забременяване с билки

• 67 361
  • 194
  •   1
Отговори
# 105
На мен 3-ма доктори ми казаха , че заради FSH-то не може  и единствен вариант било донорска яйцеклетка . Обаче не ме устройва . Ако е за гледане на чужди деца наближава време да имам внуци .
И аз така си мислех 42 години е ранна менопауза и така ...почти същото което сте написали

# 106
Гледах си одеве резултатите от хормони и видях, че са дадени референтни стойности за менопаузата. Поствам ги, може да са полезни на някой.

LH (лутеинизиращ хормон)   4.81   mIU/ml         -      

LH (лутеинизиращ хормон) - Фоликуларна фаза    -       2.4    12.6    -
LH (лутеинизиращ хормон) - Овулаторна фаза    -       14    95.6    -
LH (лутеинизиращ хормон) - Лутенизираща фаза    -    1    11.4    -
LH (лутеинизиращ хормон) - Мено пауза    -               7.7    58.5    -

FSH (фоликуло-стимулиращ хормон)   7.93   mIU/ml         -      

FSH (фоликуло-стимулиращ хормон) - Фоликуларна фаза    -       3.5    12.5    -
FSH (фоликуло-стимулиращ хормон) - Овулаторна фаза    -       4.7    21.5    -
FSH (фоликуло-стимулиращ хормон) - Лутенизираща фаза    -    1.7    7.7    -
FSH (фоликуло-стимулиращ хормон) - Мено пауза    -              25.8    134.8    -

Естрадиол - 92   pmol/l         

Естрадиол - Фоликуларна фаза    -       46    607    -
Естрадиол - Овулаторна фаза    -       315    1828    -
Естрадиол - Лутенизираща фаза    -       161    774    -
Естрадиол - Мено пауза    -               18.4  201    -

Testosteron - серум   0.91   nmol/l   0.17    2.53   -   

# 107
  • София
t_ е кажи колко ти е ФСХ.Дай да видим ЛХ и Естрадиол.

# 108
t_ мисля че FSH трябва да е над 20 за да говорим за изчерпан яйчников резерв. Под 20 се говори за намелен резерв и има някакъв шанс за зачеване дори и по нормален път ако всичко останало е наред.
Менопаузата не може да се докаже само с едно измерване на FSH. Има значение и броя на антралните фоликули, т.е броят на фоликулите между 2 и 10 мм в началото на цикъла. Също трябва да се изследват Инхибин B, Антимюлеров хормон и FSH трябва да се изследва няколко пъти, защото варира.
Ако си направила всички тези изследвания и те доказват менопауза, много съжалявам, че трябва да се примириш с подобно решение. Sad

# 109
t_ мисля че FSH трябва да е над 20 за да говорим за изчерпан яйчников резерв. Под 20 се говори за намелен резерв и има някакъв шанс за зачеване дори и по нормален път ако всичко останало е наред.
Менопаузата не може да се докаже само с едно измерване на FSH. Има значение и броя на антралните фоликули, т.е броят на фоликулите между 2 и 10 мм в началото на цикъла. Също трябва да се изследват Инхибин B, Антимюлеров хормон и FSH трябва да се изследва няколко пъти, защото варира.
Ако си направила всички тези изследвания и те доказват менопауза, много съжалявам, че трябва да се примириш с подобно решение. Sad
FSH -29,7
LH - 7,9
Но е мерен в неопределено  време тъй като тогава бяха минали 11 м. без цикъл .
Така е , ща не-ща примирявам се . Изпадах в стресови ситуации на няколко пъти и подозирам , че те са причина .

# 110
  • София
t_, ти на колко си години?

# 111
  • В градината...
aaangel, би ли споделила впечатленията си относно психическото състояние при FSH-то  Peace

# 112
t_, ти на колко си години?
Нямам още 44

# 113
Понеже не разполагам с изследванията си в момента ще ги напиша по спомен. Спомням си ги добре. А ако някой желае ще ги имам другата седмица.
При 1-то изследване на FSH имах стойност 8,6, но т.к беше 2 пъти колкото LH (4,1) се притесних. Тогава бях много напрегната от пътувания и премествания и бях делеч от съпруга ми и т.н.
След 2 месеца док ми каза да го повторя, т.к. не живея в България и той си поиска изследвания от тук. Беше началото на лятото и ни предстоеше 1-то инвитро. На 1-вото бях много оптимистично настроена. Тогава беше 7,5, но референтните стойности на лабораторията бяха по-високи (до 17) и не беше 2 пъти LH(5,2).
На 3-я път ми предстоеше изпит и бях доста стресирана - FSH 14 (референтните стойнисти 17) и пак 2 пъти над LH.
И 4-я път беше 2 месеца преди 2-то ми инвитро и не бях толкова спокойна колкото 1-я път - FSH 9 при стойност на LH 4,4.
При всички изследвания E2 си беше в нормата и не надвишаваше 40.

# 114
Днес ходих на една презентация на китайска лечебна козметика Тианде . Там има едни ежедневни превръзки в комбинация с чай , които връщали репродуктивното здраве . Който не етолкова зле за 30 лв на месец може и да се оправи .

# 115
  • София
Чаените превръзки може да са по-опасни и от "треволяците". Особено предвид, че са китайски.

# 116
Чаените превръзки може да са по-опасни и от "треволяците". Особено предвид, че са китайски.
Едва ли . Това е много реномирана марка всичко е със сертификати  . По скоро се опасявам , че едва ли ще помогнат на много закъсали . Иначе кисти  и бяло течение лекуват .  За възпроизводство на собствени яйцеклетки обаче ми е твърде съмнително

# 117
Някой знае ли билка, която да помага при липса на йод в организма? За ядки и риби съм се информирала, но е доста трудно непрекъснато да се консумират тези храни, а не се знае рибата от развъдник колко йод точно ти доставя и дали.
Преди години бях ходила при един билкар във Варна, който ми беше дал комбинация от билки за щитовидната жлеза и те доста помогнаха, но не мога да го открия сега. Не си спомням и вида на билките за да ги потърся.
Аз ходя на ендокринолог веднъж годишно и тя все ме заплашва да приемам много йод, защото иначе ще мина пак на хапчета.

# 118
aaangel, с каква функция си-хипо,хипер? И рибата от развъдник не съдържа йод , трябва да е морска.
Зелените орехи съдържат доста йод, но не им е времето вече.

# 119
  • София
Някой знае ли билка, която да помага при липса на йод в организма? За ядки и риби съм се информирала, но е доста трудно непрекъснато да се консумират тези храни, а не се знае рибата от развъдник колко йод точно ти доставя и дали.
Преди години бях ходила при един билкар във Варна, който ми беше дал комбинация от билки за щитовидната жлеза и те доста помогнаха, но не мога да го открия сега. Не си спомням и вида на билките за да ги потърся.
Аз ходя на ендокринолог веднъж годишно и тя все ме заплашва да приемам много йод, защото иначе ще мина пак на хапчета.

Може да си вземеш Келп или Дулсе /това са водорасли, богати на йод/ - на табл. или  сушени и стрити, ръсят се на супи, салата, сосове,ястия и т.н.
Ползвам морска сол с келп и дулсе  и много ми допада вкуса. Свършва за отрицателно време в къщи - всеки посяга само към нея.

Общи условия

Активация на акаунт