Професия "учител"

• 499 526
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 405
  • Луната ни пази
Колеги, има ли сред вас по математика, ИТ, информатика?
Имате ли насоки за разпределенията?
Ние миналата година имахме доста неясни изисквания и сега се чудим отново, а не смеем да питаме, че да не стане по-зле. Съвещания по обединения също нямаме. Някаква мъгла е.
Не съм по специалността, но видях, че в училищната поща експертът е изпратила в какъв вид ги иска (т.е. табличката със съответните графи).

# 406
  • Ямбол
...Не съм по специалността, но видях, че в училищната поща експертът е изпратила в какъв вид ги иска (т.е. табличката със съответните графи).
Точно това всъщност ме интересува - не съдържанието, а подредбата и графите.
Миналата година само за ЗИП имаше допълнителни графи и пак така ни бяха изпратени на пощата. Тази година някои изказват съмнения, че и по ЗП ще искат да е така.
Ми да кажат, ама не казват, после връщат и трябва да ги преработиш за ден-два.
Освен темите, вида на урока и срок на изпълнение, нещо друго искат ли ви?

# 407
  • Луната ни пази
...Не съм по специалността, но видях, че в училищната поща експертът е изпратила в какъв вид ги иска (т.е. табличката със съответните графи).
Точно това всъщност ме интересува - не съдържанието, а подредбата и графите.
Миналата година само за ЗИП имаше допълнителни графи и пак така ни бяха изпратени на пощата. Тази година някои изказват съмнения, че и по ЗП ще искат да е така.
Ми да кажат, ама не казват, после връщат и трябва да ги преработиш за ден-два.
Освен темите, вида на урока и срок на изпълнение, нещо друго искат ли ви?
http://dox.bg/files/dw?a=5a1de58b3f  с това мога да помогна

# 408
  • ВАРНА
Успешна учебна година на всички!

Ние стартирахме на 3 септември, а тази седмица минаха и родителските срещи във всички класове  bowuu

# 409
  • варна

Peдовни часове в извънучебно време-може ли?

Дъщеря ми е ученичка в 6-ти клас в училище Добри Чинтулов Варна.Ръководството на училището е решило да карат модул по физическо възпитание в извънучебно време.
Например когато са 2-ра смяна в  8.30 сутринта,а когато са 1-ва смяна в 14.30 следобед.
Знаете ли ,дали това е редно и разрешено. 40 минути час плюс отиване и връщане -това прави най-малко 1 час .И то при положение,че живеем близо ,а има и деца който идват от други квартали.През свободното време децата имат доста домашни,да учат и да ходят на извън класни занимания.Дъщеря ми ходи на рисуване и на езда ,и сега трябва да променяме графика .
 Моля,ако някой е запознат дали сме длъжни да посещавеме тези извънредни часове да сподели.

# 410
  • София
Модулът по ФВС се кара в извън учебно време. Но той не е всяка седмица. За 1 срок това прави 18 часа и при добро желание тези часове могат да се разпределят в няколко дни.

# 411
  • Ямбол
Какво значи "редовни часове"? И СИП са си съвсем редовни часове, но се слагат извън редовната програма.
И да, третият час по физическо може да се кара дори на екскурзии, походи и др.

# 412
   Ръководството на училището е решило да карат модул по физическо възпитание в извънучебно време.

Напълно законно е. Модулът не влиза в редовните часове, а точно в извънучебно време.

# 413
ДЧ ФВСП (допълнителният час по физ възп и спорт) наистина може да бъде сложен извън учебно време, правят го понякога така, за да нямат 8ми час децата, но особено описаното от Диди едва ли е удобно за децата.  Tired Може да се пробвате на род среща да повдигнете въпроса и поне да карат часа веднага след другите часове, стига обаче и учителят да е свободен в това време.
 Hug Колежките добре са писали, че не винаги този час може да е фиксиран към програмата, но това означава още в началото да са се разбрали (учител и директор) да се работи/учи по модул Туризъм или друг, обикновено им дават по една топка и играят каквото може (народна топка, футбол, баскет, волей...)  Confused

bouquet Успешна година на всички, момичета! ... и момчета, ако има сред нас  Hug

# 414
  • варна
Благодаря ви за отговорите.Аз нямам нищо против този модул,но да е направен така,че да е непосредствено преди часовете или след тях,а не в 8,30 сутринта и за втора смяна 14,30.

# 415
  • Пловдив
Когато излязоха тези модули първоначално искахме да изберем туризъм. Но след като стана ясно, че ще трябва да се минава през РИО и да се търси непременно съдействието на туроператорска фирма избрахме игри. Включени са в програмата.

# 416
Успешна и усмихната учебна година на всички учители в темата!  bouquet

Влизам тук с въпрос- бихте ли ми разяснили малко повече проекта "УСПЕХ"?

# 417
  • Ямбол
...
Влизам тук с въпрос- бихте ли ми разяснили малко повече проекта "УСПЕХ"?

Сформират се групи до 15 деца, като учителят определя какви ще са заниманията. Видът може да е всякакъв - спорт, история, компютри, фотография, риболов, театър изобщо доста голяма свобода. Не са длъжни учителите да правят такива групи. Едно дете може да участва само в една група по тази програма. Документацията обаче е толкова много и не знам дали 12 лв. на час ще стимулират да се откриват такива групи. Аз например се въздържах.

# 418
Лилянa, само да уточня, че 1 час се заплаща от 6 до 12 лв. по решение на ръководството. Тоза 12 лв. се замисляме, а за 6  #2gunfire.

# 419
  • Ямбол
Да, права си. При нас се реши - 12лв. при пълна група и така на всеки двама по-малко пада до 6 лв.
Идеята наистина е много хубава - за децата е безплатно и се занимават с интересни неща. Поне при нас се получиха много хубави групи - бокс, риболов, първа помощ, фотография, танци, туризъм, екология, сексуално и репродуктивно здраве, зелени балкани и др. Обаче справките и сроковете направо са убийствени - учителят сам организира не само обучението, а и доста секретарски и счетоводни дейности и се получава много натоварващо плюс останалата ти работа.

Общи условия

Активация на акаунт