Професия "учител"

• 499 537
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 450
  • Луната ни пази
Здравейте!
Искам да попитам има ли възможност да се преквалифицирам от учител по биология и химия в начален учител.Чух,че имало следдипломни квалификации,но нищо не намирам на сайта на университета в Бургас.
И аз искам да чуя мнение по този въпрос...
Ако сте под 35 години можете да се включите в квалификациите, които се предлагат по този проект: BG 051PO001-3.1.03 „Квалификация на педагогическите специалисти” и по- точно: Т. I-2

Джемма, направо ме потрисаш. В нашата община имаше подобна директорка, която държеше колегите до 16 и 30, но синдикатите си влязоха в роля и това много бързо премина.
Миналата година имаше един колега, който като теб е подал заявление за старши учител, но директорката му отказа- устно. Той изиска писмен отговор (знам, че тук има задължителен срок). Отново отказ. Знам, че нашата синдикална на базата на този отказ направи нещо. И после му платиха добавката върху заплата няколко месеца назад. Обещавам, че в понеделник ще попитам какво точно се е случило и по кой член са я задължили да го направи старши. Веднага след това ще те информирам.  thumbsup

Последна редакция: сб, 22 сеп 2012, 19:26 от Meg Noav

# 451

И аз исках да питам същото.

Не мислите ли, че мястото на темата е в потребителски групи  newsm78?

Последна редакция: сб, 22 сеп 2012, 19:31 от Дъждовно време

# 452
  • Балчик
Meg Noav, ще съм благодарна да чуя какво е станало при вас. Председателят на СО ми каза да му дам ксерокопие на заявлението с отказ и тогава ще се обърне нагоре, като иска писмено становище.

# 453
  • ВАРНА

С този правопис - едва ли  Simple Smile

# 454
  • Ямбол
Оптимистка...

# 455
Чета ви и си мисля, че съм късметлийка - такива проблеми при нас няма  Thinking На първата сбирка на учителите след лятната ваканция директорката напомни всички, които са навършили 10 години учителски стаж, да си подадат заявлението за старши учител. Оставаме след часовете само когато има нещо спешно за изпълнение. Е, вярно е, че това не е рядкост, особено за информатиците, но пък не стоим със скръстени ръце - свършваме нужното и си тръгваме. По програма "Успех" миналата година имахме 3 групи, а тази година - 17, по желание на колегите (аз имам първокласник, затова отказах работа по програмата). Работим и по проекти на ЕС, пак по желание... Не мога да кажа, че всичко е цветя и рози и при нас, но като ви чета, направо ми става страшно... Не съм работила на друго място, започнах 18-та година в това училище и това е третата ми директорка. 

# 456
Колеги,моля да ме информирате как стоят нещата при вас със сиповете?За първа година правих програмата на училището (от 5 до 12 клас сме) и когато бях свършила дойде изискването да извадя всички сипове извън програмата-т.е. да ги вместя в рамките на 7 часов учебен ден ,но като първи и втори или предпоследен и последен час.Подозирам,че е приумица на директора.Предатавяте ли си програма на петокласници,която започва от 3-ия час(първите 2 са примерно сип математика -така ми е разрешено).Официалната програма,която представяме на инспектората е без сиповете..Представяте ли си програма на петокласници,която започва от 3-ия час(първите 2 са примерно сип математика -така ми е разрешено)Що за идиотщина.Ако примерно третият час е литература ,а ние официално го обявяваме за първи си е чиста лъжа,ако сипът е примерно 4 час и го пропуснем в номерацията не е ли същото,че даже и по нормaлно.
Как практикувате вие?

# 457
 aisedora, по изисквания мисля, че СИП-овете трябва да са извън редовните часове, както си го писала след часовете...при нас са винаги СЛЕД, защото сме на една смяна. Така часът по СИП се пада последен в програмата (5,6, 7ми..)
Не може да имам 3 часа, после 4ти час да е СИП ХХХ и 5ти час да е музика примерно  Confused
За поставянето като първи часове ми е малко странно.  Rolling Eyes такова чудо при нас е нямало никога...

# 458
  • Балчик
Аз пък да питам -някой занимавала ли се е със СФУК-а? Отказва да ме направи старши, но пък ме  е сложила в комисията за СФУК. И понеже другите са фиктивни членове, аз имам задачата да окомплектовам всичко, преди да е дошъл новият въпросник. Моля ако някой е запознат, какво трябва да имаме- правилници, правила, процедури. Какво се изисква? В нета намирам за други сфери, не за образованието.

Не знам има ли изобщо право да ме товари с подобни неща,все пак съм един обикновен учител, какво е отношението ми към счетоводно-финансовите дела на училището. Laughing

# 459
  • Ямбол
Нашите СИП-ове винаги са били извън програмата. Така си е по изискване. СИП може да не е цял клас и дори сборен, как ще го редиш в редовната програма?!
Точно по това знам, че програмата на дъщеря ми не е тази, която е представена в РИО и РИОКОЗ, защото има вътрешни часове по СИП.

# 460
Нашите СИП-ове винаги са били извън програмата. Така си е по изискване. СИП може да не е цял клас и дори сборен, как ще го редиш в редовната програма?!
Точно по това знам, че програмата на дъщеря ми не е тази, която е представена в РИО и РИОКОЗ, защото има вътрешни часове по СИП.

Точно. СИП-вете може да са последен час, т.е., след редовните часове, или по друго време.

# 461
Сипове със сборни групи вече нямаме,досега редяхме сиповете вътре  в програмата,което пък улеснява изключително тежката ни програма, и незнайно защо децата в извънучебно време караха часовете по трудово,които са си редовни,изобщо крайно лоша организация на учебния процес на децата.
Сега успях да вместя и трудовото и сиповете в рамките на 7 часов учебен ден и се моля шефовете да се вразумят.
Колеги такова чудо има ли някъде другаде в милата родина?

# 462
Сипове със сборни групи вече нямаме,досега редяхме сиповете вътре  в програмата,което пък улеснява изключително тежката ни програма, и незнайно защо децата в извънучебно време караха часовете по трудово,които са си редовни,изобщо крайно лоша организация на учебния процес на децата.
Сега успях да вместя и трудовото и сиповете в рамките на 7 часов учебен ден и се моля шефовете да се вразумят.
Колеги такова чудо има ли някъде другаде в милата родина?

Аз мисля,че това е нередно и съм сигурна,че няма да ви одобрят програмата от Инспектората.
Не знам в кой град си и защо директора ви иска да вмъква СИП-овете в учебно време,какво печели от това?

# 463
  • Пловдив
А ти защо мислиш, че точно тази програма ще представят? Работила съм в едно училище, където програмата за пред ХЕИ и РИО беше една, а в материалната книга съвсем друга.

По отношение на СИП-овете - ако един такъв върви за цял клас и има къде да се вмъкне в нормалното учебно време, добре дошло. Отново в едно училище, през което минах СИП-БЕЛ имаше примерно "а" клас. Та в ден вторник да кажем и класът, и преподавателят имат по програма пет редовни часа и хоп - ето ти СИП 6 и 7 час. Има варианти, стига да се търсят

# 464
А ти защо мислиш, че точно тази програма ще представят? Работила съм в едно училище, където програмата за пред ХЕИ и РИО беше една, а в материалната книга съвсем друга.

По отношение на СИП-овете - ако един такъв върви за цял клас и има къде да се вмъкне в нормалното учебно време, добре дошло. Отново в едно училище, през което минах СИП-БЕЛ имаше примерно "а" клас. Та в ден вторник да кажем и класът, и преподавателят имат по програма пет редовни часа и хоп - ето ти СИП 6 и 7 час. Има варианти, стига да се търсят
Виж ти, не се сетих,че може да има "двойна програма"!
За примера,който си дала, СИП-овете пак са след редовните часове.Така става ,но да се вмъква СИП като 1,2,3 час,мисля че не е разрешено.

Общи условия

Активация на акаунт