Професия "учител"

• 494 075
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 2 100
  • Балчик
И аз вчера се прибрах от обучение. Беше много добре. Simple Smile

# 2 101
  • Пловдив
Аз ще ходя веднага след ваканцията. Макар че съм от Пловдив, при нас това обучение минава в хотел в близко село, но пък транспортът е удобен, ако човек реши да пътува. Аз ще си ползвам хотелските услуги - има спа, ала-бала. Колежката каза, че може едната вечер да се прибере да си види децата. Дадоха ни вчера програмата - цял ден е.

# 2 102
Shagya благодаря!
Исках да знам, че явно е задължително (а и доколкото разбирам имат пари за харчене) и ще ходя рано или късно.
Не съм ходила и ми се ще да се ориентирам криво ляво.

# 2 103
  • Луната ни пази
Shagya благодаря!
Исках да знам, че явно е задължително (а и доколкото разбирам имат пари за харчене) и ще ходя рано или късно.
Не съм ходила и ми се ще да се ориентирам криво ляво.
В интерес на истината в началото имаше квоти за всяко училище, но после какво стана, пари ли има много, стана задължително за всички подред. В нашето училище, от 70 човека колектив, дали останах 4-5, които не са ходили не знам, но онзи ден се обадила координатора от РИО и казала на Директора: "Задължително, всички!". И сега колегите, които не са ходили, отиват. До края на май месец всички ще се изредят. Аз лично съм много доволна, но аз съм час от едногодишните, които са за смяна специалността. Нашето е от три семестъра по 12 дни лекции и после дистанционни изпити.

# 2 104
Аз останах с впечатлението, че имат повече пари за усвояване отколкото учители за квалификация
Така че всеки който се вписва отива.

# 2 105
  • Балчик
Аз останах с впечатлението, че имат повече пари за усвояване отколкото учители за квалификация

Абсолютно. Peace
Да вземат да ни пратят на още едно обучение. Simple Smile Нашата обучителка беше толкова готина, минаха неусетно 5 дни.

# 2 106
  • Пловдив
Аз разбрах, че има повече пари за усвояване, но не съм се интересувала специално - щом и аз ще успея да ида на това обучение

# 2 107
  • Луната ни пази
Когато бяхме на нашето обучение, дойде представителка на министерството, която каза, че от системата са отпаднали страшно много хора, особено млади, а колегите пред пенсия са доста и те не държат да се обучават особено. Отделно наистина има доста отпуснати пари.

# 2 108
  • Балчик
Така е, колежката ми, която трябваше да бъде с мен, се пенсионира през юли и се отказа от обучението. По списък там видях, че също липсват около 5-6- колеги още.
Единственото, което ми е странно, защо не са ни разделили. Оказа се, че само аз бях в горен курс, всички останали бяха начални и детски учителки. Не че беше лошо, но някакви примерите, игрите, дискусиите за детската градина не ми бяха особено полезни.

# 2 109
И при нас няколко човека ще ходят,  но по различно време.
Надявам се като съм аз начални да са разделени от гимназиални,  че и на мен няма да ми е особено полезно.
Общо взето се знае, че ще се ходи, но до последно не се знае къде.

# 2 110
  • Балчик
Как така, нямат ели списъци по училищата? Аз още през декември знаех, че  съм от 24 до 28 март, в кой хотел и каква е програмата.

# 2 111
  • Пловдив
Простете невежеството ми и не ми се смейте много, но да попитам - какви са тези обучения?
Да не е с пари по чл.8 от отрасловото КТД - процент върху сумата за раб.заплати се отделя за квалификация и преквалификация на учителите?
 Thinking

# 2 112
  • Пловдив
По някакъв проект на МОН е, доколкото аз знам.

# 2 113
  • Балчик
Обученията са по европейски проект. Peace От нашето обучение:

Скрит текст:

# 2 114
  • Пловдив
Разбрах. Усвоени пари по проект. А има ли ограничение за 35г. възраст, защото чух за някакъв евро-проект с такова изискване за обучаваните?

Общи условия

Активация на акаунт