Професия "учител"

• 499 183
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 360
Сега ще ви изядат с парцалите. Не са ли ви много тези 30лв? Mr. Green Кога Янка е успявала да защити интересите на учителите? Ако някой се сети,припомнете ми мола.я.

# 361
  • Балчик

Да кажем, че минималната учителска я вдигнат, но не увеличат стандартите, дали директорите ще вдигнат заплатите на онези, които не са на минимална.

И аз това се зачудих. Ще има ли реално увеличение на всеки учител- съмнявам се.

# 362
здравейте, учители  bouquet
исках да ви поканя за мнение в тази тема: кога според вас е по-ок да тръгне детето на училище - на 6 или на 7г.
предварително мерси за отговорите!! Hug

# 363
  • София
Доста е относително, зависи от детето. И двете ми деца тръгнаха на 6-годишна възраст, но не съм съжалявала.

# 364
  • София
Зависи от детето.

Направо ме убихте с тая информация за учители по езици без педагогика!
Ще взема и аз да кандидатствам тук-таме, пък може и да ме вземат.

# 365
  • Пловдив
В малките населени места може и да минава номера, ама в големите градове едва ли някой директор ще си вкара такъв таралеж в гащите. Гледам и това лято в Пловдивско масово по селата и малките градове има обяви за работа - не съм обърнала обаче внимание колко от тях са по езиците.

# 366
  • Балчик
Колеги, минаха ли ви съветите (в СОУ и ПГ)? На нас ни се  изтърсиха толкова новости, че да ти се завие свят. Ние сме 8 учителя на щат. останалите 7 ще се търсят- на лекторски, при положение, че има повече от половин катедра. Предпочита се неквалифицирани учители, заради по-малкото заплащане.  Wink Така, че всеки среднист има шанс. Simple Smile Няма значение какъв ще е резултатът за учениците, важното е бюджетът да се скалъпи. (Да са живи и здрави управляващите, дето ни докараха с тия делегирани бюджети до тук.)
По английски език специално смята да вземе 2 учителки за 1 предмет. Пояснявам 11 клас имат 2 часа седмично професионален английски. Смята за 1 час да вземем една англичанка, която не знае и дума български, а за втория час другата. Възможно ли е това? Как 2 учители ще оформят крайната оценка? newsm78
По устна заповед всеки един учител веднъж в седмицата трябва да остава до 16.30 и веднъж в седмицата, когато има малко часове до 14.30, за да е на разположение на директора и да върши административна работа, освен неговите си задължения, да помага на директора (при положение, че същият този директор си е писал в проектообразеца повече лекторски, отколкото колегата на от същата катедра Rolling Eyes Аз ще си вземам лекторските, а моята работа вие ще ми я свършите ooooh!).
Всеки понеделник ще имаме оперативки рано-рано, което аз лично приветствам, защото досега беше пълен хаос, задачите ти се казваха в движение и от днес за вчера.
4 колеги, вкл и аз със заповед сме задължени да организираме и проведем практика по европейски проект на учениците от 11 и 12 клас,която е 8 часа седмично. Понеже е невъзможно да бъде в един ден, ще се разпредели в 4 дена по 2 часа. Тя се провежда по частни фирми из града. Което означава, че след часовете по 2 часа още да обикаляме като мухи без глава от фирма на фирма (ама в същото време и по 1 ден ни иска в училище на нейно разположение, 1 ден сме заети с втори час на класа Rolling Eyes) И няма още ясноти колко ще е заплащането. Каза по 3 часа на ученик за цялата година. Всеки учител има по 7 ученика (значи общо за цялата практика за 6 месеца ще вземем 21 часа лекторски), което ако е по 5 лв грубо лекторския прави по около 17 лв на месец. Училището ни е на края на града, във вилната зона и няма редовен транспорт. Не си представям зимата в студа какво обикаляне ще падне, тъй като фирмите са пръснати в целия град, не са концентрирани примерно в един район.
Има ли някой опит с този проект, как се справяте?

Последна редакция: нд, 26 авг 2012, 16:30 от Джемма

# 367
  • Пловдив
Сигнал до РИО? Освен това не знам там как ще погледнат на идеята за свободните места.

Имахме преди 2 години 3 колеги с много лекторски часове. Предполагам, че при защитата на щатното са дали някакви указания от нашето РИО и в началото на септември лъсна обява за хибридно място - физика и математика. Бяха обрали лекторските на тези колеги, бяха сложили и часове по СИП и направиха норматив

# 368
  • Балчик
То по идея образецът не би трябвало да мине при това положение, но ще видим.

Последна редакция: нд, 26 авг 2012, 17:03 от Джемма

# 369
  • Пловдив
Предполагам, че зависи в какви отношения е даден директор с РИО, но това ми хрумва като идея.

# 370
  • Ямбол
Много рано, какъв е този съвет? Сигурно имате практики някакви напред.
Ни сме на работа от 03.09. и сигурно тогава ще е съветът.
Оперативки и ние имаме - всеки понеделник в голямото междучасие.
Не знам какво точно се разбира под административна работа, но при нас допълнителните неща се поемат от всички, винаги има доброволци.

# 371
Предпочита се неквалифицирани учители, заради по-малкото заплащане.  Wink Така, че всеки среднист има шанс. Simple Smile Няма значение какъв ще е резултатът за учениците, важното е бюджетът да се скалъпи. (Да са живи и здрави управляващите, дето ни докараха с тия делегирани бюджети до тук.)

Това е практика от няколко години.

# 372
  • Балчик
Много рано, какъв е този съвет? Сигурно имате практики някакви напред.
Ни сме на работа от 03.09. и сигурно тогава ще е съветът.
Оперативки и ние имаме - всеки понеделник в голямото междучасие.
Не знам какво точно се разбира под административна работа, но при нас допълнителните неща се поемат от всички, винаги има доброволци.

На 4.09 пак имаме съвет. Този беше за допускане на ученици до ДЗИ, имаме такива за септемврийска сесия. И покрай това обсъдихме още други неща. Peace
То да не мислиш, че ние не сме поемали всякакви задачи, но чак задължително всеки да остава до 16.30 през учебно време не е било. Може да няма задачи- там да си.

# 373
  • Пловдив
Ние пък си имаме оперативен план за месеца, където са написани всички предстоящи за периода задачи. Специални оперативки има само в извънредни ситуации. По отношение на нормативите - още на съвета в края на учебната година проектощатът е готов и всеки има представа какво го очаква през септември. По отношение на административната работа - има си ЗАТС, счетоводител, те си вършат задачите. Не че и ние не пишем един тон неща, но те са си свързани с работата ни

# 374
  • Costa Rica
Тая вашата трябва да влезе в черния списък на работодателите. ooooh!
Лошото е, че всичко и е напълно законно. Тя има право да изисква да си на раб. място 8 часа. Ти имаш право да и кажеш какво да направи с изискванията си - ако ти стиска Wink Mr. Green

По английски език специално смята да вземе 2 учителки за 1 предмет. Пояснявам 11 клас имат 2 часа седмично професионален английски. Смята за 1 час да вземем една англичанка, която не знае и дума български, а за втория час другата. Възможно ли е това? Как 2 учители ще оформят крайната оценка? newsm78
Май че може. Като работех в ЕГ си деляхме норматив с колегата испанец, оценката беше една - след като я обсъдим заедно.

Общи условия

Активация на акаунт