Професия "учител"

• 500 137
  • 4 520
  •   3
Отговори
# 2 850
 Shocked 3 урока на час. Горките деца ...

# 2 851
  • Пловдив
Като се има предвид, че най-много има явяващи се на матури по география ...

# 2 852
При нас такова нещо не може да се случи. При такова дълго отсъствие се раздават часовете на специалисти, или се назначава нов човек. Няма как иначе, Могат да ги вземат историците, ако са със специалност и география , икономистите, въобще някой който може да ги води. При нас инженерите е същото. Сега на мен ми се налага да отсъствам и има назначен човек, миналата година ми раздадоха часовете на други инженери. Нито един час не губят учениците и са много нещастни. Laughing

# 2 853
  • Балчик
при нас масово са на биология, но това нищо не означава. Все пак губят много. Но директорът си решава какво да прави. А родителите- мълчат. Rolling Eyes

# 2 854
  • Costa Rica
Живея в гр.София. За два месеца си подадох документи в сигурно 4 училища, в които бяха обявени свободни часове за учител по География. От всички места ме отрязаха.
Имай предвид, че дори и местата, които се обявяват като свободни де факто вече са заети. Те си имат хора, които преназначават всяка година - така им излиза по-евтино. Дали е законно - не, но на кой му пука. Или за мястото чака току-що завършилата трета братовчедка на шуренайката на директора.

Липсата на стаж не ти е проблем - даже се предпочита да се назначават новозавършили, защото нямат претенции за заплащането, класове, звания и други екстри, които надуват бюджета.

# 2 855
  • Ямбол
Вече отпадна това преназначаване и освобождаване за лятото. Назначава се за цяла календарна година - от септември до края на август и ако не се продължи този договор, то няма право да назначава същия човек. Или го освобождават завинаги, или го взимат с постоянен договор.

# 2 856
Нека да е спорна и успешна новата година!

Вече отпадна това преназначаване и освобождаване за лятото. Назначава се за цяла календарна година - от септември до края на август и ако не се продължи този договор, то няма право да назначава същия човек. Или го освобождават завинаги, или го взимат с постоянен договор.
Не навсякаде, не навсякъде!

# 2 857
  • Луната ни пази
Джемма Много благодаря за информацията. Ще се запозная обстойно с проекта. Ако има някаква възможност ще се възползвам със сигурност!

Живея в гр.София. За два месеца си подадох документи в сигурно 4 училища, в които бяха обявени свободни часове за учител по География. От всички места ме отрязаха.

Когато започвах да търся работа за първи път за едно лято подадох документи в 21 (двадесет и едно) училища. В родния си град, в областния град, във Варна, Добрич и Русе, които са ми наблизо. Не ме огря в началото, но през октомври ми се обадиха да замествам и така се започна... 4 училища, и то за София, според мен е малко. Не се съобразявай с квартала, в който живееш, пробвай и в по- малките населени места в околността и постоянно влизай в сайта за обявени свободни работни места.
Ето две обяви от ноември месец от сайта на РИО- София, напълно подходящи. Можеш да търсиш работа и като възпитател, все от някъде се започва.
Скрит текст:
Цитат
26.11.2014г.

76  ОУ

Учител по география /по заместване/
Възпитател в прогимназиален етап /по заместване/
9874344

До 28.11.2014г.

25.11.2014г.

16 ОУ

Възпитател в ПИГ – 4 места
9387015
9383060

До 28.11.2014г.
Събеседване на 04.12.2014г.
Ето и сайта на  РИО- София област. Обикновено пътните се заплащат на 85 % от стойността на билета.
Успех!

# 2 858
Определено не се съобразявам с квартала! Просто от както ми прекратиха договора е имало само три обяви за учител по география, за които съм си носила документите, и един път за възпитател, но навсякъде ме отрязват. За възпитател категорично без начална и предучилищна не искат да ме вземат. Предполагам трябва връзки и за това, както и за да започнеш като учител. Не си губя времето, чакайки идеалната възможност. Чакам каквато и да е възможност. Сайта го следя непрекъснато и го презареждам на всеки 30 минути сигурно. Обикновено аз съм първата подала си документите! Излиза обявата и аз след час-два съм в училището Laughing Но уви ...

Shagya Благодаря за съветите  Peace

# 2 859
  • Луната ни пази
Дайчето, имах предвид възпитател в прогимназиален етап, след 5ти клас. Дори тези обяви, които съм ти пуснала са точно такива. Иначе отново ти пожелавам успех. Аз самата знам колко е трудно, но като започнеш веднъж, колелото се завърта и става по- лесно.  Peace Hug

# 2 860
Ясно, сега разбрах Peace Да, за ПИГ не съм пробвала. Иначе за момента опитвам с препоръка. Чакам за едно евентуално място. Няма да се откажа, ако ще и лятото да дойде  Laughing

# 2 861
  • Пловдив
Ами всъщност лятото, по-точно края на лятото е времето за търсене на работа Simple Smile

# 2 862
  • Ямбол
Да, сега евентуално може да замества. Най-добре е да се обади на експерта, който е по нейната специалност в съответното РИО, за да я включи в базата за учители за заместване.

# 2 863
Дайче- зайче- писи- мяуче, какъв ти е зорът учителка да ставаш...? За 530 лв. , без удръжките, на чорба ставам, но учителка НЕ. Стани, примерно, една продавачка в МОЛ- а, за 600 лв. чисто, и ще ти е мирна главата. С по- малко отговорности и труд- повече пари. Грубо казано, но факт. Само не ме яжте, че съм 50 кила с мокри гащи, няма да Ви стигна, пък и не се давам...

# 2 864
  • Ямбол
И ще си стои на твоето ниво и дори ще затъпява геометрично.
Една работа освен пари, носи и много други неща, но простолюдието това не може да го осъзнае и ходи в МОЛ-а да продава.

Общи условия

Активация на акаунт