Отговори
# 90
Аз на нищо не смятам да я записвам допълнително тази година.
Искам първо да видя как ще свикне, колко ще й е натоварено, пък после ще му мисля.

# 91
Алекс1, все пак виж в "Средец", всичките им школи са супер!

# 92
Люлин, освен "Научи се да плуваш- Лято 2011", има такава програма и за зимния сезон.

За теглото на ученическите раници

# 93
Гледах. Тя иска някакви танци. Но ще видим как ще се справя с училище и колко ще е уморена.
Имат май модерни танци.

# 94
  • Sofia
Люлин, в програмата пак има, но класически и народни танци - общо 3 часа, рисуване 3 часа и приложни изкуства 1.
Не помня какво беше обяснението за незаписването на доп. занимания, май да не се претоварват, но пък девойката си иска заниманията.

Мислех да я запишем на балет, английски и пиано. Може в началото само на някое от тях, после ако не е много уморена да включим и друго.

# 95
  • София / Пловдив
Шунка добре ме подсети- на какви допълнителни занимания ще запишете децата си?....

Ще продължи да ходи на танци три пъти седмично по два часа. Занимава се вече почти две години и това ни е голяма страст.
Когато имаме време през почивните дни ходи и на зимни кънки или плуване по един час. Мислех и на английски да ходи, но до Нова година поне ще я оставя да се адаптира към училищните промени и тогава евентуално.

# 96
Балетът е от допълнителните неща, дето се плащат. Не, че е проблем. Но учителката съветвала на нищо да не ги записваме като начало, още се чудя дали да я послушаме.  Thinking

Мислех да я запишем на балет, английски и пиано. Може в началото само на някое от тях, после ако не е много уморена да включим и друго.

Послушай я. А и твоята дъщеря е мъничка., горе долу, колкото големият ми син, той е на 6 и половина.  Simple Smile
Заниманията няма да избягат, но реално умората се натрупва, нищо че в началото всичко уж е в ритъм и детето поема доп. натоварвания и ги иска. Важното е първо да се стиковат с училището и след това всичко останало.
Моят син ходи на карате 2 пъти седмично и миналата година, която му беше първа учебна, беше уморен, защото класовете бяха от 5:30, прозяваше се. За щастие направиха клас от 4:30. Но, не са малко децата, които ходят на занимания късно вечер, а за мен тогава е по-добре да са в спокойна обстановка и да си лягат рано, особено началните класове. От тази година иска да го запиша и в кръжок в училище, правят разни проекти, но е веднъж седмично, а и вече виждам, че мога да го включа в графика му, без да го натовари допълнително.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2011, 03:45 от Кейси

# 97
  • Чикаго / София
Мишел стискаме всички палци в къщи изследванията на Еми да ви зарадват. Много, ужасно много се радвам за добрите резултати до тук. Сигурна съм, че ще успеете. Много прегръдки от нас Hug

Колко много сте изписали, трудно е човек да ви прочете.  Подарък за първия учебен ден не съм правила. Почерпихме се всички вкъщи по случай деня.

Копче, малко е трудно с два ученика в едно семейство. Моите деца са в едно училище, но влизат от различни входове тази година /миналата година бяха от един вход и редичките им бяха една до друга и ми беше лесно/. Добре че свекърва ми е на гости и беше с нас. Аз притичвах м/у двете страни на училището и накрая останах с малката, а бабата остана с второкласничката. Така е все едното е малко пренебрегнато, но гледам да има равнопоставеност.

maminko честит рожден ден на детенце и честит ви първи учебен ден!

Лъчезара ще ходи от другата седмица на плуване и гимнастика. Освен това всяка събота сутрин е на Бг училище. Ако видя че се уморява, плуването или гимнастиката ще отпаднат като вариянт. А може и двете, ще видим. Миналата година, когато за нея си беше първата година в голямото училище, не я бях записала на нищо. Ходеше само на Бг училище. Доста се изморяваше.  Надявам се сега да е посвикнала и да успее да се справи с този режим. 

# 98
  • София
И моята госпожица ще продължи да ходи на балет, вече две години танцува, даже от миналата година ги водят на участия и в Сф, и извън София. Аз нея засега се престрашавам да я пускам само на близки дестинации- Перник, Берковица...Иначе в различни зали из Сф танцуват често. Това ми е много важно на мен, защото тя не е свикнала без мама Blush. Никога не е гледана от баби, дори за ден не е стояла при майка ми или свекърва ми и именно балета и даде голяма доза самостоятелност.
Много се чудех дали да я записвам на английска школа и май се отказах.

# 99
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
моята Мими ще продължи да ходи на класически балет - вече 4-та година ще е там и не иска отписване, аз също я насърчавам
отделно ще я запишем и на английски в Алианса, че с този японски ще поизостане след една - две години с английския от останалите деца, а ще й е много необходим
в събота две години посещава кръжок по рисуване в Двореца на децата, и тази година ще продължи
отделно в училище поиска да я запиша на бойни изкуства и кръжок по шах и го вписах в молбата на родителската среща през юни
заедно решихме сама да каже после ако не иска да ходи на някое от тези допълнителни занимания

нашата втора РС ще бъде след 15 септември
няма да й купуваме подарък за първия учебен ден - всичко, което й взехме, й казахме, че й е подарък за този ден - и цялото обзавеждане на стаята, и ученическата й чанта на Херлиц, и роклята й за първия учебен ден, не мисля, че има нужда от повече подаръци, и тези не са никак малко

# 100
  • София
Като гледам как набъбва броя на страниците, здраво ни е хванала предстартовата треска.

Аз мога да се отчета с набавени екипи за физическо, без гуменки (тук приемам и съвети), готови снимки за лична карта и за градски транспорт и един впечатляващ шопинг за ежедневни дрехи, който ще и държи за цялата година. Това ще и бъде за 15-ти за имен ден (който скоро мина) и за РД, който скоро предстои.

За допълнителни занимания, ще продължи с пианото ( ще и бъде 3-та поредна година) и с нар. танци. Иска ми се повече движение, но ще изчакам тази година, нека влезе в ритъм.

# 101
  • София
Гледах. Тя иска някакви танци. Но ще видим как ще се справя с училище и колко ще е уморена.
Имат май модерни танци.
Алекс, Мойта малката ходи цялата минала година там на латино танци. Два пъти в седмицата от 18ч. Много съм доволна, а и тя не спира сега да говори кога отново ще започва. На нас ще ни е удобно, защото доколкото разбрах частната занималня ще е в читалището и после хоп направо на танци  Joy

# 102
  • София

И аз пак да кажа, събирам малки балеринки, защото там има салон по хореография и ако сформираме група, ще има балет!
Отказахме се от школата в съседното читалище.

Ние ходихме в читалището, но я отписах, много са комерсиални, а и финансовата им политика не съвпада с моята. Дали при вас приемат от предучилищна? Моята сега прави 6 години. Няма да е на училище в 5то, но, ако вземат външни, мога да я запиша на балет, голяма страст на дребосъчка е...

# 103
Момичета, здравно-профилактичната карта от книжарницата ли се купува или детските лекари разполагат с такива? Ще се съм много благодарна ако ме ориентирате в обстановката. относно бележката от лекаря - трябва ли да се дават някакви проби или лекарят е написва в свободен стил? да не би бланките да се закупуват отнякаде?
Предварително благодаря за помоща.

# 104
И в книжарниците и при лекарите

Общи условия

Активация на акаунт