Професия "учител"

• 494 340
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 2 085
Здравейте,благодаря за отговорите.
Ами като лектор нямаш право на отпуск и каквото там,но при трудов договор който е до 15.06 как се взема отпуск?
Много благодаря за отговорите,защото имам малко стаж и много неща не са ми ясни,а няма кого да попитам.Колегите обикновено са лаконични и не обичат да дават безплатни съвети (някой обичат,но за да ти вкарат интриги ). Чувствам се като чирак,който трябва да си „открадне“ занаята.

# 2 086
  • Ямбол
Лекторите имат часове, когато има учебни дни. В останолото време не работят.
А при трудов договор без право на платен отпуск, се пуска неплатен.

# 2 087
Лекторите имат часове, когато има учебни дни. В останолото време не работят.
А при трудов договор без право на платен отпуск, се пуска неплатен.
Въпросът ми е по скоро какво се прави като изтече договорът(няма да се подновява) на 15.06?Трябва да я ползвам ли или се плаща,или..?

# 2 088
  • Балчик
Изплащат я при нас.

# 2 089
  • Пловдив
Eved
Погледни основанието от Кодекса на труда, на което си назначена.
При чл.114 би следвало да има отпуск, който се изчислява пропорционално на зачетеното за тр.стаж. При прекратяване неползваният отпуск се изплаща. А иначе,... най се помни информацията, която е придобита трудно, или открадната  Wink
За да те улесня, ще те посъветвам да влезеш в сайата на Министерството на труда и соц.политика и да зададеш за търсене в секция "Въпроси и отговори" да ти намери мнението на министерството по всички обстоятелства, касаещи твоят член  Laughing, по който си назначена ...

# 2 090
Благодаря,ще проверя.
То като сме почнали със поговорките да кажа,че то за това на вълка му е дебел врата.Simple Smile

# 2 091
  • Пловдив
Eved - съгласна съм!
Затова сме тук - да сме си полезни, но човек трябва да си провери всичко сам. Тук - само ориентири, хрумвания (които сама не биха ти се появили) и прочие...
Успех!

# 2 092
Колко се плаща един лекторски час на учител с полувисше образование?

# 2 093
  • в моя гьол
Колкото е заложено във вътрешните правила за работна заплата на съответното училище, но не по-малко от 4,00 лева според отрасловия КТД.

# 2 094
Искам да попитам- откъде мога да разбера нормативите за часовете по различните предмети.
Например: колко е пълния норматов часове за учител по химия?

# 2 095
  • в моя гьол
НАРЕДБА № 3 от 18.02.2008 г. за нормите за преподавателска работа и
реда за определяне на числеността на персонала в системата на
народната просвета
http://mon.bg/?go=page&pageId=7&subpageId=59

Годишен норматив по химия - 684 часа

# 2 096
НАРЕДБА № 3 от 18.02.2008 г. за нормите за преподавателска работа и
реда за определяне на числеността на персонала в системата на
народната просвета
http://mon.bg/?go=page&pageId=7&subpageId=59

Годишен норматив по химия - 684 часа

Благодаря!  bouquet
"Отивам" да чета.

# 2 097
Здравейте някой ходил ли е на тези курсове за квалификация на педагогически специалисти ?
Интересувам се в кои градове се провеждат и как точно протичат?Преди обяд след обяд или цял ден?
Май ще ми се наложи да ходя и се чудя ще мога ли да се оправя с децата?И ако са в друг град има ли пътни и така на татък   

# 2 098
  • Луната ни пази
Здравейте някой ходил ли е на тези курсове за квалификация на педагогически специалисти ?
Интересувам се в кои градове се провеждат и как точно протичат?Преди обяд след обяд или цял ден?
Май ще ми се наложи да ходя и се чудя ще мога ли да се оправя с децата?И ако са в друг град има ли пътни и така на татък   
Здравей, зависи какво е направлението, но краткосрочните се организират в областните градове. За 5 дни са най- кратките курсове, сутрин от 9 до 12 и 30 и от 14 до 17 и 30, т.е. цял ден. Поема се пътя до областния град и обратно- еднократно, 4 нощувки в хотела (хотелите са 4звезди), 3 пъти хранене на ден и две кафе паузи. Ако си от самия град не ти се полагат нощувките и пътните, храната е включена.

# 2 099
Това е една от най-уморителните професии според мен. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт