Денем дяволче, нощем ангелче, що е то? Ама разбира се – ФЕВРУАРЧЕ! (36)

• 33 329
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
СлънчиHug Няма бибааа!  Mr. Green Много се радвам, че стана толкова лесно и от раз. Днес е ден 5, ако се не лъжа и я е забравил. Не я иска по никакъв повод. Иначе я беше кръстил "Амбу" не знам защо  Laughing  и много жално си я търсеше преди да реша да му я скрия  Laughing.
Гледат се с майка ми от вчера пак, защото Емо тръгна на работа след дъъългата отпуска  Simple Smile.

# 76
  • София
Здравейте!

Слънчи, мерси за закусчицата! Hug
Как върви приготовлението с ученичката? Започна ли да свиква с мисълта за предстоящото събитие? Simple Smile

Пух, Съни9 стискам ви палци скоро да се похвалите с радостна новина! Praynig Hug

Аз сега да споделя какво ме тормози. Моята дивачка е обявила бойкот на яслата. И вчера и днес категорично отказва да закусва, обядва и да сяда на гърне. Днес мислех да я оставям да спи там, ама като ми казаха че нищичко не е хапнала, пратих баба и да я прибира. Тя разбира се в момента в който са излезели започнала да вика: "Бабоооо, бържи дай ам-ам, бържи бържи!"
Утре ще се опитам да я накарам да закуси в къщи, пък ако ще да я де после, иска не иска, ще спи там. Само с гърнето се чудя как да процедирам и дали да не занеса нейното. Тя си ходи на гърне от 6 месечна, а сега проявява претенции  ooooh! Иначе е спокойна, днес сутринта малко се поразплака, но имаше две ревящи с пълно гърло момиченца и тя реши да не остава по-назад. Иначе ми казаха че през деня не плаче, играе си, дори днес започнала да се бие с децата  Embarassed
Ох изписах цял роман, ама от нерви покрай тая ясла цяла седмица съм с болки в стомаха, което ме навежда на един въпрос. Днес трябваше да си направя ехография, но докторката се оказа в отпуска и ако някой може да ми препоръча някой добър гастро, много ще съм благодарна, поне утре да мога да си я направя, че личната не може да прецени дали е дванайсетопръстник или жлъчка Sad
Рали, браво за бибата! Андреа така или иначе само вечер си търси скъсаната биба, но реших докато свикне с яслата да не я тормозя и да я давам.....

# 77
  • София
ЗдравейтИ!  Crazy

Нещо ми е апатично тия дни.  Tired

Иначе съм с вас, да си кажа!  Blush

Слънчи, мерси, че питаш за яслата и Диди и моето психично състояние  Crazy. Никак не се подготвям психически. Tired Другата седмица ще нацвъкам необходимите изследвания, ще накупя квото трябва (памперси и пантофи са задължителни май навсякъде, нали?  newsm78 ), ще я оставя там на 20-ти, ще страдам сигурно около 10 минути и ще се захващам за работа, щотоооо нямам време за емоции, за разиграване на евентуални сценарии шЪ ли са адаптира или тц.  ooooh! После ще я оставя пак за малко на 21-ви, следват 4 дена почивка и май истинското адаптиране ще почне на 26-ти и особено в дните след това, щото нали първия ден не осъзнават много какво се случва.  Crazy Аз пак нямам да имам време за мелодрами и очаквания, щото и мен ме очаква едно адаптирВане.  ooooh!

Пускам се по течението аз. Каквото - такова. smile3549

# 78
  • Burgas
Здравей те и от мен!

Мойто диване вече ще ме побърка,хич не слуша,реве,инати се,не иска да седи в количката,абе направо ми иде още утре да ида да питам дали няма да я вземат на ясла,ама като си легне и заспи и аз като се поуспокоя се отказвам  Whistling Колкото каката ми беше послушна и още е де,малката толкова не слуша,направо ми иде ......Няма и кой да я вземе за половин час да я погледа....айде оплаках се,сега ставам да готвя,че и това мен чака.

# 79
  • София
ДД!  Grinning
Рали, браво за бибата и от мен!  Hug Амбу звучи хиляди пъти по-добре от Мама /както я наричаше Борис  Joy/.
ТанчеГ, нищо не мога да помогна за гастрото, но ти стискам палци всичко да ти е наред!  Praynig Ако това ще те успокои - много деца не ядат в яслата, че и в градината даже, и още от оградата са побеснели от глад. Повечето възпитатели се опитват да ги хранят, но не ги насилват /което според мен е добре/.
Юхи, да - трябват ви пампи, пантофки, пижама /не навсякъде, има си ясли със собствени пижами/ и к-т резервни дрехи за евенутално преобличане. Вече ще ви кажат - на повечето места не е желателно да са с боди, че като ги слагат на гърне и долната част влиза в гърнето. Водичка също - някъде искат да си носи всеки шише, другаде им наливат на място... Най-важното е да е с удобно долнище - на ластик, без колани, ципове и копчета на кръстчето.  Peace

Аз метнах едни пълнени чушки в гювеча, нагласих печката да се самоизключи и чунно си поиграхме навън.  Crazy сега спят мъниците.

Мяу, принципно винаги уж осигуряват алтернатива когато е в ремонт градината.  Rolling Eyes Повечето родители обаче се отказват като ти наврат детето в група с още 44 деца примерно /реален случай/.  Mr. Green

# 80
  • offshore & overseas
Мацки, пийте по едно за Мариите, че днес е малко Богородица. Айде, зло да ни забрави, Миметки!!

Никич, златна си! Hug Аз не само, че не знаех кво се иска, но изобщо не бях се и досетила за повечето от необходимостите, да му се невиди! Да ме питаш как 2 деца гледам, без изобщо да мога да съобразя някои работи.

Танче Г., с тебе сме, дано да нямаш повече яслени ядове! Според мен сладурка се гевези в рамките на нормалното (не е приятно, знам). Както и Никича е споменала, доста от градинските деца дори не ядат или клъвват по някоя троха, колкото да не е без хич. То не е само и единствено бойкот, а е и въпрос на свикване (с различната храна), на вкус, на каприз дори, ако щеш.

Ей я Калина - според мен още държи фронта (почти не хапва, еле па нови храни Mr. Green) - на третата година, хихи, какво ще кажеш за това? Ето, вчера я взимам, питам, кво ядохте, отговор - не помня. И не изминахме 3 крачки, гладна съм, купи ми кроасан (е, получи баничка, щот съм турила вето на кроасаните).

Аник, човек доста се изнервя като няма помощ (то и като има, де, съдейки по мен). Погал-погал! Whistling

Ирка, и аз принципно нямам време за (излишни негативни) емоции, ама като ме връхлетят, що не вземат да питат, имаш ли време за нас. Явно си е до човек, едни не се влияят, а други са по-мекотелести (визирам кака ви, дето вече трябва да порасне). hahaha

# 81
  • София
Мяу, принципно винаги уж осигуряват алтернатива когато е в ремонт градината.  Rolling Eyes Повечето родители обаче се отказват като ти наврат детето в група с още 44 деца примерно /реален случай/.  Mr. Green
Не съм Мяу, ама да кажа. Когато края на октоври!!! 2008 година започнаха ремонти, Софи изкара първо в сборна ясленско-градинска група, после само попълваха "дупки" в другите групи - сборни групи, включително и с 4 група е била. Та - проучи въпросЪТ, защото милата тотално се беше вкиснала тогава. Така се, група от 44 деца се ядва на фона на горното, особено ако са от една възраст  Mr. Green Stop ooooh!

# 82
хей и от мен  Hug

бях се 'пуснала' по течението, ама вече взех да намирам синхрон със себе си и реших и да мина да ви навестя. както винаги много сладки  Hug успех на всички с първите градински или училищни дни. сигурна съм, че всичко ще е 6.
подбудена от Мяуския въпрос за Гърция не мога да не напиша моето мнение Simple Smile. аз МНОГО обичам Гърция и да, пристрастна съм. имам много приятели кореняк гърци и преди да се оженя ходих почти всяка ваканция там. според мен ако някой иска ей така да отиде да разгледа и да му хареса, но да не дава много пари идеалното място е Кавала. на брега на морето, много красив и романтичен град, близо до БГ, а и манталитета на гърците от Северна Гърция е много близък до нашия. никак няма да се почувствате не на място. освен това, в близост до Кавала е и остров Тасос - 40-45 мин. с ферибот и не че е класически пример за остров, но като за разходката става и не на последно място мол-а им е много готин  Mr. Green. ако пък искате да слезете по-надолу и стигнете Атина според мен ви трябва екскурзовод или някой приятел-местен, за да ви показва забележителности, както и хубави ресторанти, кафето, места за отдих и т.н. иначе сами, според мен ще се разочаровате, огромен град, пълен с чужденци, задръствания, тълпи и ако сте се настроили за нещо по лежерно няма да ви удовлетвори. откъм културно наследство, музей, забележителности е супер. ако пък искате наистина да се пренесете в друг свят и да похарчите пари, тогава това са островите - Санторини, Родос, Крит и много други, някои, от които са колкото длан и може да ги обиколите за един ден пеша. там, с безкрайното синьо море, белите къщички със сини капаци и червено мушкато, гарантирам ви, ще се влюбите завинаги. гръцката кухня е много добра, поне на мен ми харесва, хората са готини и според мен може да прекарате хубава почивка. може да отскочите и до Чипре пък Simple Smile аз ще ви посрещна Simple Smile и със сигурност ще ви хареса.  Peace
ок...... в кратце туй то.
иначе Амели си заспива сама, след годинката започнах да я оставам сама в леглото й и свикна. буди ме веднъж нощем за мляко и вече от седмица насам сме напълно сухи, дори и през нощта. научи се да казва и много рядко имаме аварии. за излизане обаче слагам памперс, понеже почти винаги се улисва в игра и забравя да ми каже. много е любвеобилна към мен  Heart Eyes и като цяло е много добра душичка с 2 зъба  Laughing.
хайде оставям ви, че май ви отегчих. хубаФ ден

# 83
  • offshore & overseas
и като цяло е много добра душичка с 2 зъба  Laughing.
tooth Много сладко прозвуча това!

Благодаря и на теб, Амели, за инфото. Мноооого ми се ходи в Гърция, то вече почти няма българи, които да не са били, ама ето ме мене, срам и резил, така и не се организирахме преди дечковците, а сега... сега е тооолкова трудно вече. Но ще стане!

# 84
  • София
Честит празник на именниците ни тогава!   bouquet

Мяу, тук Сокол, не сте сами!  Joy И ние не сме били на почивка в Гръцко, а като я четох Амели и ми се доходи, и ми се дояде гръцка кухня!  hahaha
Слънчо, има нещо безкрайно сбъркано в системата за финансиране на ремонтите на ДГ, защото парите се отпускат винаги през септември!  Crazy Неща да се ядосвам за туй ся, слушам готина музика и ми е едно такова щастливо!  Crazy Crazy Ще разбера къде ще ни натресат и ако не ме урежда - ще го оставя вкъщи.  Hug

# 85
  • offshore & overseas
...слушам готина музика и ми е едно такова щастливо!
Странно и аз, не си сама и ти в настроението си. А имам раЛта за целия китайски и индийски народ (последните иззеха преводаческия бизнес и го пренесоха на индийска земя, поне командването). hahaha

Наистина парите за ремонти по правило идват септември - в наЩа ДГ обаче не предложиха алтернативи, макар и с 44 деца/група. Не сме и търсили. Тъз година от хеи били препоръчали ремонт на куфнята, шим се незнае, предполагам, че ще се почне по никое време.

# 86
  • Burgas
Аз пък дремя на компа,Ивето ходи с 2 възглавници из цялата къща......ляга,става....

# 87
  • София
Аз нямам пък никаква работа!  bowuu Дори преди минути установих, че Борис не спи, ми кротко си лежи. Сгълчах го да заспива веднага /то закога, ама дан земе да стане и да ми размеля спокойната глава, затуй  Embarassed/.

# 88
  • offshore & overseas
 Party

# 89
  • София
Еееей, блазе ви. Аз пък, имам работа за целия китайски народ. И съм на родителска среща...  ooooh! А ми се спииии... поне нашите взеха София та ми е малко по-спокойно.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт