Денем дяволче, нощем ангелче, що е то? Ама разбира се – ФЕВРУАРЧЕ! (36)

• 33 460
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Да, да, точно така е, Съни  Peace. Аз съм го и написала в предния пост и затова го пуснах да го видите и вие, защото е дву-функционален  Hug.
Количка за породени определено не ми се купува тепърва. Иначе тази изглежда супер  Wink.

# 481
Оф, аз нещо не съм чела като хората и  предния ти пост съм го разбрала като чуденка и затова такъв отговор съм писала  Embarassed

# 482
Добра вечер момичета   bouquet !
Рали,Танче трудно решение ,от една страна степенката изглеждаа,че ще върши работа и е доста по изгодно решение,но пък с бебе и голямо бебе е добър вариант да имаш къде да ги вържеш поне за малко  Thinking . А и имам едно наблюдение при децата с малка разлика ,че по-голямото дете покрай бебето проявява желание да ползва количката.
Боб Явор не вкусва ,но съм предлагала  Peace .В тоя ред на мисли ,ще се оплача,че е много зле с яденето.Не е злоя ,а капризен Rolling Eyes!Ток ме бие като наближи време за ядене,за сега съм го оставила да води,резлтата е крайно не рзнообразно хранене,яде 3-4 неща до втръсване и отказва и тях,замества с нещо дргуго временно и така един омагьосън кръг  ooooh! .Не го насилвам ,защото не мисля ,че е правилно,не го моля ,занимавам и т.н. ако иска яде ,ако не седи гладен ,а в това е много добър  Confused

# 483
Добро утрооо  Flutter

Да помоля днес за едни силно стиснати палчета за моята майка. Днес сме на втори контролен преглед. На първия док каза, че има надежда да не бъде оперирана, но тези дни нещо се свива...тя никога не се оплаква (лъв братче ooooh! ), не може да разбере човек боли ли я, какво и е...,но определено нещо не и е наред, та се надявам аз да е продължила да си се оправя ръката и...

Хубав ден на вас  Hug

П.П. някой от вас ходил ли е до ИКЕА...все не мога да стигна до там нещо...а ми е любопитно да се замъкна някоя сутрин с тайната идея да няма хора и да си зяпам на воля  Crazy

# 484
  • София
Добро утро!

Теди, стискам палци за майчето ти да и се размине без операция  Praynig

Ника, извинявай че не можах даже чао да кажа вчера, ама Андреа почна да се вкисва и трябваше да намеря с нещо да я залъжа, за да издържи остатъка от времето в което ни задържаха.
Снощи някои майки от нашата група ми скъсаха нервичките на родителската. Е няма такива претенции просто  Rolling Eyes. Добре, че ми се размина участието в родителския комитет ( госпожите ме бяха нарочили, ама имаше такива дето се самоназначиха и аз пасувах), защото нямаше да ми издържат нервите всеки път да се разправям за глупости  ooooh!

# 485
Теди, стискаме палчета да е наред всичко с ръката на майка ти, а ти не се притеснявай.

# 486
Добро утро!
Теди стискам палци майка ти да се размине без операция Peace
ТанчеГ хубаво е,че си се разминала с род.комитет!Наистина здрави нерви трябват да се разправяш Hug
Юхуу дано не ви направят проблем за изследванията!
Боба ба супа или на яхния го давате?Аз до сега все избягвам да и давам запържени работи.
Сияна както беше взела да се пооправя,снощи докато спеше започна да кашля.Давам ен-ти-тус и мисля,че няма нужда от нищо другоНяма Т,само по някой сопол от време на време.Мъжа ми пък искал да и давам и нещо за отхрачване,та здравата се изпоокарахме за няма нищо CrazyТой малко като му текне носа и все едно ще се мре,та се уплаши от един сАпол.Опитах се да му обясня,че тръгне ли на ясла така ще е сигурно два пъти месечно.

# 487
  • Най-зеленият остров
Добро утрооооооооо.
Било хубаво да се наспи човек  Laughing. Направо се чувствам като нов. Снощи най-накрая имаше сън и спокойствие в нашата къща. На Ния вече и действа АБ и спи по-спокойно  Heart Eyes.
Теди, стискам силно палци за майка ти но ти се опитвай по - малко да се притесняваш.
Аз съм деен участник в род. комитет в класа на Дени  Crazy. Добре, че се премести едно момченце тази година в друго училище че с майка му само в конфликти влизахме. Миналата година влязох, че нямаше никой желание а и аз съм уж по-свободна като не ходя на работа. За тази учебна година дори не ни питаха - директно ни преизбраха с другата майка.
По въпроса с количките не мога да се включа хич. Каката се возеше в такава до 1,6-1,7год. и после каза твърдо НЕ искам и се разкарвахме с триколката. Сега като гледам и Ния скоро ще откаже количката. Тя не е спала в нея сигурно от ранна пролет.

# 488
  • София
Добро утро! Simple Smile

Цитат
Арее, кръгоом марш навън за час-час и нещо, блеким релаксирам с последните слънчеви лъчи. Ацки ме уморява това водене до ДГ и взимане дори само на едната. Зася сме се разпределили, но ще видим как ще е натам...
Мислех си, че само аз се чувствам така. Баси кошмара - сутрин водене на голямата на у-ще + инструктаж; водене на малката - лъжене и т.н. да не плаче; Дорде се прибера - айдеее, дошло време да прибирам голямата. Спор за обяд и лекция защо не може да се яде само суха храна. И почва ченгелната ми епопея  Laughing Таман свършат ченгелите - и о, дошло време за прибиране на Калина.  Crazy

Теди, стискам палци на майка ти! Дано нещата се развият по най-благоприятния за вас начин  Praynig Колкото до ИКЕА - през почивните дни минахме от там с колата транзит - майкоууу, бяха паркирали из целия паркинг, цялото околовръстно, по платната и т.н. Зверско задръстване, като от преди кризата  Crazy На мен също ми е любопитно да я разгледам, ама мисля да поизчакам още малко.  Peace

Ника, как мина родителската среща? На колко оцениха присъствието?  Laughing Значи, досега не съм била на родителска среща, дето хън мън и да не си дойдем на думата за парите. В ДГ се въртяха на около 60 лв годишно, в училище - засега е доста соленичко - 90 лв на първата; 26 лв - на втората; тази пропуснахме, но се разбрахме за 30 лв на следващата. Не ме е яд за парите, ама ... жал ми е за госпожите, честно казано. Само кършат ръце и се чудят как да го кажат, толкова им е неудобно. Вчера един татко попита г-жата - кажете от какво имате нужда, в крайна сметка, няма да пести никой от образованието на детето си. И г-жата - "ама как, толкова ми е неудобно, толкова пари искахме, за настоятелство, за помагала, за какво ли не". Жалко е, че са докарани да разчитат на подаяния в буквалния смисъл от родители, за да си вършат работата.  А аз с един въпрос се "самонахендрих" като контролиращ орган по пропусквателния режим в училището. Ама хак да ми е, като много знам да питам.  Laughing
Мда, Танче, подготови се и именно тези най-претенциозните майки, да са именно онези, които нямат възможност да дадат пари за вода, мокри кърпи, сухи кърпи, закъсняват с таксите и т.н.  Crazy
Мяу, стискам палци за вас! fingerscrossed
Ел, дано твоят мъж си намери по-хубава, по-сигурна и по-добре платена работа.  Praynig fingerscrossed
Рали,  май и аз бих се насочила към борда, струва ми се най-практично решение. Нова количка при здрава и хубава такава е според мен безумие да се купува. Имаш още време да решиш, да поогледаш и така  Hug Много целувки за зетко!
Малвинче, много си е за яд, ама ... аз бях предупредила, че глави ще хвърчат ако някой подстригва дете без моето изрично съгласие. Не знам колко често посещаваш майка си и баба си, но аз бих го поиграла сърдита по-дълго - в това число няма да се обаждам и т.н. Свършен факт е, ама ... по-добре да се разбере, че такива неща дълго ти държат, за да не се повтарят.
Колкото до вдетиняването - по-точно май би било вбебивяването - Софи иска да се вози в количка.  Crazy Да, ама тя е 35 кила и моята жана май няма да е в състояние да я издържи нея. А ако Калина види, ще иска и тя - еми не мисля, че ще издържи 45 кила.  ooooh! Божееее, докъде го докарах... да мисля как да возя първокласничка в количка  ooooh!
Така, време е да пресека собствената си логорея, да ви пожелая приятен и успешен ден!   bouquet

# 489
  • offshore & overseas
ДУ, мацки!

Тедка и ти ли си имаш майка-лъвица? Не е истина, комбинацията е задушаваща. Всичко ще бъде наред с маман, не се тревожи!

За АйКиЪ ще чакам да отмине треската за злато и тУгаз. Като малка имах страст да обикалям Деница. Със сестра ми разглеждахме стаи и мечтаехме на глас дори...

Танче Г., не се ядосвай, ами им тегли мислено по една майна и пасувай. Twisted Evil Много ми е чудно как някой може да се натиска за участие в родителски комитети, а чак и да се пали и да се налага... Определено не е my cup of tea.

Пухче, всичко е наред със Сиянка, не си го слагай на сърце! И Люсил понастоящем кашля нощем, а иначе е добре. Аз ѝ давах Проспан, но установих, че става раздразнителна от него и го спрях (в/у Калина има същия ефект). Сега е на лъжица мед на гладно, пък да видим, ша ли я бъде.

Кате, хубаво, че Ния вече спи. И моите спаха що годе добре тая нощ, но аз пак съм на ръба. Не мога да си отворя очите още, брееей! Аман-заман!

Слънч, аз определено се чувствам по същия, ама абсолютно същия, начин. Водене на Калина (Лъв ми е поел Люс, щото е физически невъзможно да се появят на две места в противоположни посоки, по 1 и също време), готвене, чистене (а напоследък или едното, или другото), взимане на Люс, взимане на Калина и вечните разправии с нея... И верваш ли ми, че не съм превела и 1 ред от нЕколко дни, а вчера от изтощение заспах на пецето...  Ще свърша нещо, ама таратанци! ooooh!

Абе, тия ясли и градини са си цифромания, а и у-щата, доколкото схващам. А иначе таксичките са символични. Но с тях се почва... Mr. Green

Люсилка ми препоръчаха да мине на цял ден от понеделник. И тук всеки си има мнение. Днес пък учителката на Калина ме уверява, че по-добре било да си стартират направо на цял ден. Е, да, ама лелките в яслата друго смятат и не върви некак да им се налагам, щот вече съм преживяла конфликти с персонал и знам, че в крайна сметка страда детето. Та така, со кротце, со благо... Днес душата не е ревала (казвам го тихо, данмъ чуе лукавия Praynig)...

Хубав ви ден, аз ще почета малко и после... а, то после няма да има време за работа.

П.П. Юхуучева, дъ биг дей наближава, а? Дай сведения за нивото на река ДунаЙ, де!

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 10:22 от Мяуче

# 490
  • София
ДД!  Grinning
Теди, силно стискам палци на майчето ти!  Hug
ТанчеГ, и аз се замотах докато разбера в коя група е нашия човек и ви изгубих от поглед.  Hug Разкошна ти е Андреа, толкова нежна и кротка!  Hug
Общо взето бързо стигнахме до консенсус в нашата група, защото сме бая родители с по-големи градински деца и имаме идея по колко да се съберат и как да се организира реда за носене на разните му там консумативи. Последно решихме по 50 лв. да съберем, за материали, играчки, книжки, подаръци за Коледа, вода и чашки за цялата година, както и подаръци на всички за РД /по една книжка подаряват в групата на Бо, на всички деца еднакви - предложих го снощи и за яслата, последно се прие/. Приемливо е мисля, най-вече защото определено ще се купуват по-скъпи и качествени играчки, по-трудно чупливи.
Докато при Бо също събираме подобна сума, но в нея влиза 20 лв. за учебник, а играчките може и да не са толкова здрави, все пак са големи дечицата и пазят.
Останах с много приятни впечатления от родителите в групата, както и от сестрите и лелята. Оптимист съм, дано Максо ме подкрепи.  Joy

За ИКЕА , клюката носи, че в работни дни няма никакъв наплив, човек спокойно може да разгледа. Има безплатен детски кът, с престой до 2 часа, като ти връчват радио-станция ако искаш да се свържеш с детето, или пък то с теб.  Peace 2 часа ми се види малко на мен за разглеждане на толкова голям магазин, та може би без ремаркета ще е най-добре.
Храната в ресторанта им била мнол вкусна.

Да, Бобо определено се вбеби покрай брат си - то возене на количка, то шишето му надига, то бебешки говор... абе всички екстри, ся ще си пораснат пак заедно.  Laughing

Пухче, ентитус е достатъчно без лекар. Нашата каза да даваме някакъв сироп /аз ги бях почнала с Проспан вече и тя каза да не го сменям/. Кашлицата минава за 3-4 дни, като гледам по Боби, Максо в момента също прокашля, а хремата му мина отдавна.  Peace

Изчезваме навън, утре заминаваме при свеки за няколко дни, да приберем зимнината.  Blush

# 491
  • София
А, забравих да споделя, че вчера като го оставих Максо у нашите, е заспал чак в 16 часа, поревал си е порядъчно, че и разстройство е имал.  Mr. Green вечерта задника му беше кръв-червен и си порева като го миех. Дадох му Ентерол и след това не е имал повече дрис, дано да беше това, въпреки, че спа неспокойно и през нощта.

# 492
  • София
А, забравих да споделя, че вчера като го оставих Максо у нашите, е заспал чак в 16 часа, поревал си е порядъчно, че и разстройство е имал.  Mr. Green вечерта задника му беше кръв-червен и си порева като го миех. Дадох му Ентерол и след това не е имал повече дрис, дано да беше това, въпреки, че спа неспокойно и през нощта.
Милия Максо, дано няма повече такива произшествия! Hug
От кога смяташ да го пускаш?

Ние в крайна сметка решихме да събираме по 40 лв., като 20 от тях са за играчки, 10 за Коледа и 10 за вода, носни кърпички, кърпи за ръце и мокри кърпички ще носим ние.
Повечето родители са свестни, както казах имаше 2-3 с големи претенции, ама една майкиня ( всичко знаеща) не спря да си налага мнението  и точно тя ме издразни най-много. Мотахме се там до 19:45, при което Андреа накрая вече се размрънка зверски. Едва успях да я изкъпя и заспа (добре че и бях взела геврек да я подкрепя още в яслата), но пък в 5:45 ме събуди викайки че е гладна  Rolling Eyes.
Иначе от госпожите в нашата група съм супер доволна, дано и вашите са толкова милички!

# 493
  • София
Ника, едно лошо мнение не съм чула за вашата градина, та вярвам, нещата ще се наредят. Казаха далечни познати, че ги гледали много добре!  Peace

Тъй ли било с Икеа в работни дни? Тюх, жалко... Софи ми свършва по никое време и няма как да скокна да й направя един тур.  Rolling Eyes

Мяу, според психоложката на нашата градина, добре било от ден първи детето да започва по цял ден. Причината е, че после се налага повторно сникване от половин на цял ден, което удължава адаптацията. Така и тръгна Калина, по цял ден от ден първи. Също така ми казаха, че моето присъствие там не е особено желателно, защото пак удължава даптацията, но ако държа, ще се съобразят с мен. Явно колкото педагози - толкова и мнения. При Софи една седмица тръгна по половин ден - т.е. започнахме от 2 часа, постепено удължавахме времето, докато на втората седмица успяхме да закрепим цял ден. Не мога да кажа коя от двете методики е по-добра, честно. Но оставането за по цял ден, някак си ми идва по-удобно, предвид ангажиментите ми към каката  Mr. Green

Звездичке, как е положението при вас, сигурна съм, че Рая се справя прекрасно! Много успехи в борбЪта за усвояване на знания  Hug

Хайде, хубав ви ден! Моята ченгелна епопея започва  Laughing

# 494
  • София

П.П. Юхуучева, дъ биг дей наближава, а? Дай сведения за нивото на река ДунаЙ, де!

ДокИментите съм събрала (даже си изложих и притесненията, че кръвтЪ и урината ще са на 8 дена, а не на 7, както изискват, 'ма педиатъра на Диди ми вика: "Еее, пфуууй, ни сЪ притеснявай" та ще се пробваме с тях).  bowuu Вчера даже водих Диди два пъти да гледа дечицата как си играят и сигурно за 4928-ми път ѝ казах, че ще я водим там да си играе, ох, колко е близо до вкъщи и как хич няма да усети кога е станало време да я вземат мама или тати (да, да... тати хич и не се надявам да се включи, ама за благозвучие го добавям и него  Mr. Green ).

Днес бях в университета преди обед, откъдето се прибирам леко приповдигната, но и леко притеснена, имам достатъчно задачки за правене, но за съжаление има и много неща, за които не ми остава нищо друго, освен да си казвам "Абе дано се наредят...", просто щото не зависят от мен... Хич не обичам така...  Confused

Ся Диди като стане и като свърша с процедурите (преобличане, хранене, ритуала по изхвърляне на памперса, по който е луда) почвам малко по малко да приготвям багажчето ѝ. Ама искам и тя да е будна, че много се кефи на раницата си (да, кифла съм, купих ѝ раница  Blush ) и на пантофите си, които седят вътре.  Crazy

Чета ви от-до, ама нямам време да ви коментирам, за което ш'мЪ извинитИ.  Blush Имам едни важни, бих казала екзистенциални на ниво нашето домакинство въпроси, по които трябва да мисля, и тъй като съзнанието ми не мож' се справи на тоз' етап с достатъчно приемливи разрешения, ще дам възможност на подсъзнанието ми да се прояви - демек лягам да дремна.  Mr. Green (нали знаете техниката, според която като легнеш с мисълта за някакъв проблем и се събуждаш с ясното и логично разрешение на проблема, което ти е убягвало иначе).  hahaha

п.с. Не успях да дремна, мноО ясно.  Crossing Arms

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 13:58 от Юхуу

Общи условия

Активация на акаунт