Отговори
# 120
  • Sofia
Ерик ще ходи на уроци по немски, на плуване и на шах. Страшно много искам да запиша и двамата с брат му на фехтовка, обаче се опасявам, че ще им дойде прекалено. Може би трябва да избера между шаха и фехтовката, но и двете занимания ми са струват полезни в различни насоки.
И да ви се оплача от себе си Sad
На родителската среща през юни госпожата ни раздаде едни малки книжки. Разлиствайки я още там, видях, че има общи насоки за ставане сутрин, закуски, от колко започват часовете, какво да се купи за учебната година и в този дух. Може би защото зная всичко това и ми е пресно от брат му, който завърши втори клас, не обърнах особено внимание на книжката. Така че съм я тикнала в тефтера в който си водех записки тогава и ... съм я забравила.
И сега четейки я, що да видя. Списък с книжки, които да се прочетат на детето Sad
Действително повечето са приказки, които той е чел, но все пак някои от тях не сме чели, а и се опасявам, че ги е позабравил.
Все още има време до 15 и ще се справи детето, но съм си ядосана заради проявената немарливост.

# 121
dodo_dodo  Hug Ще ти мине........
Би ли споделила списъка с книжките, моля те!

Мишел, стискаме палци. Praynig

Пратих таткото и Стефи на футбол и съм се отдала на мързелуване....чак ме мързи да пиша! Embarassed Crazy

# 122
  • Варна
Симона ходи на спортни танци от 2 години, засега ще продължи да ходи само на тях. Просто не виждам как още нещо ще вмъкнем в семейната ни програма, затова ще се въздържим.  Tired Нещо май партньорът й клони към отказване от танците, та съм доста притеснена каква ще й е реакцията, има да плаче, ако наистина така стане... ooooh! Пък какъв прблем е намирането на партньор в тези танци, не ми се приказва! Ето една снимка на танцьорката ми Heart Eyes:
http://i82.photobucket.com/albums/j265/chockolina/Summer%202011/IMG_6489a.jpg

На мен много-много не ми се говори за нематериалните неща, защото ми е криво, че един период от живота на детето (и моя) си отива безвъзвратно и, че след някоя и друга година, не мама, а приятелите ще станат най-важния фактор и съветник в живота... и пак ми се дорева...   Sad

Лулу, благодаря ти! Heart Eyes

# 123
  • Sofia
dodo_dodo  Hug Ще ти мине........
Би ли споделила списъка с книжките, моля те!

Основно приказки са -Червената шапчица, Снежанка, Пепеляшка, Вълкът и седемте козлета, Котаракът в чизми, Трите прасенца, Български народни приказки, Приказки на народите, Стихотворения за деца.
Има и препоръка за занимания през лятото. Слава богу, че той се занимаваше активно и без тези конкретни насоки.
Не ме тревожи и списъка, защото повечето приказки са четени и познати. Лятото той си четеше всеки ден, освен това и учеше стихове. На морето четохме  дори "Малкият принц".
Просто ме е яд на мен си за проявената небрежност.
Освен това има препоръка и за родители - да прочетем две книги. "Убийството на Моцарт" и "Децата играя вън" от Георги Данаилов.
Интересувам се и чета литература свързана с детското развитие, възпитание и психология, но признавам тези книжки са ми убегнали. Някакви впечатления да имате?

chockolina, прекрасна е!

# 124
  • Варна
Додо, мерси!

Не се ядосвай за забравения списък, случва се! Ерик даже доста книжки е прочел това лято. На нас не са ни давали списък, а и аз реших, че това е последното лято, в което ще Симона може да си прави каквото поиска, така че книжките и четенето останаха на заден план.
Определено съм впечатлена от препоръките, дадени ви от учителката, явно доста добра комуникация между учители и родители ще има във вашето училище.
На нас дори не ни се обадиха в края на август за готовите (надявам се) униформи, както обещаха... Tired

Мислите ли, че има смисъл да повдигам въпроса родителите сами да закупим шкафчета за децата, имам чувството, че повечето ще скочат срещу идеята?! newsm78

# 125
Ето я "Деца играят вън".
Четох я, когато в 73-то я бяха дали на детето трети срещу четвърти клас.
http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=23&WorkID=7728&Level=1
Чудесна е!

# 126
  • Варна
Чоки,уникална ти е Симонка!Още от детската градина съм си я харесала аз! Heart Eyes
В класа на големия миналата година родителите,които искахме направихме шкафчета на децата си с ключета.Излезнаха ни по 30 лв. Peace

# 127
chockolina, каква приказна щерка имаш! Не мога да повярвам, че е на 7 г. Ей така си представям бъдещата снаха...ех. Да ти е жива и здрава! И никакво отказване от танците!

Благодаря, dodo, за списъка.

Специално като купувах учебниците на Стефи в понеделник си взех и 2011-2012 School year planner. Почва от 1 август. Mr. Green

Последна редакция: сб, 03 сеп 2011, 13:47 от немирница

# 128
dodo каква немърливост, ти си направо за пример. На Виктор това лято като четиво съм му прочела само една научна книжка за деца- за земята, космоса и тн. Сутрин от 10вечер до 20.30 е навън и щурее с другите деца или е в басейна. Въобще лято за приказ изкара, но не и от към образователна и подготвителна гледна точка ooooh!
Той ще ходи само на карате, но защото това е единственото,което се предлага около нас. Иначе язди - 2-3 пъти месечно, но не бих казала, че е като вид спорт, а за удоволствие, защото обожава конете и те са смисъл ана живота му до момента. Иска да стане ветеринар, дано се задържи това му желание, ама аз къде отидох в далечното бъдеще не е истина Crazy

# 129
  • Sofia
Люлин, благодаря ти сърдечно, нямам търпение да прочета!
chockolina, по отношение диалога мисля, че е различно. Зависи от конкретния учител, но в не по-малка степен и от родителите. Ако учителят е новатор, диалогичен  и инициативен е късмет. Но колкото и да има желание, ако родителите са скептични и мнителни няма как да се получи.
Така че по-точно е да се каже, че е въпрос на късмет в какъв клас ще попадне детето.
Ето, ти сама се питаш как би се възприело от родителите, ако им предложиш вие да закупите шкафовете. Доста от родителите не обичат инициативи, като не визирам възможностите им или липсата на такива. Те твърдо се придържат към виждането, че това са отговорности на училището и не са склонни да допринасят лично по никакъв начин.

dodo каква немърливост, ти си направо за пример. На Виктор това лято като четиво съм му прочела само една научна книжка за деца- за земята, космоса и тн. Сутрин от 10вечер до 20.30 е навън и щурее с другите деца или е в басейна. Въобще лято за приказ изкара, но не и от към образователна и подготвителна гледна точка ooooh!
Благодаря ти Moon Walk.
Когато Денис отиде на първия си 15 септември преди две години, класната им даде по една книжка в която трябваше да си напишат имената, както и да решат няколко логически задачи. В присъствие на родителите.
Сърцето ми беше свито дали ще се справи и по-късно с облекчение си казах - какъв късмет, че детето ми по една случайност е любознателно и може. Освен това нямаше нито едно дете, което да не можеше да чете и да пише.
Сега, когато малкият ми син ще бъде в първи клас, не искам да разчитам на късмета, а да съм уверена, че отговаря на общото ниво. Исках да му създам и гарантирам почва на самочувствие и увереност още от първия му учебен ден. Затова и настоявах цяло лято да чете и смята. Не по много, но с постоянство - всеки ден по два часа. Само в работните дни, както се споразумяхме, по негово предложение Simple Smile

# 130
  • София
 Rolling Eyes
Аз пускам хлапето една година предсрочно, не е карала 4-та група в градината и съответно не пише без грешки и не може да чете като хората. Не сме я учили. Надявам се, че все пак в първи клас ще се научи да чете гладко, все пак нали за това отива на училище?!!

# 131
  • sofia
Здравейте и от мен! Голямата ми щерка е записана в 35 то у-ще. Имаше РС през юни и получих списък с необходимите принадлежности, тетрадки и тн. Тези дни ще започваме да пазаруваме.

Ще ви следя, темата е много полезна.

# 132
  • Sofia
Разбира се, че ще се научи Клеми, не се притеснявай Simple Smile
Аз никога не съм се замисляла върху възможността да ги пусна по-рано, именно поради нуждата от повече детство. Но на седем навършени вече мога да си позволя да бъда по-взискателна майка. За да го предпазя и подготвя за чуждата взискателност.
Това разбира се, отговаря на моите представи за нещата.

# 133
  • София
Нямаше как да не я пусна. Вече 5 години е с все едни и същи деца, много й омръзнаха, много бели правят, дълго е за разказване. Учителките не ги контролират, като това се изражда въд физически последствия. Предпочетох да тръгне по-рано, отколкото да стане нещо фатално.  Peace

# 134
Moon Walk, тази ви учителка по заместване е по-добра от онази със счупения крак.  Wink

П.П. Да не се чудиш- по местожителството, учителката и елечето разбрах кое е училището.
Хаха, щом в Луизиана ни разконспирирахте Hug
Благодаря, дано, много се надявам да е строга и да държи на дисциплината, които са решаващи за мен в училище Rolling Eyes
bebo_sn благодаря ти.
Относно елечетата - униформата е в тъмно лилаво и за момичета и за момчета Rolling Eyes и за това ни трябва елече ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт