Професия "учител"

• 500 242
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 1 410
Не мога да цитирам точно,но според мен няма начин да стане законно. Има изисквания да се заеме длъжността учител. Неправоспособен се взима само ако няма друг с правоспособност и то временно.

# 1 411
След като работи от години, няма как да не е на постоянен договор. Не може да му го подновяват година за година. Така си мисля де.

Не само така си мислиш, но скоро и по новините го коментираха. Бяха питали май шефката на софийското РИО и тя каза, че това е напълно незаконно, но се подсмихна леко, което значи, че все пак се прави.

Не мога да цитирам точно,но според мен няма начин да стане законно. Има изисквания да се заеме длъжността учител. Неправоспособен се взима само ако няма друг с правоспособност и то временно.

Да, така е. Джема каза, че само в професионалните гимназии можело (нали не бъркам?), но според мен е пак въпрос дали няма редовен учител.

# 1 412
  • Балчик
Не, в професионалното образование си е съвсем законно и учителят се води редовен. чл. 124 а от ППЗНП:
(3) Учителските и възпитателските длъжности по учебни предмети или модули от
професионалната подготовка, както и по учебни предмети или модули по изкуствата в
училищата по изкуствата и в профилираните паралелки по изкуства могат да се заемат
и от лица с диплома за завършена степен на висшето образование по съответната
специалност. 38

# 1 413
Някой има ли информация по колко часа годишно имат учениците в начален и прогимназиален клас по Безопасност на движението? Това са часове от часа на класния, но ми трябва точно по класове как са разпределени.

# 1 414
Някой има ли информация по колко часа годишно имат учениците в начален и прогимназиален клас по Безопасност на движението? Това са часове от часа на класния, но ми трябва точно по класове как са разпределени.

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/top_men … 73-19-09-2003.pdf
Мисля, че разпределението по часове е на пета страница.

# 1 415
  • Пловдив
При нас в 5-8 клас са 6 часа - обикновено ги разпределят колегите по 3 часа на срок

# 1 416

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/top_men … 73-19-09-2003.pdf
Мисля, че разпределението по часове е на пета страница.
Благодаря!

# 1 417
Да питам има ли тук учители по спорт от спортни училища?Ако има нека ми пишат на лични да не товарим темата имам (както и те сигурно) някои въпроси, по които е хубаво да обменим опит.Свързано е с годишните разпределения и новите предмети за 11 клас.

# 1 418
  • Балчик
А някой знае ли какви са тези теми по военно обучение, задължителни за 9 и 10 клас? Директорката само каза, че ще трябва да включим 5 теми в плана на класния ръководител, но не знае какви са точно.

# 1 419
А някой знае ли какви са тези теми по военно обучение, задължителни за 9 и 10 клас? Директорката само каза, че ще трябва да включим 5 теми в плана на класния ръководител, но не знае какви са точно.
Ето я наредбата, която регламентира военната подготовка в училищата.
Описана е тематичната насоченост по класове. Точно пет теми са.  Grinning

http://ciela.net/FreeStateGazette/OpenDocument.aspx?id=2135840684

# 1 420
Описана е тематичната насоченост по класове. Точно пет теми са.  Grinning

Shocked
Моля? Военно обучение- тия, шегуват ли се?

# 1 421
Очевидно не. Наредбата е приета още през февруари.

# 1 422
  • Балчик
Описана е тематичната насоченост по класове. Точно пет теми са.  Grinning

Благодаря, Дидева. Hug Аз съм класна на 10, ще предам и на колегата от 9 клас. Hug

Не се шегуват. Директорката ни каза, че ще идват хора за тия теми, но понеже били малко, не се нзае кога ще са при нас. Нов се пак ние трябва да си включим тия теми в плана.

То и за дванадесети клас трябваше да идват хора да четат лекции за "Моето първо работно място", ама никой не дойде, та класните сами си ги водеха. та се чудя сега могат ли да ми стоварят това, да водя военна подготовка. Laughing

Последна редакция: чт, 12 сеп 2013, 19:01 от Джемма

# 1 423
  • Пловдив
Описана е тематичната насоченост по класове. Точно пет теми са.  Grinning

Shocked
Моля? Военно обучение- тия, шегуват ли се?

На 11-ти бях на директорското съвещание в Пловдив. Присъства шефа на Военното окръжие и говори за военната подготовка. Каза, че ще се вземат в часа на класа и ще ги преподават офицери от близките до градовете (в областта) поделения. Желателно е класовете да се сливат, защото няма много офицери на разположение, а искат да обхванат всички училища.

# 1 424
  • Балчик
ЗлаВещица, а казаха ли как да залегне това в плана? Темите разбрах вече кои са, броя на часовете също, но кога да ги предвидя- през първи учебен срок ли, през втори ли, в пет поредни часа или през определен период?
Направих си всички разпределения, само това за часа на класа не мога да принтирам заради тези военни теми. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт