Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е разликата между учител по икономика и учителска правоспособност?
Как мога да стана учител по икономика?
Какви са изискванията за преподаване на икономика в училище и професионално училище?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е разликата между учител по икономика и учителска правоспособност?
Разликата е, че учителят по икономика е специализиран в преподаването на икономически дисциплини, изискващ завършен икономически курс и педагогическа правоспособност. Учителската правоспособност позволява преподаване в различни области, но за конкретни предмети се изисква съответната специалност и педагогическа правоспособност.
-
Как мога да стана учител по икономика?
-
Какви са изискванията за преподаване на икономика в училище и професионално училище?
За да преподавате икономика в училище, трябва да имате завършена икономическа специалност, педагогическа правоспособност и при някои училища практически изпит, който включва изнасяне на урок в училище. За да преподавате икономически дисциплини в професионално училище, учителят трябва да притежава диплома по икономика като например диплома „Икономист“. Освен това те трябва да имат оценки по съответните предмети в своята диплома.
-
Какво представлява курсът за учителска правоспособност?
-
Какви са изискванията за преподаване в начално училище и детска градина?
?
На първата сбирка на учителите след лятната ваканция директорката напомни всички, които са навършили 10 години учителски стаж, да си подадат заявлението за старши учител. Оставаме след часовете само когато има нещо спешно за изпълнение. Е, вярно е, че това не е рядкост, особено за информатиците, но пък не стоим със скръстени ръце - свършваме нужното и си тръгваме. По програма "Успех" миналата година имахме 3 групи, а тази година - 17, по желание на колегите (аз имам първокласник, затова отказах работа по програмата). Работим и по проекти на ЕС, пак по желание... Не мога да кажа, че всичко е цветя и рози и при нас, но като ви чета, направо ми става страшно... Не съм работила на друго място, започнах 18-та година в това училище и това е третата ми директорка.