Професия "учител"

• 493 795
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 2 205
  • Балчик
Не е само стажът, прочети всички нормативни актове. И за твое съжаление не ти оценяваш компетенциите на колегите си. Такива дето училището е тясно за техните възможности. да търсят реализация в частното образование. Там може да те оценят по достойнство. А може и да те изритат бързо. Peace

# 2 206
Сега разбирам защо в образованието нищо не е наред.Защо всички си седите и търпите да ви водят като овце.Ама на овцете поне храна им дават!Дремещи учители-дремещо бъдеще!Наистина ли не сте си помисляли за миг за всичко в наредбите и законите?И търпите толкова години?Не мога да повярвам-ако вие сте такива,такива ще бъдат и учениците ви!Не,мили ми госпожи със стаж,нашите деца трябва да си търсят правата и да отстояват принципите си!Да се борят срещу глупостта!И,така,мили ми госпожи с дълъг стаж,робувайте си!Затова ще се оплаквате,че учениците са лоши!Не,не са,просто това е поколение,на което трябва да се обърне внимание,различно от това,което вие предлагате!Хайде,мили ми госпожи с дълъг стаж,довиждане и хубав ден!

# 2 207
А,мили ми госпожи с дълъг стаж,моля ви като ви раздават комплектите,запознайте се и с интерактивните учебници,а не да ходите на обучения и да не знаете,че имате такива!Квалифицирайте се,обучавайте се!То няма лошо!Лошото е,че тези неща,за които вие сега чувате,ние отдавна познаваме!Разбира се не говоря за всички....то и при циганите има единици свестни!

# 2 208
  • Балчик
Не че нещо, ама понеже имаш претенции. След препинателните знаци оставяй разстояние, че може директорът ти да чете тук и затова да не ти е дал да водиш ИТ. Grinning

П.П Радвам се, че не си от моя град и няма опасност децата и внуците ми да учат при теб. Че то каквото ти е отношението към колегите, такова ще е и към учениците ти ooooh!.
Остани си със здраве.

# 2 209
Приемам забележката за препинателните знаци. Ето, поправям се, но това вашето е непоправимо! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!

# 2 210
  • Пловдив
По нормативна база всеки учител има годишна заетост в часове. Моята е 648 часа. Била съм и с 4 часа отгоре, и с 202 часа отгоре. Познай кога ми беше най-добре и най-хубаво. А, да работила съм и с непълен норматив и на минимална заплата първата ми година като учител, така че знам колко е гадно да не ти стигат часовете.

# 2 211
  • в моя гьол

jenatanadenq, задължителният  норматив часове в начален етап е 21 часа седмично и директорът, предполагам, ти ги е осигурил. Останалите часове /ако не ме лъже паметта са 5 часа седмично в 1, 3 и 4 клас и 3 часа във 2 клас/ са над задължителната норма и не са "твои" по подразбиране. Колегите вече са обяснили, че трябва да се запълнят нормативите на щатните бройки от персонала и, ако има излишък от часове, то те се възлагат като лекторски. А това се прави в началото на всяка учебна година. Предполагам си се запознала с норматива си и си се съгласила да работиш по него. Не разбирам "писъците" в края на учебната година...
Всъщност, не се учудвам, масово явление е непознаването на нормативната база и очакването някой друг да я прочете и поднесе в "сдъвкан" вид.
Само не разбрах - какъв е твоят начин за "борба" със системата? Освен плюнките по колегите, които хвърчат в темата...

# 2 212
Може би това е причината повечето деца и родители да предпочитат нас! Hug
Кой ви предпочита?
До преди 2 дни имах 5 такива като теб при мен на стаж.  Не знаеха как да формулират целите си, какво е проблемен въпрос, как да подредят въпросите за актуализация, как да  направят прехода между  уводната беседа и новата тема.Винаги им оставаше по 10 минути от часа, които аз трябваше да запълвам.
Не прочитаха нищо освен уроците си,но само прочитаха. Толкова ли е трудно да ги научат?/ А искаме това от учениците./
 Е не искам такива учители да учат моето дете!/ За съжаление  по-голяма част от " младите учители"  са такива./

# 2 213
  • Пловдив

jenatanadenq, задължителният  норматив часове в начален етап е 21 часа седмично

Значи правилно си спомням, че в начален курс толкова бяха часовете. Работя в среден и горен курс, където съм по-наясно с отделните нормативи по предмети.

Аз изобщо не бих се натискала за прекалено много лекторски. Тази година имаше опция да съм с +9 само, защото английски език в 7 клас е 3 часа, а ми бяха сметнати по 3.5, както са в 5 и 6 клас. Но тъй като другата колежка беше с +200 отгоре, коригираха нещата, за да ни поизравнят.

# 2 214
  • Ямбол
Все бях чувала за некомпетентност и непознаване на елементарни норми и правила, но явно са верни слуховете за младите.
Аз като начинаещ учител не мигнах докато не се запознах с всяко изискване за моята работа и длъжност.

И хайде, да бъдем толерантни с липсата на опит, но с липсата на логично мислене и никаква връзка с реалността, че и наглост да ни обвинява като некадърни, не мога да се съглася.

# 2 215
  • Пловдив
Понякога като чета форума чувствам колко страхотни са моите колеги и как съм благодарна, че в тях има колегиалност, такт и липса на алчност. И благодарение на всичко това аз и други колеги имаме работа.
Уточнявам - аз съм от тези, които вземат часовете, които "принадлежат" на учители, които с радост ги предоставят на мен и на още две колежки и без никой да е ощетен в училището работим още трима човека. И без да се хваля или бия в гърдите смея да твърдя, че ние, тези трима човека (музика, английски и рисуване), сме много по-полезни на децата от началните учители и радостното е, че те също го осъзнават и признават.

# 2 216
  • в огледалото на живота
jenatanadenq ,що не вземеш първо да се запознаеш с някои правила и нормативи и тогава да имаш претенции за нещо?
Няма да е лошо и тук в форума да прочетеш за тях:пост след пост....излишно е...има бутон редактирай  Rolling Eyes

# 2 217
Вещи, и по физическо учител-специалист си имате Simple Smile Ролята на началния учител е изключително важна за образованието на децата ни. Хубаво е, наред с внимателно избраната начална учителка на детето, да има учители със съответната специалност по тези специфични предмети Hug

Като чета възмущението на начинаещата учителка, се чудя дали знае, че може да има повече от един преподавател по даден предмет в училище Wink Защо ли имаме още 3-ма математика и 2-ма информатика в моето училище? Ами аз съм им достатъчна, нали преподавам тези предмети  ooooh! Пък и съм назначена най-отдавна  Twisted Evil Колко му е да взема всичко като лекторски  Joy

# 2 218
  • Пловдив
Вещи, и по физическо учител-специалист си имате Simple Smile

.....................................

Защо ли имаме още 3-ма математика и 2-ма информатика в моето училище? Ами аз съм им достатъчна, нали преподавам тези предмети  ooooh! Пък и съм назначена най-отдавна  Twisted Evil Колко му е да взема всичко като лекторски  Joy

Леле, пропуснах физическото  Laughing

А ти - утре при директора и да не се стиска ми да дава всичката математика и информатика на теб .... ама ха ...  Crossing Arms

# 2 219
 Twisted Evil Ще искам и информационните технологии и приложните програмни продукти! Не си ги давам пък!  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт