи на басейн на плуване. Миналата година в предучилищната в 145то беше пак на плуване.
Държа много на плуването и на ските!  bowuu
Никога децата ми не са боледували заради това, че ходят на плуване! Naughty
Децата си боледуват по принцип в ДГ и в училище- в контактна среда. Но ние не ги лишаваме от ходене на училище, заради това.
Винаги много ме учудвало това, че родителите се влияят от подобни коментари и не дават шанс на децата си, дори, да опитат. Wink
Подобни бяха и коментарите за ски училището зимата. После пък за летният лагер....
Винаги има болни деца, за съжаление, винаги ще има болни деца. Неизбежно е.
Плуването, разбира се, може да е медицински противопоказно за детето в определени случаи, но при нормални обстоятелства- е препоръчително дори! Peace

# 252
Тонита, благодаря ти, но аз само принципно си споделям - в чужбина сме иначе. През лятната ваканция бяхме в Сф и тогава ходи на занималня с разнообразни дейности.

# 253
Косите им няма как да са мокри, защото ползват задължително шапки.   :
Това може да стане, само ако не си потапят главите във водата. Ако се плува така, както трябва, няма начин косата да остане суха, въпреки шапката. Какви ли не шапки съм купувала и евтини и по-скъпички, резултата е един и същ - мокра коса.

Главата на детето ми рядко се подава от водата, дали у дома, на морето, или в басейна, който посещава- все тая. Косата му е абсолютно суха, освен на тила.

# 254
kopche доволна ли си от плуването в 145? Това ми е май най близкото училище , ние сме в Панчарево и се чудя къде да го запиша на плуване? Whistling

Общи условия

Активация на акаунт