Професия "учител"

• 500 192
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 1 050
  • Пловдив
Разликите между отделните степени не са много големи. По-нагоре и Аржан спомена за неговия колега, който е взел степен. Някъде назад имаше и минималните плащания на ПКС-тата. Евентуално за най-високото може да се избие по-бързо, но то пък зависи самият директор как е решил въпроса със заплащането.

# 1 051
Разликите между отделните степени не са много големи. По-нагоре и Аржан спомена за неговия колега, който е взел степен. Някъде назад имаше и минималните плащания на ПКС-тата. Евентуално за най-високото може да се избие по-бързо, но то пък зависи самият директор как е решил въпроса със заплащането.
Мисля, че ПКС-тата са регламентирани и заплащането им не зависи от директора!

# 1 052
  • Ямбол
....
Мисля, че ПКС-тата са регламентирани и заплащането им не зависи от директора!
Те може да са регламентирани, но ако си на 500лв.(минималната учителска), тогава ще не ще, директорът ще ти даде допълнителните за ПКС-то. Ако обаче по някаква случайност имаш по-висока заплата, при едно увеличение, каквото имаше съвсем скоро, някои колеги се оказаха реално с 1-2 лева увеличение заради ПКС-то си, което влезе в основната им заплата. Дуги без ПКС получиха около 50лв., колкото искаха синдикатите и колкото имаше като писмо от министъра.

# 1 053
  • Пловдив
ПКС-то може и да не влиза в основната заплата.

# 1 054
  • Пловдив
Регламентиран е минимумът, оттам нататък всичко зависи от добрата воля на директора.

# 1 055
Регламентиран е минимумът, оттам нататък всичко зависи от добрата воля на директора.

А всяко училиище има приети правила за формиране на работната заплата. Така че всичко може.

# 1 056
  • Пловдив
Така е, Кехлибар.

# 1 057
http://--,--/2013/08/%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%80% … 0%B6%D0%B4%D0%B0/

Въвеждат стажант-учители и създават преференции за млади преподаватели

# 1 058
Не се отваря.

# 1 059
  • Ямбол

А всяко училиище има приети правила за формиране на работната заплата. Така че всичко може.
В нашето няма.

Линкът на РедХот не излиза, при търсене, обаче излиза на първо място: Въвеждат стажант-учители и създават преференции за млади преподаватели

# 1 060
  • Пловдив
И сега не се отваря

# 1 061
  • Пловдив
Копирайте заглавието и го пуснете в Гугъл.

# 1 062
  • някъде по морето
Чета темата, виждам познати неща...може и да ме замерите с камъни, но аз съм от тези, които напуснаха училище след 22 години работа.
Не съм учител от 2007, но май нищо не се е променило - пак ниското заплащане, тормоз и от учениците и от ръководството.
За всичко учителят е виновен - че на Иванчо не му се учи, ааа, не е вярно, ти не преподаваш интересно! Питах се дали да си купя маймунски костюм, та дано им стане забавно!
И да не обяснявам как учителите работят 6 часа - то не е подготовка за другия ден, проверка на писмени работи и сетете се по какво съм преподавала - тържества за всички празници! Grinning.
Ако остане малко време - чудиш се какво да доработиш, че да свържеш двата края!
Може да прозвучи еретично - 10 ч в офиса изобщо не са ме натоварвали, за разлика от 6 часа в училище!

# 1 063
  • Ямбол
О, аз 2 години и половина успях да поработя настрани. След 8-9 часа в офиса се прибирах свежа и започвах да се занимавам със семейни неща, деца, игри, храна. Докато след училище ми трябват 1-2 часа задължителна почивка иначе съм неадекватна и нервна. Обаче офисната работа не е моята работа, макар да смених две фирми и опитах от доста неща извън преподаването, не е за мен просто. Докарах си възпалени нерви и колегите ми казаха, че всички страдат от някакви такива възпаления, шипове, ужасих се. Не мога да стоя на едно място и да блея в една точка. Върнах се, преглъщайки всички недостатъци, но все пак удовлетворение има.

# 1 064
  • някъде по морето
Е, моята работа е свързана с движение и седене по цял ден в офис е рядко Simple Smile
Радвам се, че намираш удовлетворение, а аз понякога съжалявах за положените усилия да се готвя и да мисля нещо интересно, което никого не впечатлява.
И не знам как сте вие - но да повториш един урок 3 пъти( в 3 паралелки), направо се чувствах като грамофонна плоча Laughing

Общи условия

Активация на акаунт