Професия "учител"

• 496 161
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 4 350
  • Ямбол
Да, то е ясно, че са минимални. Понеже не съм била класна досега и не знаех, че вторият час на класа се плаща под такава форма и си мислех, че водене на документация е нещо различно. 30 лева обаче пак са малко при всичката работа, която върши класният.

# 4 351
Здравейте!
Наскоро завърших ОКС бакалавър, специалност Кинезитерапия, но реших да се преквалифицирам за учител по биология. Въпросът ми е дали трябва да изкарам нови 4 години специалност биология и химия или мога да изкарам само курс за учителска правоспособност. В университета ми обясниха, че курса ти дава професионална квалификация "учител", но това на мен не ми вършело работа. Последното честно казано не можах да го разбера. А като магистратура в моят град /Русе/ предлагат само предучилищна и начална педагогика, което май пак не ми върши работа?!... Sad

# 4 352
Ако беше Биология завършила сигурно щеше да върши прекрасна работа курсът.

# 4 353
Да, така е!
Но за жалост на времето не премислих добре нещата и сега се чудя какво да правя.... Confused

# 4 354
  • в огледалото на живота
Здравейте!
Наскоро завърших ОКС бакалавър, специалност Кинезитерапия, но реших да се преквалифицирам за учител по биология. Въпросът ми е дали трябва да изкарам нови 4 години специалност биология и химия или мога да изкарам само курс за учителска правоспособност. В университета ми обясниха, че курса ти дава професионална квалификация "учител", но това на мен не ми вършело работа. Последното честно казано не можах да го разбера. А като магистратура в моят град /Русе/ предлагат само предучилищна и начална педагогика, което май пак не ми върши работа?!... Sad
Не съм съгласна,че магистратура  във факултет  Природни науки и образование има само предучилищна и начална педагогика.
Справка тук:
https://www.uni-ruse.bg/Faculties/FPNO

# 4 355
  • Луната ни пази
Здравейте!
Брат ми е кинезитерапевт, а аз учител. Познай кой е с по- високи доходи!? Разликата е с три нули, той работи в България на 6 часов работен ден. Пак си помисли дали искаш да си учител.

# 4 356
Колеги, имам един такъв въпрос - ако да речем аз кандидатствам за дадено място и съм с ОКС "бакалавър" и кандидатства някой друг с ОКС "магистър", има ли черно на бяло закон, според който при подобен казус задължително се предпочита кандитатът с магистратура или всичко е въпрос на преценка на ръководството? Имам намерение да изкарам магистратура тази година, защото съм на непостоянен договор и не се знае накъде ще задуха вятърът след време и кандидатствайки евентуално на ново място, дали това, че съм "бакалавър" в момента няма да окаже някакво влияние. Питам, защото, обсъждайки с доста колеги, те са на мнение, че директорът може да си прави каквото поиска и може да назначи бакалавър, дори и ако има кандидати магистри, но аз не съм сигурен. Има ли закон, който регламентира това положение или е наистина по преценка на директора?

# 4 357
  • Пловдив
Няма значение. Зависи как е формулирал търсенето директорът. Повечето от тях предпочитат младите учители, защото икономисват от заплати.

# 4 358
Ами точно това беше казусът, който обсъждахме - ако е обявено за "бакалавър", но се яви "магистър", на човекът с ОКС "бакалавър" отпадат ли му шансовете или?

# 4 359
Argent, по принцип трябва да отпадат, ако в обявата е написано, че за заемане на длъжността се изисква ОКС "магистър".
Но...в зависимост от това кои са кандидатите и колко "свои" хора трябва да се назначат, нещата се променят.
Личен, лош опит от тази година.
По-добре инвестирай във връзки, отколкото в образование...

# 4 360
Да, втората част от постинга ти ми е до болка позната и се подписвам под всяка една дума. Simple Smile Благодаря за разясненията. Мен ме интересуваше дали наистина има разпоредба, която регламентира това положение. Явно няма.

# 4 361
Здравейте, някой знае ли какво трябва да съдържа началната страница за избираемите часове по математика за 5 клас. Разбрах, че "Съгласувал"  и "Утвърдил" отпада остава само "Изготвил" и "Директор". След това "Учебна програма по математика за.....?"

# 4 362

Личен, лош опит от тази година.
По-добре инвестирай във връзки, отколкото в образование...
Личен, лош опит от 8 години.

# 4 363
Може ли някой да ми каже дали със спец. Философия + педагогическа правоспособност може да работиш като психолог в училище?
Също ако примерно в момента учиш психология, можеш ли без диплома да бъдеш назначен?

Последна редакция: чт, 15 сеп 2016, 18:42 от kolibka

# 4 364
Честит първи учебен ден! Успешна година на всички!

Общи условия

Активация на акаунт