Професия "учител"

• 500 192
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 3 180
  • Бургас
Със специалност ,,Педагогика на девиантното поведение '' може ли да се кандидатства за педагогически съветник....

# 3 181
Момичета влизам с няколко въпроса.
Започвам да подготвям документи за кандидатстване.
Почти във всяка обява има

- Карта за предварителен медицински преглед /ако има прекъсване на трудовия стаж за повече от 6 месеца/.
- Свидетелство за съдимост /ако има прекъсване на трудовия стаж за повече от 6 месеца/.
-  Удостоверение,че лицето не се води на диспансерен учет за психично заболяване /ако има прекъсване на трудовия стаж за повече от 6 месеца/.
На места това в скобите не присъства .Въпроса ми е ако реша да подам документи в Х училища Х  броя документи ли ми трябват или един и негово ксерокопие.До момента става ми е малък и е бил по замесване и затова не съм наясно.
Другия ми въпрос е свързан с  училище в село там се търси учител по няколко предмета , уж свързани но не съвсем, как ще се формира заплатата в случай че кандидатствам и имам 1 от 3-те предмета ?

# 3 182
Доколкото съм запозната, трябва да представиш съответния брой комплекти документи.
Щом изрично не е упоменато "копие", а докуменнт Х, се приема, че се иска оригиналът. Надявам се да се включат и дамите, които продължават да практикуват, те биха могли да потвърдят или поправят моето мнение. Ако прецениш, че е удачно, можеш да звъннеш в канцеларията на съответното училище, за да попиташ.

# 3 183
  • Пловдив
Оставя се копие, а оригиналът може да се покаже, за да се сравни. Все пак не вярвам само в едно училище да има обявено място по твоята специалност.

# 3 184
  • Балчик
При кандидатстване се представя копие, а при назначение - оригинал.

Ако се търси учител за няколко предмета в една катедра, то броя на часовете по предмета, по който ти имаш диплома трябва да е над 50 %. Под този брой ще бъдеш нередовен учител. С други думи, предметите, по които не си специалист могат само да допълнят катедрата ти, но не и да я формират.

# 3 185
Благодаря ви  Hug
До тук само едно място има , което е нещо сравнени с 100 ч лекторски както беше миналата година . Ще пробвам .

# 3 186
  • Балчик
А,  значи не е пълна катедра.

# 3 187
Специалността  е физика, до момента има една обява за пълен норматив,и една - математика, физика и астрономия и информационни технологии 

# 3 188
  • Балчик
Ясно. Моя колега имаше катедра математика и физика + география, която не ѝ е специалност. Географията допълваше катедрата ѝ + оставаха часове лекторски. Естествено лекторските бяха география, защото ѝ ги плащаха като на неспециалист, по -малка сума.

# 3 189
Със специалност ,,Педагогика на девиантното поведение '' може ли да се кандидатства за педагогически съветник....

Почти съм сигурна, че отговорът е "да", защото имам приятелка със специалност История (това е по-далеч от педагогиката), която работи именно като педагогически съветник. Wink

# 3 190
  • Бургас
Имам още няколко въпросчета ....може ли заявлението да бъде написано на ръка и по чл.68. ал1. т.2 за колко време се сключва договора при евентуално назначение  (в КТ пише до завършване на определена работа) .....

# 3 191
Разбира се че може на ръка а това е кажи речи същото като ал.1-срочен договор.До завършване в случая най-вероятно значи до 30 Юни.Това по-нагоре го коментирахме-така се оправдават директорите-работата била временна понеже не се знаело дали ще има деца догодина и затова не можело постоянен договор.И са прави донякъде но по тази логика абсолютно всички трябва да минат на срочен не само новите.

# 3 192
  • Балчик
И са прави донякъде но по тази логика абсолютно всички трябва да минат на срочен не само новите.

А, не може. От срочен може да се мине на безсрочен, но обратното- не. Simple Smile

# 3 193
  • Бургас
Благодаря много  за отговорите и още един въпрос .....задължително ли трябва в заявлението документите, които прилагам да ги напиша в реда, в който са написани в обявата....

# 3 194
Аз ги пиша както са по обявата.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт