Професия "учител"

• 493 809
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 2 190
Извинявам се за многото въпроси,но от една гдоина съм в държавно училище и много неща ми се виждат налудничави и неясни.Има ли право учителката по английски в начален курс да ми взима моя час по английски,след като аз съм с английски?

# 2 191
  • Ямбол
А вие ще отговорите ли на моите въпроси. Вие нямате собствени часове. Имате норматив, който е определен от директора. Няма мои и твои часове. Директорът решава на кой какви часове да даде. Ако вашият норматив е пълен, никой не е длъжен да ви дава часове над него.

# 2 192
Май не съм много ясна.При нас часовете по информационни,по ФВС и по английски се взимат от друг колега.Така останалите часове са в норматив.Но защо някой ми взима тези часове,като аз имам право да ги преподавам и те ще са като хонорар за мен.?

# 2 193
Началният учител преподава по всичко,нали така?Тогава защо не преподаваме по всичко?Това по закон ли е?

# 2 194
И защо,ако на някой не му стигат часове,трябва да взима от тези,които аз имам право да преподавам и биха ми били допълнителен доход?

# 2 195
  • София
Може на колегата да не му стигат часовете за норматив, а на теб да ти стигат и затова да ги дават на него! Освен това директора си разпределя часовете както му скимне и на който му скимне!

# 2 196
  • Ямбол
Началният учител преподава по всичко,нали така?Тогава защо не преподаваме по всичко?Това по закон ли е?
Не си длъжна да преподаваш по всичко.
Като си учила толкова много, сега се постарай да проучиш и нормативните документи, че вече ставаш смешна.
За десети път ще ти напиша, че не всички часове трябва да са за теб. Има норматив на преподавателска работа и всичко над него не е задължително и не е твое. Решението дали да стане твое като лекторски е на работодателя ти.
И защо,ако на някой не му стигат часове,трябва да взима от тези,които аз имам право да преподавам и биха ми били допълнителен доход?
Защото тези часове не са твои, нищо, че и ти можеш да ги водиш. Щом някой друг е с недостиг, директорът е длъжен да му осигури пълен норматив. Ако за всички има, чак тогава се дават, ако има часове над нормативите и пак не е длъжен да ги даде на теб.

# 2 197
  • Балчик
Да, не мога да си представя аз да съм с недостиг, а колегата да има лекторски, понеже счита часовете, които и аз мога да водя, за свои. ooooh! Whistling

Вече са ти отговорили, че директорът определя катедрите. И щом от РИО са одобрили образеца, значи всичко е както трябва да бъде с часовете ти. Недей да ламтиш за лекторски, мисли и за колегите си. Peace

Защото първо трябва да се запълнят нормативите, а после да се дават останалите часове като лекторски.  Директорът не може да даде лекторски, ако някой друг е с недостиг и може да ги вземе. Не знам от колко години работиш, ама си доста боса по въпроса.

# 2 198
Ами ,ето затова няма да има млади учители.Защото сме 4 такива и сега ги разбираме тези безумия.Не ни е много ясно как вие търпите всичко това.СЪжалявам,че съм досадила,но за нас-по-младото поколение тези неща са лудост и не ви прави чест да работите залудо!

# 2 199
  • Балчик
Никой не ти е крив, че не познаваш нормативната база в сферата, в която работиш. Laughing Това е безумие, длъжна си да я познаваш.
Ама вие младите, какво? Искате да дойдете да вземете всички часове ли? hahaha А другите- на половин щат. hahaha

# 2 200
Работим за 400 лв.,а тези,които ни взимат часовете работят за 600.АКо ви е смешно,то значи сте от тези,които взимате 600.Какво като имате стаж?Какво като тези,които имат право да преподават информационни не могат да разархивират файл?Какво като един млад човек много по-добре ще преподава ФВС?Какво от това?Лек ден,живейте си с капаците на очите!

# 2 201
Може би това е причината повечето деца и родители да предпочитат нас! Hug

# 2 202
  • Балчик
Наистина си зле. Като за начало се запознай с правилата за формиране на работната заплата.

Laughing

# 2 203

# 2 204
Ясно ми е как се формира заплатата,но на практика нещата са съвсем различни!Да,стажа е предпоставка за по-висока заплата,но не ид а преподават неквалифицирани кадри по смисъла на реалността!

Общи условия

Активация на акаунт