Професия "учител"

• 499 551
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 3 780
Искам нещо да ви питам. В момента ни проверяват за присъствие, влизат и броят. Около 3 седмици, когато си поискат. Накараха ни да попълним една таблица, всяко отсъствие как е извинено,  #Crazy #Crazyпо дати и брой часове, с каква бележка, от кой лекар, името му фигурира, спортен клуб, друг клуб, бележка от родител или разрешение от директор. От родител са 3 дни, от директор 7. Просто сме полудели и бележките заверени от медицинското лице. Та питам, вас карат ли ви да правите това? Аз съм потресена , имам извинени разбира се и без документ, та е едно писане и търсене на бележки, ужас. Искам да знам дали е приумица на нашето РИО или е навсякъде. Hug. А и да пишете какво мислите по въпроса.

# 3 781
  • Ямбол
И нас ни проверяват понякога, но документи за извинени отсъствия не са искали чак така подробно.

А аз да питам. Могат ли да ми зачислят цял компютърен кабинет? Аз съм учител все пак, не домакин или друго административно лице. Освен това в кабинета не влизам само аз.

# 3 782
Учител съм по ИТ. Да, тези, които влизаме в даден комп.кабинет, ни карат да подписваме някакъв документ, че сме отговорни за имуществото в него.

# 3 783
Всички, които влизаме подписваме описа и носим отговорност, че как да е иначе.
И да, и нас са ни проверявали, но това с тая таблица е прекалено.

# 3 784
  • Балчик
И при нас е така, всеки се подписва за имуществото в кабинетите, в които влиза. Което е пълна идиотщина. Там влиза всеки, който си поиска, а и учителите нито по длъжностна характеристика, нито по друг нормативен акт са МОЛ.
Но, за да си спестим излишните главоболия и приказки, всеки подписва.

За отсъствия не са ни проверявали тази година, не са искали извинителните документи. Ако държат на тях, в България трябва да се затворят поне половината училища. Тъжно , но факт.

# 3 785
Ами то аз полудях от сметки, оставете документите. Преджурках целия дневник от 15.09 до сега. Тя това иска до датата на проверката от 15.09, всяко отсъствие на всеки как е извинено Shocked два дена писах , ако щете ми вярвайте. И ако е приумица само на тая дето ни проверява ще я удуша. В областта още 3 училища го правиха, тя толкова е проверила. Но те поне за един два месеца, а ние за цял срок Mr. Green Mr. Green

# 3 786
sisitons и при нас броиха , сега всяка медицинска извинителна бележка се подписва и от родител.

# 3 787
  • Луната ни пази
Искам нещо да ви питам. В момента ни проверяват за присъствие, влизат и броят. Около 3 седмици, когато си поискат. Накараха ни да попълним една таблица, всяко отсъствие как е извинено,  #Crazy #Crazyпо дати и брой часове, с каква бележка, от кой лекар, името му фигурира, спортен клуб, друг клуб, бележка от родител или разрешение от директор. От родител са 3 дни, от директор 7. Просто сме полудели и бележките заверени от медицинското лице. Та питам, вас карат ли ви да правите това? Аз съм потресена , имам извинени разбира се и без документ, та е едно писане и търсене на бележки, ужас. Искам да знам дали е приумица на нашето РИО или е навсякъде. Hug. А и да пишете какво мислите по въпроса.
Не знам дали ни е едно и също РИОто, но при нас тече същата тематична проверка. Организацията е различна, но общо взето идеята е да не се прикриват отсъствия.

# 3 788
  • Ямбол
По закон аз така или иначе имам имуществена отговорност. Непонятно ми е защо се налага да подписвам нещо, все още не знам какво, което ще ме държи специално само мен отговорна, след като не само аз ползвам това имущество.

# 3 789
  • Майничка
При нас проверка още не е минала, но нашето РИО иска документите за отсъствия да се съхраняват за срок от 5г.

# 3 790
 Shocked, е много бе, ужас. Явно си е при всички Wink

# 3 791
  • Балчик
Тия добре ли са, 5 години?
Значи да очакваме включване и ние скоро, информацията ще се добере и до нашето РИО. Simple Smile

# 3 792
Когато съм била класна, никога не съм пазила от тази за другата учебна година бележките. Пък то и трябва ли?

# 3 793
  • Балчик
Аз също всяка година на 30 юни унищожавам всички извинителни документи, разчиствам си бюрото за следващата година. За 5 години, трябва по едно хранилище да ни зачислят.

# 3 794
Здравейте, спешно ми трябва тест номер 3 от книгата за учителя по учебник Hello - 5 клас. много бих се радвала ако някой се отзове! Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт