Професия "учител"

• 494 178
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 3 045
  • Пловдив
Доколкото знам и в ПУ всички филологии са с педагогическа правоспособност. Заплатите са еднакви за всички специалности.

Тони ме е изпреварила  Simple Smile

# 3 046
Учителите по география да кажем нямат ли по час или два седмично, докато тези по български повече от 3 - 4? Възнаграждението би трябвало да е различно? Имаше някакви увеличения за учители до 35 години, но не знам дали не беше само проект.

# 3 047
  • Пловдив
Това ми звучи като въпроса миналата година на ЛС, който получих "каква е заплатата на учителите, че да знам дали да запиша такава специалност".  Беше ми обидно да отговоря.

# 3 048
Не знам как точно стоят нещата, заради това и питам. Моля, никой да не се засяга.

# 3 049
Анонимен,прочети из интернет има инфо.Да,географа има 1-2 часа но затова пък води 8-9 класа а този по български има по-малко класове с повече часове у всеки както казваш.Заплатите на всички са еднакви и зависят от Норматива/ако нямаш достатъчно часове се смята пропорционално.Примерно по английски са 648 часа годишно но ако имаш 500 поради малко паралелки ще вземеш по-малко.Началната е 530.
Познавам хора които с филология предават по английски и в начален курс макар че там начален с английски е с предимство.И без педагогика не може,да.

# 3 050
  • Балчик
Учителите са на годишен норматив.  Часовете над норматива се заплащат допълнително , като лекторски. Вече стана ясно, че освен това и директорите имат право да увеличават норматива, съответно договарят по-висока заплата.
Това, че географията е 2 часа,а БЕЛ 4, нищо не означава. Може география да води само един учител, а БЕЛ-двама, зависи колко паралелки има в училището. География се учи до 10 клас, а БЕЛ до 12, така, че почти навсякъде има по повече от един учител по БЕЛ.

П.П bbfan ме е изпреварила докато публикувам.

# 3 051
  • Пловдив
Колегите по БЕЛ спокойно правят норматив с 4 паралелки, че имат и часове над годишния норматив от 648 часа. При нас колежките по история и география винаги водят май по 10 паралелки.

Аз преподавам АЕ в СОУ, но в горен курс нямаме профили и часовете са по 2 седмично. Там норматив става от четирите степени - 9-12 клас, като това пак са 10 паралелки.

# 3 052
В обобщение, началната заплата за всички учители е 530 лева, английската филология дава право за преподаване в училище, но при 60 процента от заплатата? ( английска филология ВТУ, по - конкретно)

# 3 053
  • Пловдив
За ВТУ  и СУ аз поне не съм се интересувала. От ПУ се излиза с правоспособност и от филологиите, и от факултетите за точни и природни науки.

Миме, поздравления между другото - чух се с Нико току-що.

# 3 054
  • Пловдив
Мерси  Hug
Тъкмо щях да питам да ли вече си научила, че имате от училище човек в регионалното ръководство  Party

# 3 055
Благодаря за отговорите   bouquet

# 3 056
  • Пловдив
Мерси  Hug
Тъкмо щях да питам да ли вече си научила, че имате от училище човек в регионалното ръководство  Party

Да, чухме се с Нико, че ме мислел от вчера. Аз съм от днес в компенсации, обаче вчера нямаше как да си пусна молбата, че още не бяха подали инфото в канцеларията. Разбрах се с шефа, ама пусто - забравих да се обадя на Нико, та той ме прозвънка и ми се похвали и за това. И за септември получих информация.

# 3 057
  • Балчик
Този личен чат за темата ли е? newsm78

# 3 058
  • Пловдив
Извиняваме се   bouquet

# 3 059
Във ВТУ педагогиката е избираема.Иначе с англ.филология може да предаваш на 60 или 80 процента заплата без педагогика НО ако няма нито кандидат с педагогика което е доста малко вероятно.

Общи условия

Активация на акаунт